Vanlige Ford Focus Mk4 problemer

Ford Focus

Ford Focus er en av verdens mest gjenkjennelige hatchbacks da den først ble introdusert for modellåret 1998 og har siden skapt fire forskjellige generasjoner. Mk4 Focus ble introdusert for 2018/2019 modellåret og er den mest populære versjonen av Focus på 2. hånd markedet fordi det er moderne og svært godt utstyrt med alle de nyeste gadgetry og tech.

Det er imidlertid ikke perfekt, og det er derfor vi kommer til å nevne de vanligste Ford Focus Mk4-problemene. Dette bør gi deg en bred forståelse av hva du bør forvente når du eier Focus og hvordan du bør nærme seg å fikse noen av de vanligste problemene.

Servostyring systemet sies å mislykkes på noen av disse, mens overføringen kan være litt rykkete og landbruk til tider. Elektriske problemer er ikke veldig vanlig, men du vil støte på ulike feil og bugs nå og da. Vi trenger også å nevne problemer med den våte belte som kan føre til at bilen til å miste strøm.

Alt i alt, Mk4 Fokus ser ut til å være en ganske pålitelig bil som det ikke er for mange universelle problemer å snakke om. Med det blir sagt, er det viktig å holde bilen i sin optimale tilstand og gå for en versjon med ikke for mange miles på klokken.

Problemer med servostyringssystemet

Servostyringssystemet er ikke noe de fleste av oss tenker på før det går i stykker, og vi kan rett og slett ikke dra uten det. Gjennom hele sin levetid, Focus har nesten 2000 servostyring problemer rapportert på Carproblemzoo som skal tjene som en generell idé om hvor urovekkende historien med Fokus og dens styringssystem virkelig er.

  Problemer med automatgirkassen i Fiat 500x

Hvis du føler at styringen blir enormt tung å svinge, eller hvis den låser seg på plass, er det et problem med servostyringssystemet, eller noen ganger til og med selve søylen. Disse problemene skyldes for det meste en ødelagt servostyringsmotor eller en servostyringsvæskelekkasje som vanligvis starter med å gjøre styringen litt tung til den går helt i stå.

Elektriske problemer

Da den først ble introdusert for modellåret 2018-2019, fikk den mye teknologi som de fleste av oss anser som banebrytende i disse dager. Dette betyr at du vil få alle de moderne sikkerhetssystemene å snakke om, inkludert Apple CarPlay og alle andre nødvendige telefontilkoblingsfunksjoner. Problemet her er imidlertid at alle disse kan forårsake feil og ikke svare.

Det beste du kan gjøre er å prøve å starte disse systemene på nytt og håpe at de kommer ordentlig tilbake. Noen ganger må du oppdatere disse for å fungere, men noen har sagt at de trengte å bytte ut forskjellige moduler for å bli kvitt disse problemene helt. Det gode er at disse ikke påvirker ikke bilens brukervennlighet, men de kan være veldig irriterende.

Våt Belte Problemer

1.0 EcoBoost Focus-motoren ser ut til å lide av ganske mange våte belte problemer som kan koste mye penger å fikse. Noen sier at disse problemene er produksjonsfeil som fortjener å bli løst via en tilbakekalling, men Ford har ikke kommet ut og sagt noe om dette problemet. Alt i alt anbefaler mange at du bør unngå denne motoren hvis mulig og gå for en større motor.

  Vanlige problemer med Skoda Yeti

Selv om systemet bruker kjeder nå, den våte belte er fortsatt å kontrollere oljepumpe som betyr at hvis den svikter, motoren kan bli sultet av olje som kan føre til et utall av alvorlige problemer, noen ganger til og med føre til for tidlig motor død som krever en ombygging eller til og med en komplett motor erstatning.

Overføringsproblemer

Ford Focus Mk4 generasjon er også utsatt for 8F35 automatisk girkasse problemer som kan være mindre og litt irriterende helt opp til katastrofale i noen tilfeller. Gitt, den siste gruppen av problemer bare kommer rundt hvis du er virkelig ubetydelig om bilens vedlikehold og service, noe som betyr at det ikke er vanlig med de som tar godt vare på sine biler.

Imidlertid er problemer som forsinket og grov skifting, clutchglidning og problemer rundt girkasseolje alle vanlige. Mange har også påpekt at noen av disse problemene er forbundet med modulproblemer, noe som betyr at de noen ganger ikke engang skyldes selve girkassen.

Ofte stilte spørsmål

Produserer Ford fortsatt Focus?

For øyeblikket lager Ford Focus uten noen begrensninger, men Ford er i en overgang som ønsker å slutte å lage alle ikke-SUV, ikke-lastebiler og ikke-crossovers, noe som betyr at Focus sannsynligvis vil bli avviklet. Som sådan kom Ford ut og sa at Focus kommer til å bli avviklet i år 2025.

Dette betyr at Mk4 kommer sannsynligvis til å bli den aller siste Focus som kommer ut, og den ansiktsløftede Mk4 kom ut i slutten av 2022. Noen sier at Focus egentlig ikke kommer noe sted når som helst snart, men det er 100% sikkert at det ikke kommer til å forbli det samme, noe som betyr at det kommer til å bli en EV, eller at det går farvel for godt.

  Vanlige problemer med Ford Mustang Mach-E

Hvilken er den beste Ford Focus-modellen?

Ford Focus ST er utvilsomt den beste Ford Focus-modellen du kan kjøpe, da det føles veldig bra å kjøre fra et ytelsessynspunkt, samtidig som det er veldig behagelig og bra for langkjøring. Helt siden Ford sluttet å lage Focus RS, Focus ST ble toppen av avlingen og har siden fått noen oppgraderinger fra sin avviklede storebror.

Jada, premien som trengs for å gå til ST er ikke liten, men det er verdt det som de fleste som kjøper Focus ST har en tendens til å elske det.

Hvorfor beveger verden seg bort fra kombi?

Kombikupéer pleide å være de mest populære bilene der ute, og de er fortsatt veldig populære i Europa. Imidlertid, merker som Ford egentlig ikke lage biler for å skreddersy til det Europeiske markedet som de fleste av deres populære modeller blir solgt i NA eller Asia, absolutt ikke Europa.

Som sådan er det sant at verden sakte beveger seg bort fra kombi til fordel for SUVer og crossovere, men kombi kommer sannsynligvis til å forbli i lang tid fremover.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter