Vanlige problemer med BMW N63-motorer

BMW N63 problemer & feil

BMW N63 motor var verdens første produksjon bilmotor til å bruke en «hot-vee» layout, med turboladere plassert inne i «V» av motoren. Dessuten er det BMWs første turboladede V8-motor. Denne motoren erstattet den naturlig aspirerte BMW N62-motoren.

N63 kan være en kraftig og høyytelsesmotor, men den kommer også med flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Men hva er de vanlige problemene med BMW N63-motorene?

Vanlige problemer med BMW N63 turbocharged V8-motoren er drivstoffinjektorfeil, lekkende ventilstammetetninger, overflødig oljebruk, timing kjedefeil, rask batteridrenering, dårlige tennplugger og dårlige tennspoler. Den gode nyheten er at de fleste av disse problemene kan løses. Dessuten kan disse problemene også unngås gjennom regelmessig vedlikehold og pleie.

Hva er de vanlige problemene med BMW N63-motorene?

Problemer med tidskjeden

Tidskjedeproblemet er et av BMWs store problemer. BMW N63-motoren er ikke et unntak, da den også har dette problemet. Likevel er dette problemet vanlig i 2008 til 2014 N63-motorer. Brukere bemerket at timingkjeden strekker seg ut etter en tid, noe som fører til ekstra slitasje på ventiltoget og påvirker bilens ytelse.

Tegn på en dårlig eller sviktende timingkjede inkluderer grov tomgang og sjekk motorlys som kommer. Hvis spørsmålet om tidskjeden ikke tas opp i tide, kan ventilene bøye seg og føre til kostbare reparasjoner.

Feil i drivstoffinjektor

Et av de første problemene du bør være klar til å håndtere når du kjøper en bil med BMW N63-motoren er drivstoffinjektorfeil. Mange brukere rapporterte å ha dette problemet så tidlig som 20,000 miles. Dessuten er det ganske kostbart å løse dette problemet, da du må ta hensyn til lønnskostnader.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - som er bedre?

Noen av tegnene på en dårlig eller sviktende drivstoffinjektor er dårlig akselerasjon, motorfeil, grov tomgang, sjekk motorlyset tennes og svarte eksosrør. Bytt ut de dårlige drivstoffinjektorene for å løse dette problemet.

Overskuddsbruk av olje

Et annet vanlig problem på tvers av BMW-modeller er overdreven oljebruk. Dette problemet er knyttet til utformingen av motoren med turboer som er midt i «V» eller motorens dal. Dessuten er dette området veldig varmt og får motoren til å brenne mer olje, og det kan til og med føre til at pakningene tørker ut og lekker olje.

I normale situasjoner bør 1 qt olje tilsvare 1000 miles, men i dette tilfellet tilsvarer 1 qt 600 miles. Likevel elsker BMW-eiere fortsatt bilene sine og fyller opp olje hver 4k til 6k miles.

Lekkende ventilstenger                                                                                 

På grunn av den høye varmen som produseres av eksos og turboene i motorens dal, vil ventilstammetetningene forverres raskere og forårsaker lekkasjer og store biter av hvit røyk kommer ut av eksosen din. Noen av tegnene på lekkende ventilstenger er overflødig oljebruk og hvit røyk fra eksosrøret.

For å løse dette problemet må du erstatte de dårlige ventilstammetetningene med nye. Dette er en enkel løsning, og det bør ikke koste mye.

Rask batteridrenering

I et forsøk fra BMW på å oppnå effektivitet, endte det opp med å rote med andre deler av bilen. Ja, denne bilen har bedre drivstofføkonomi enn de fleste av sine rivaler, men den tømmer også batteriet raskere enn de fleste av konkurrentene. BMW laget N63-systemet for å lade batteriene i stedet for å lade fra svingene på beltene. Som et resultat er det ikke veldig effektivt å lade batteriet ved hjelp av dette systemet.

  Beste BMW for en familie

Dessuten tømmes batteriet raskt når de elektroniske systemene på bilen forblir på etter at bilen ble slått av for å holde kjølesystemet i gang med å avkjøle turboene som var plassert midt på V-en i motoren.

Dårlige tennplugger

I likhet med drivstoffinjektorer varer heller ikke tennplugger på BMWs lenge. BMW anbefaler brukere å erstatte tennplugger hver 30.000 miles. Noen av tegnene på utslitte eller sviktende tennplugger er motorfeil, gamle starter og grov tomgang.

Dårlige tennspoler

Tennspoler på BMWs varer ikke lenge. Derfor må du bytte tennspoler på tennpluggene hver 45.000 miles. Tegn på dårlige tennspoler er motorfeil, grov tomgang og starter. Vær oppmerksom på at tennspoler skal skiftes ut sammen med tennplugger.

FAQ

Er BMW N63 en pålitelig motor?

Nei, BMW N63-motoren er blant de minst pålitelige BMW-motorene som noen gang er laget. Dette er fordi brukere har rapportert hyppige pålitelighetsproblemer som aldri slutter. Dessuten er denne motoren i rute til å være en av de minst BMW-motorene som noen gang er laget. Likevel, med riktig omsorg og vedlikehold, vil denne motoren vare lenge.

Hvilke BMW-modeller har N63-motoren?

Den BMW N63 turbocharged V8 motoren finnes i BMW 550i, X5, X6, 650i, og 750i modeller. Dette er noen av de kraftigste, mest komfortable og velpresterende BMW-modellene på markedet. Med riktig pleie og vedlikehold vil N63 yte usedvanlig bra og vare i lang tid.

  Er BMW m340i en god bil?

Hvor lenge varer BMW N63-motoren?

Selv om BMW N63-motoren kommer med flere problemer, kan denne motoren vare lenge hvis den er godt vedlikeholdt. Den kan klokke mer enn 250 000 miles hvis brukeren overholder BMWs anbefalte vedlikeholdstjeneste. Likevel har noen brukere rapportert å klokke over 300 000 miles, noe som er imponerende.

Hvor mye strøm produserer BMW N63-motoren?

DEN BMW N63 turbocharged V8 motoren har en 4.4-liters kapasitet. Denne kraftige motoren produserer maksimalt 408 hk og 40 lb-ft dreiemoment. Dessuten kan denne motoren håndtere mer enn 25psi. I BMW 750i xDrive leverer denne motoren opptil 523 hk og 553 lb-ft dreiemoment.

Hva er hovedforskjellen mellom N63- og S63-motorene?

Hovedforskjellen mellom N63- og S63-motorene er at S63 var BMWs Motorsports versjon av N63-motoren. I tillegg, i motsetning til N63, har S63 twin-scroll turboladere med en pulsjustert eksosmanifold som koblet begge sylinderhodene. 

Sammendrag

Totalt sett er BMW N63 turboladet V8-motor en fin motor, da den er kraftig, pålitelig, holdbar og yter utmerket. Men som de fleste motorer kommer det også med noen få problemer som eiere må håndtere. Likevel, hvis denne motoren er godt ivaretatt, kan de fleste problemene unngås, og motoren vil lett klokke over 250,000 MILES.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter