Alt om BMW batteri drenering problemer

Alt om BMW batteri drenering problemer

Batteriavløpsproblemer er vanlige i de fleste BMW-modeller. Dessuten kan dette problemet være masende hvis det skjer på feil tidspunkt og sted, for eksempel i en offentlig park eller når du trenger bilen mest. Hvis batteriet er helt utladet, kan du bli tvunget til å lade det før du sveiver motoren.

 Noen av tingene som forårsaker batteriavløp i en BMW er koblet til eksterne enheter, ekstremvær, gammelt batteri, defekt generator, feil slutttrinnsmotstand, tar mange korte stasjoner, BMW Intelligent Batterisensor, og koblet til OBD-II diagnostisk skanner. 

Hva får BMW-batteriet til å tømmes?

Koblet til eksterne enheter

Hovedårsaken til at BMW-batteriet tømmes raskere er på grunn av tilkoblede eksterne enheter. Siden biler bruker en generator, en gadget som lader batteriet mens bilen kjører, tømmes ikke batteriet raskere når det kjører når det lades opp.

Men når motoren er slått av, vil batteriet tømmes raskere, da det ikke lades opp igjen. De tilkoblede enhetene trekker bare strøm fra batteriet, og ingenting vil lade batteriet. Derfor kan det å la frontlyktene stå på etter at du har parkert bilen, tømme batteriet raskere.

Så før du slår av tenningen, må du kontrollere at det ikke er noen adaptere eller ladere i sigarettuttaket.

Ekstremvær

Hvis du bor i områder med ekstreme værforhold, kan været også ha innvirkning på hvordan batteriet fungerer. Ekstreme vinter- eller varme sommerdager kan føre til at batteriet tømmes raskere. Det er også viktig å merke seg at nyere batterier gir mer motstand mot ekstreme værforhold sammenlignet med gamle batterier.

  Fiat Ducato 2.8 JTD-problemer

Gamle batterier kan fungere dårlig eller dø helt i ekstremt kaldt eller varmt vær. Derfor er det viktig å installere et pålitelig og holdbart batteri for din BMW. 

Koblet til OBD2-diagnoseskanner

En OBD2-skanner hjelper deg med å diagnostisere problemer når kontrollmotorlampen tennes. Likevel, selv om dette verktøyet er viktig, er det ikke en god ide å la det være plugget i bilen over natten eller i lange perioder. Dessuten bruker OBD2-diagnoseskanneren mer batteristrøm når bilen er inaktiv enn når den kjører.

Når du diagnostiserer bilen, må du sørge for å bruke OBD2-skanneverktøyet når bilen kjører og ikke er inaktiv for å spare batteristrøm.

Feil på generator

Som nevnt tidligere er en generator en gadget som lader batteriet mens bilen kjører. Derfor, hvis generatoren er feil eller ikke fungerer som beregnet, vil den ikke lade BMWs batteri effektivt. Hvis du har en defekt generator, bør du bytte den ut før du tyr til å kjøpe et nytt batteri.

BMW intelligent batterisensor

BMW Intelligent Battery Sensor (IBS) er en enhet som er koblet til batteriets negative terminal. Denne enheten har en mikroprosessor som overvåker forskjellige batteriforhold, for eksempel strøm, startstrøm, lukket kretsstrøm, spenning og temperatur.

IBS finnes i BMW 3-serien (E90/E91/E92/E93) og 5-serien (E60/E61). Når bilen er parkert eller slått av, bruker IBS mye strøm som ender opp med å tømme batteriet. Dette er fordi den stiger med noen få sekunder og går tilbake til søvn for å forhindre tap av strøm.

Gammelt batteri 

Enten du har en ny eller gammel BMW-modell, er levetiden til et BMW-batteri mellom 3 og 5 år. Dessuten holder nyere batterier seg godt mot elementene enn eldre. Så jo eldre bilens batteri er, jo mindre effektivt blir batteriet. Hvis batteriet tømmes veldig raskt, kan det være en indikasjon på at batteriet er veldig gammelt og må skiftes ut.

  Fiat Panda GPL problemer

Tar mange korte stasjoner

Å starte BMW-motoren tar mye strøm fra bilens batteri. Men siden generatoren lader batteriet når bilen kjører, beholdes mye strøm. Men hvis du ofte tar korte stasjoner, kan det hende at generatoren ikke har nok tid til å lade batteriet riktig. Etter en stund vil dette forkorte BMWs batterilevetid. 

Feil i sluttfasen av motstand 

Eiere av BMW E39, E46 og E53 har hatt flere batteridreneringsproblemer på grunn av en defekt motstand i siste fase, også referert til som den beryktede «Hedgehog». Noen BMW-brukere refererer til det som en varmeviftemotstand eller blåsermotormotstand. Ta bilen til et BMW-servicesenter og få byttet ut den defekte motstanden i sluttfasen. 

FAQ

Hva er BMW intelligent batterisensor?

BMW Intelligent Batterisensor, også referert til som IBS kommer med en mikroprosessor som overvåker ulike batteriforhold, for eksempel temperatur, spenning, strøm, startstrøm og lukket kretsstrøm.

Når bilen kjører, er IBS konstant aktiv og overvåker forskjellige batteriforhold. Men når bilen er parkert, oppstår IBS med noen få sekunders mellomrom, utfører testene og går tilbake i søvn for å bidra til å bevare batteristrømmen.

Hvordan løser jeg problemer med BMW-batteriavløp?

Først og fremst må du identifisere problemet som får batteriet til å tømmes. Likevel reduserer noen av tingene du kan gjøre for å unngå batteriavløp antall korte stasjoner, ikke la tilbehør være koblet til, fikse defekte deler som regulatoren og IBS-enheten og bytte ut gamle batterier.

  Vanlige overføringsproblemer med Ford Focus

Er hyppig batteriavløp dårlig for BMW-batteriet ditt?

Ja, hyppig batteriavløp er dårlig for bilens batteri. Det kan forårsake permanent batteriskade. Dessuten kan det hende at det ikke lenger er i stand til å lade batteriet helt opp, og full lading varer kanskje ikke lenge. Så for å forlenge batteriets levetid og sikre at det fungerer på et optimalt nivå, er det viktig å unngå å tømme det helt.

Hvordan vet jeg om BMW-bilbatteriet mitt må skiftes?

Du bør bytte eller bytte ut bilens batteri hvis frontlyktene er svake, uventede strømsvingninger, større behov for motorrevving, og bilen tar lengre tid å starte motoren.

Avsluttende tanker

Før du konkluderer med at BMW-batteriet ditt er dårlig når du har problemer med batteriavløp, må du teste og finne ut hva som får det til å tømme strøm. Det er flere ting som kan føre til at BMW-batteriet tømmes som diskutert ovenfor. Likevel, hvis batteriet er gammelt, må det byttes ut med et nytt og slitesterkt batteri.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter