Problemer med girkassen i Fiat Panda

Fiat Panda problemer & feil

Fiat Panda ble introdusert for pressen i desember 1979 og har levd opp til sitt rykte som en rimelig, allsidig, lettstelt og slitesterk bybil. Men som alle biler har den også en rekke problemer, blant annet med girkassen. Så hva er problemene med girkassen til Fiat Panda?

Noen av de vanligste problemene med Fiat Panda-girkassen er slipelyder ved venstresving, ujevn giring, automatgir som går i nøytral under kjøring og girfeil. I tillegg har noen brukere også rapportert om at motoren går i vakuum etter at giret er lagt inn, at girlampa tennes, at girkassen sprekker ved girskift, og at hastigheten hopper og ikke griper inn på bilen.

-> Sjekk dette hvis du vil vite mer om andre problemer med Fiat Panda.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Panda-girkassen?

Slipestøy ved venstresving

Dette er et av de viktigste girkasseproblemene som Fiat Panda-eiere har registrert. De fleste klagerne sier at de hører en slipende lyd når de svinger til venstre. Dette oppstår vanligvis når bilen har gått mer enn 80 000 km.

Det er flere ting som kan føre til at motoren sliper når du svinger. Noen av dem er for lavt transmisjonsnivå, utslitte transmisjonslekkasjer og en slepende clutch. Få en profesjonell mekaniker til å diagnostisere bilen og løse problemet.

Automatgirkassen går i nøytral under kjøring

Dette problemet gjelder bare Fiat Panda-modeller med automatgir. Selv om det er flere ting som kan føre til at girkassen går i nøytral, for eksempel skadede tannhjul, for mye girkassevæske og utslitte girbånd, er det lav girkasse som forårsaker dette problemet i Fiat Panda.

  Skoda Kodiaq Batteriproblemer

Derfor er det viktig å sjekke og sikre at du har riktig girkassevæske og andre typer væsker i bilen.

Girkassen sprekker ved giring

En girkasse kan sprekke på grunn av et designproblem, høy belastning, produksjonsfeil eller til og med for lang tid i stillstand. Men i dette tilfellet sprekker girkassen på grunn av mangler i smøremiddelet eller smøresystemet.

Hvis du vil unngå at girkassen på din Fiat Panda sprekker, bør du sørge for at den er godt smurt. Sørg for at det er nok olje og girkassevæske.

Motoren går i vakuum etter at giret er lagt inn

Dette problemet er ikke veldig vanlig, men flere Fiat Panda-brukere har rapportert om det. Siden clutchskiven kommer i kontakt med svinghjulet, kan det slipende materialet som gjør dette mulig, slites ut og forårsake problemet. Derfor er det viktig å bytte clutch for hver 93 000 til 120 000 miles.

Hastigheten hopper og kobler ikke inn bilen

Hvis Fiat Panda-girkassen hopper i turtall, men ikke kobler inn girene, er dette et tegn på at du har et problem med koblingen. Koblingen kan være skadet, defekt eller svikte. Hvis girkoblingen er defekt, kan du høre en klirrende eller bankende lyd. Dessuten er dette problemet også vanlig i automatgirkasser.

For å løse dette problemet kan det hende du må bytte ut girkoblingen, noe som ikke bare er kostbart, men også tungvint.

Ujevn giring

Et annet problem med Fiat Panda-girkassen som brukerne har klaget over, er ujevn giring. Dette problemet er vanligvis forårsaket av smuss, lite eller manglende girkassevæske. I noen tilfeller kan det skyldes et vakuumproblem eller en defekt sensor.

  Vanlige problemer med Kia Sorento

Så før du løser dette problemet, bør du få bilen diagnostisert og finne den virkelige synderen.

Girkasselampen lyser

Når transmisjonslampen lyser, er dette et tegn på at Fiat Panda har dårlig transmisjonsvæske, overopphetet girkasse eller problemer med å skifte gir. Likevel kan slike problemer forebygges ved å skifte girkassevæske og utføre regelmessig girskifting.

Girfeil

De fleste girfeil skyldes gropdannelse eller kontakttretthet. Og i likhet med de fleste biler er Fiat Panda girfeil ikke annerledes. Dette skjer på grunn av høye trykkpåkjenninger i giroverflaten som fører til trykkutmatting på tannflaten.

Få en mekaniker til å inspisere og reparere eller skifte ut de berørte delene. Å bytte ut hele giret er ikke bare kostbart, men også tidkrevende.

FAQ

Er Fiat Panda verdt å kjøpe?

Det kommer an på hva du er ute etter. Hvis du er ute etter en kompakt, pålitelig, driftssikker, effektiv og vedlikeholdsvennlig bybil, vil du elske Fiat Panda. Men hvis du er på jakt etter en avansert, luksuriøs og komfortabel bybil med høy ytelse, bør du holde deg unna.

Hvor lenge varer girkassen i Fiat Panda?

Dette avhenger av kjøreforholdene og hvor mye du sleper. Men ved normal kjøring og tauing bør girkassen på din Fiat Panda holde i minst 5 år. Og med riktig stell og vedlikehold bør den holde i mellom 5 og 7 år. Det er dessuten verdt å merke seg at en manuell girkasse holder lenger enn en automatisk girkasse.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Panda?

Bortsett fra å ha girkasseproblemer, registrerer Fiat Panda også forskjellige problemer. Noen av problemene som brukerne har klaget over er dårlig motorgang, ujevn kjøring, tap av servostyring, problemer med å skifte gir, damp fra motoren og mye mer.

  Vanlige problemer med Fiat Tipo

Har Fiat Panda automatisk girkasse?

Ja, den har automatisk girkasse. I motsetning til de eldre Fiat Panda-modellene er de nyeste generasjonene utstyrt med både manuell og automatisk girkasse. Brukerne kan velge mellom 5-trinns manuell girkasse, 6-trinns manuell girkasse eller 5-trinns automatisert manuell girkasse. Merk at automatgirkasser hjelper føreren til å fokusere mer på veien, i motsetning til manuelle girkasser.

Hva er de vanligste problemene med Fiat-girkasser?

Fiat produserer elegante og pålitelige biler. Bilene er imidlertid forbundet med flere problemer som brukere har rapportert om gjennom årene. Et av de vanligste problemene som Fiat står overfor er girkasseproblemer. Vanlige problemer med Fiat-transmisjonen er feil i transmisjonsprogramvaren, giringsproblemer, girfeil, treg respons på girskift og mye mer.

Avsluttende tanker

Fiat Panda er en av de beste bybilene på markedet. Den er nemlig kompakt, pålitelig, drivstoffeffektiv og enkel å vedlikeholde. Men hvis den ikke vedlikeholdes på riktig måte, kan den by på en rekke problemer som beskrevet ovenfor. De fleste problemene kan likevel unngås ved å følge produsentens anbefalte, planlagte vedlikehold. I tillegg bør man ha gode kjørevaner for å sikre lang levetid.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter