Vanlige problemer med BMW 316D

BMW 316D

BMW 316d er en del av BMW 3-serie sjette generasjons modeller som ble introdusert i mars 2012. Denne bilen er stilig, avansert, luksuriøs, romslig og praktisk, og fungerer eksepsjonelt bra. Men som de fleste BMW-er, kommer denne bilen også med flere problemer. Så, hva er de vanligste problemene med BMW 316d?

Vanlige problemer med BMW 316d er timingkjedeproblemer, vibrasjoner på rattet, rustproblemer, overføringsproblemer og motorstopp. Videre har noen brukere rapportert om tilstopping av EGR-ventiler, elektriske problemer og funksjonsfeil i klimaanlegget.

Hva er de vanligste problemene med BMW 316D?

Problemer med timingkjeden

Dette er et av hovedproblemene som BMW 316d-brukere har klaget på. Dessuten er dette problemet vanlig i de fleste BMW 3-serie modeller. Det har blitt bemerket at timingkjeden bryter ganske lett når bilen kjøres hardt eller ikke vedlikeholdes ordentlig. Hvis timingkjeden hopper og en klynkende lyd høres, er dette en indikasjon på en utslitt eller defekt timingkjede.

Dette problemet oppstår vanligvis når bilen treffer mellom 70k og 60k miles. Hvis du merker at bilen din har dette problemet, bør du ikke kjøre den og få problemet løst. Dette er fordi hvis kjeden går i stykker, vil det være svært kostbart å fikse motoren.

Overføring problemer

Bortsett fra timingkjedeproblemer, har flere brukere også rapportert å ha overføringsproblemer. Imidlertid er overføringsproblemer mer utbredt med BMW 316d 2.0-liters N47 dieselmotorer i kombinasjon med manuelle girkasser. De fleste brukere av disse modellene bemerket at svinghjulet sviktet tidligere enn forventet.

For å bli kvitt dette problemet må hele clutchen demonteres, noe som er ganske tungvint og kostbart.

Vibrasjon på rattet

Selv om det ikke er veldig vanlig, har noen brukere rapportert om vibrasjoner i rattet. Dette skjer vanligvis ved bremsing og til og med ved kjøring mellom 80 km/t og 120 km/t. Noen av tingene som forårsaker dette problemet er ubalanserte dekk og skadede bremseskiver.

  Vanlige Ford V10-problemer

For å løse dette problemet, få bilen inspisert og de defekte delene byttet ut. Hvis dekkene er ubalanserte, må du sørge for at de er balansert.

Tilstopping av EGR-ventil

Et annet vanlig problem med BMW 316d er en tilstoppende EGR-ventil og DPF-filtre. Dette problemet er forårsaket av at du ikke kjører bilen over lange avstander. Så hvis du vanligvis kjører 316d-modellen din rundt i byen, vil du sannsynligvis støte på dette problemet.

Dette problemet kan håndteres ved å kjøre bilen over lange avstander. I tillegg er det viktig å oppdage problemet tidlig, slik at det kan løses ved å rengjøre EGR-ventilen. Men hvis det er for sent, må du bytte ut EGR-ventilen eller DPF-filtrene.
Feil i klimaanleggets kondensator ###.
Flere eiere har også rapportert at klimaanleggskondensatoren ikke fungerer som den skal. Dette problemet er vanligvis forårsaket av eksponering for skader på grunn av steiner under kjøring. Hvis klimaanleggets kondensator er skadet, må den skiftes ut.

Problemer med rust

Rustproblemer er veldig vanlige på de fleste BMW-modeller, og BMW 316d er ikke et unntak. Likevel er dette problemet bare vanlig i de tidlige BMW 316d-modellene laget i 2012. Problemet påvirket vanligvis forseterammen.

Den gode nyheten er at produsenten løste dette problemet ved å legge til en korrosjonsbeskyttelsesbehandling. Derfor har de nyeste 316d-modellene ikke dette problemet.

Motor stalling

Bortsett fra drivstoff, kan mangel på olje og andre væsker også føre til at motoren stanser. Det er en av de viktigste tingene som får motoren i 316d til å stanse. Og noen av delene som får motoren til å lekke olje er en defekt ventildekselpakning, en skadet oljepanne og utslitte tetninger.

  Vanlige problemer med Hyundai Tucson

For å løse dette problemet må du identifisere det underliggende problemet.

Elektriske problemer

Mange brukere av BMW 316d har rapportert om flere elektriske problemer. De vanligste problemene er imidlertid defekte automatiske vinduer, defekte multimediasystemer og mye mer. Hvis du har noen elektriske problemer, er det viktig å få bilen diagnostisert før du prøver å fikse den. Dette vil hjelpe deg med å løse det underliggende problemet.

VANLIGE SPØRSMÅL

Er BMW 316d pålitelig?

Selv om BMW 316d ikke er den mest pålitelige modellen i klassen, er denne bilen fortsatt ganske pålitelig. Imidlertid registrerer den også flere problemer som gjør den mindre pålitelig enn de fleste av konkurrentene. Dessuten er kostnadene for reservedeler og tjenester litt over bransjens gjennomsnitt.

Hvilken motor er i BMW 316d?

BMW 316d er en del av sjette generasjon BMW 3-serie modeller. Det er også den grunnleggende bensinmodellen i 3-serien med enestående funksjoner. Denne modellen er utstyrt med to motoralternativer, inkludert 2012 til 2015 N47D20 rett-4-motor og 2015 til 2019 B47D20 rett-4-motor.

N47D20-motoren produserer opptil 114 hk og 190 lb-ft dreiemoment, mens B47D20 produserer opptil 114 hk og 200 lb-ft dreiemoment.

Hvor lenge varer BMW 316d?

Som de fleste BMW 3-serie modeller, BMW 316d vil vare mellom 200k og 250k miles. For at bilen din skal vare så lenge, er det imidlertid nødvendig med riktig pleie og vedlikehold. På toppen av det, gode kjørevaner bør utøves. Hvis du følger BMWs anbefalte planlagte vedlikeholdstjeneste, vil bilen din lett vare lenge.

  Vanlige problemer med Fiat Uno

Kommer BMW 316d med fjæringsproblemer?

Ja, BMW 316d kommer også med fjæringsproblemer. Selv om vi ikke har fremhevet suspensjonsproblemer på listen vår, lider denne bilen fortsatt av flere suspensjonsproblemer. Det er også viktig å merke seg at det meste av raslende støy som høres i denne bilen er forårsaket av defekte fjæringsdeler. Noen av disse delene inkluderer kuleledd, svingstanglenker, fjæringsledd, stagfester og mye mer.

Kommer en BMW 316d med en turbolader?

Ja, det gjør den. BMW 316d er utstyrt med en turbolader og luft-til-luft intercooler. Turboladeren hjelper til med å komprimere mer luft som strømmer inn i motorens sylinder. Som et resultat fører det til en økning i luften som betyr at drivstoff kan tilsettes for samme størrelse naturlig aspirert motor.

Konklusjon

BMW 316d er en elegant, avansert, luksuriøs og mellomstor sedan med høy ytelse. Det tilbyr også utmerket drivstofføkonomi, og det er lett å håndtere. Likevel, denne bilen kommer også med flere problemer som diskutert ovenfor. Men med riktig pleie og vedlikehold, kan denne bilen klokke mer enn 250k miles.

Totalt sett er det en av de beste luksuriøse og høytytende mellomstore sedanene på markedet.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter