Vanlige Ford 3.5 V6 motorproblemer

Ford 3.5 V6 ble utgitt tilbake i 2007 og er kjent som «Cyclone» eller «Duratec 3.5».  Denne 3.5-enheten ble først brukt til Ford Edge og Lincoln MKZ, men fant senere veien inn i mange andremodus-ls. Med mindre enn 300 hk på trykk, vil 3.5L V6 absolutt ikke imponere noen, da noen EcoBoost Ford-motorer kan gjøre mer enn det med halvparten av størrelsen.

Uansett ble 3.5L ikke introdusert for å brukes i en ytelsesbil, men heller for å være effektiv og pålitelig. Som sådan er 3.5L en anstendig pålitelig motor som kan vare lenge uten problemer, men ingen motor er perfekt, og nå skal vi liste vanlige Ford 3.5 V6-motorproblemer.

De vanligste problemene er knyttet til vannpumpen, oljefortynning, kammomentfasetter og kondensering av intercooler.  Før vi dveler dypere inn i disse problemene, må vi ta opp det faktum at 3.5L er en sunn og pålitelig motor som  helhet. Dette er bare vanlige problemer, men er ikke felles med alle 3,5 enheter.

Hvis du vil at denne motoren skal vare livet ut, må du ta vare på den. Den gode nyheten er at denne motoren ikke er så dyr å kjøre som noen kanskje forventer med tanke på størrelsen.  Alt i alt er det et godt, pålitelig og effektivt kraftverk som ikke kommer til å imponere eller fornærme noen.

Ford 3.5 V6 motorproblemer – Vannpumpe problemer

Når det gjelder motorkjølesystemer, er vannpumper et kjent feilpunkt.  Vannpumpen har til oppgave å sirkulere kjølevæsken over hele motoren, noe som betyr at det er viktig for å holde motortemperaturen på et trygt nivå. Dette gjør vannpumpe problemer presserende reparasjoner som de raskt kan ødelegge en motor.

  Elektriske problemer med Volvo XC90

Dessverre er 3.5L V6 Ford-motoren kjent for å ha en relativt defekt vannpumpe, noe som betyr at dette problemet kan true hele drivlinjen. Vannpumpen drives av timingkjeden, noe som gjør det mye mer risikabelt og vanskeligere å reparere. Som sådan, hvis du ser at motortemperaturen stiger, må du slå av bilen og sjekke vannpumpen.

Ford 3.5 V6 motorproblemer – Olje fortynning problemer

Tidligere snakket vi om det faktum at Ford 3.5 lider av vannpumpefeil som også kan føre til at kjølevæsken blandes med motorolje og dermed fortynner den betydelig. Dette er ikke så vanlig som vannpumpe problemet, men det skjer. Hvis dette går ubemerket en stund, vil alvorlig fortynnet olje miste sin evne til å smøre motoren riktig og dermed forårsake katastrofal motorskade.

Det virker også som om det er noen få søksmål direkte knyttet til disse to problemene. Motorolje er sannsynligvis den viktigste væsken en bil har, noe som betyr at den alltid  må fylles opp riktig og også må byttes ut med riktige intervaller for å beskytte motoren mot en rekke problemer.

Ford 3.5 V6 motorproblemer – Cam dreiemoment phaser problemet

Ford 3.5L V6 kommer i to forskjellige varianter. Den første bruker en enkelt kamaksel mens den andre er avhengig av tvilling uavhengig variabel kamakseltiming.  Dette skillet er viktig ettersom problemer med kammomentfaser bare påvirker sistnevnte.  Ideen om en tvilling-uavhengig kamaksel timing er å riktig synkronisere inntak og eksos timing for bedre ytelse.

  Vanlige problemer med BMW m340i

Disse dreiemomentkamfaserne er designet for å rotere de to kamakslene i samsvar med motortimingen.  Når disse slutter å fungere ordentlig, vil de forårsake grov tomgang, sjekke motorlys, strømtap og alvorlig motorrasling.  Dette er ikke den billigste eller enkleste tingen å fikse, så sørg for å inspisere disse komponentene når du utfører service på bilen.

Ford 3.5 V6 motorproblemer – Intercooler kondensatn

Hvis du kjører din 3.5L V6 Ford-motor på spesielt fuktige steder som Florida, kan du få problemer med at vann blir fanget inne i intercooleren i motsetning til at den fordamper bort.  Som sådan er overflødig vann i intercooleren ikke i stand til å fordampe  og forårsake snubling og nøling av motoren, spesielt under store belastninger som tauing, transport eller motorveikjøring.

Disse problemene kan løses med ulike ettermarkedskomponenter, for eksempel en såkalt «fangstboks». En fangst kan rely på en turbolader-avledet vakuum for å fange overflødig vann og stoppe den fra å bli fanget inne i intercooler.  Det er også verdt å nevne at disse problemene bare påvirker tidligere 3.5L V6-motorer som senere ble redesignet av Ford.

FAQ-seksjon

Er Ford 3.5L V6 en god motor?

Det avhenger av hva du vil ha fra en motor. Hvis du vil ha høye hestekrefter, respons og høyt dreiemoment, er 3.5L V6 ikke noe for deg. Mange tror at denne motoren er veldig kraftig fordi det er en 6-sylindret motor med relativt stor forskyvning, men det er langt fra sannheten, da selv noen Ford EcoBoost 3-sylindrede motorer tilbyr lignende kraft.

På den annen side, hvis du vil ha en pålitelig, effektiv og pålitelig arbeidshest av en motor, vil 3.5L Ford V6 sannsynligvis passe deg godt.

  Alt om BMW Bluetooth sammenkobling problemer

Hvor effektiv er Ford 3.5L V6-motoren?

Med tanke på hvor stor denne motoren faktisk er, er det ganske imponerende at den kan returnere opptil 20MPG i byen og opptil 26MPG på motorveien. Disse MPG-resultatene kan endres på mange måter, for det meste av måten du kjører på. Jada, det er mange mindre Ford-motorer som kan tilby bedre MPG enn denne, men for en 2007-motor er dette mer enn godt nok.

Hvis du sammenligner denne V6 med andre V6- og V8-motorer, vil du umiddelbart se at denne er mye mer effektiv og mer sofistikert.

Hvor lenge kan en Ford 3.5L V6-motor vare?

Hvis du gjør din due diligence og tar vare på motoren riktig, vil du sannsynligvis oppleve mer enn 200k miles uten å trenge noen større motoroverhalinger. Mange ting påvirker hvor lenge en motor kan vare, noe som betyr at det er vanskelig å måle den «sanne» grensen.

Uansett er mange 3.5L V6 Ford-eiere stolte av å si at motorene deres lett har passert 250k eller til og med 300k miles-merket, men det er usikkert om disse motorene ble ombygd på noen måte, form eller form.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter