Alt om BMW Bluetooth sammenkobling problemer

BMW produserer noen av de mest teknologisk avanserte bilene på markedet. En av teknologiene som BMW skryter av er Bluetooth. Bluetooth er imidlertid også en av de største bidragsyterne til BMWs problemer.

Noen av de vanligste BMW Bluetooth-problemene er sammenkoblingsproblemer, dårlig tilkobling og dårlig stemmekvalitet. Ikke desto mindre vil vi fokusere på problemer med Bluetooth-sammenkobling, som mange brukere har klaget over over en lang periode. Men hva er de vanligste BMW Bluetooth-sammenkoblingsproblemene?

Vanlige problemer med BMW Bluetooth-paring er enhetsnavn, dårlig stemmekvalitet og tilgangsnøkler. I noen tilfeller kan ting som programvareoppgraderinger og AVCRP påvirke Bluetooth-paring i en BMW.

Hva er de vanligste bluetooth-paringsproblemene med BMW?

Problemer med enhetsnavn

Når du kobler smarttelefonen til kjøretøyet, vil du se et varsel som sier «Telefonen er tilkoblet» på iDrive-skjermen. Og når du sjekker smarttelefonen, merkes tilkoblingen som vellykket. Tvert imot er telefonfunksjonen utilgjengelig.

I de fleste tilfeller skjer dette fordi telefonens enhetsnavn (Bluetooth-navn) kommer med ikoner og symboler, for eksempel smilies. Overraskende nok anerkjenner ikke kontrollenheten denne typen ikon- og symbolformatering.

Hvis du har et slikt problem, er den beste løsningen å endre enhetens navn på telefonen. Dessuten er det viktig å merke seg at bare bokstaver og tall er tillatt. Ved hjelp av iDrive-funksjonen sletter du listen over alle tilkoblede Bluetooth-enheter for å tilbakestille kontrollenheten. Unngå å bruke spesialtegn, for eksempel &$#/% eller uttrykksikoner i navnet på kontakter eller navnet på smarttelefonen.

Problemer med tilgangsnøkkel

Et annet vanlig BMW Bluetooth-paringsproblem er problemet med tilgangsnøkkelen. Hvis du ikke kan koble Bluetooth og smarttelefon helt, bør dette være den første skyldige å vurdere. Av en eller annen ukjent grunn vil BMWs Bluetooth ikke godta noen passord.

  BMW 330e – Alt du trenger å vite

Den gode nyheten er at det er enklere å løse dette problemet enn andre problemer med Bluetooth-sammenkobling. Alt du trenger å gjøre er å bruke et enkelt passord, for eksempel 123456. Unngå å bruke kompliserte passord, da de vil forårsake tilgangsnøkler.

AVCRP problemer

AVCRP, som står for Audio/Video Remote Control Profile, er en Bluetooth-profil og et standardisert grensesnitt som kan styre navigasjon og lydstrømming gjennom ditt BMW iDrive-system. Når du kobler BMW-en til telefonen din, krever tilkoblingen også en ideell Bluetooth-profil for å fungere feilfritt.

Vær oppmerksom på at profilen for enkle filoverføringer ikke er den samme som det du trenger for å bruke telefonappen din til å administrere en lydspiller. Hvis du oppdaterer den nye telefonen med en ny versjon av AVCRP, bør du derfor oppdatere BMW iDrive-systemet slik at det samsvarer med kompatibiliteten til de nye funksjonene. 

Oppgradering av programvare

Det er viktig å oppgradere BMW-programvaren, da det sikrer at applikasjonene dine er oppdaterte. Hvis ikke, vil de ikke fungere riktig. Så det er viktig å oppdatere Bluetooth-programvaren, men det vil ikke endre det essensielle Bluetooth-funksjonsprinsippet.

Derfor er det avgjørende å ha den nyeste BMW-programvaren i bilen din for å unngå de fleste BMW Bluetooth-paringsproblemer. Når du oppdaterer programvaren, kan dette imidlertid også forårsake flere problemer. Mange BMW-brukere har notert at omtrent 70% av kontaktene deres går seg vill, og de kan ikke ringe uten å ringe nummeret fra telefonen. Uansett kan dette problemet enkelt løses, men det er veldig irriterende.  

  Vanlige problemer med Peugeot 108

Dårlig stemmekvalitet

Noen BMW-brukere har klaget over å ha dårlig stemmekvalitet under samtaler. Dette kan skje mens du kjører i høye hastigheter eller når du stopper. Bortsett fra at samtalen er nesten umulig, kan du også høre snapping lyder under en samtale.

Start med å oppdatere programvaren. Hvis dette mislykkes, kan det hende du må installere mikrofonen riktig og i riktig retning. Noen gjør feilen ved å installere mikrofonens retningsfunksjon mot frontruten og ventilasjonen. I stedet bør mikrofonens pil pekes i kjøreretningen.

Faq

Hvordan tilbakestiller jeg BMW Bluetooth etter at jeg har oppdatert programvaren, slik at jeg kan synkronisere kontaktene?

Hvis du har hatt problemer med BMW Bluetooth-paring på grunn av utdatert programvare, er den beste løsningen å oppdatere programvaren. Og etter at du har installert den nye programvaren, her er prosedyren for å tilbakestille Bluetooth:

 • Gå til Bluetooth-innstillinger og aktiver synkronisering av kontakter
 • Slå Bluetooth av og på i innstillingene
 • Slå smarttelefonen av og deretter på igjen
 • Slett sammenkoblingsrekorden mellom bilen og stereoanlegget
 • Gjenta samme prosedyre fra trinn 4, men denne gangen må du kvitte deg med alle sammenkoblede enheter på stereoanlegget.
 • Konfigurere fastvareoppdateringer på stereoanlegget i bilen
 • Gi nytt navn til smarttelefonen din i innstillingene

Hva er den raskeste løsningen for BMW Bluetooth-problemer?

Hvis din BMW stadig har problemer med Bluetooth-paring, kan du bruke følgende:

 1. Gå inn i Bluetooth-menyen på smarttelefonen din og slett BMW-en du vil koble deg til.
 2. Gå inn i Bluetooth-menyen på BMW-en og slett telefonen du prøver å koble til
 3. Par smarttelefonen og BMW-en på nytt og gå til Bluetooth-menyen i BMW-en og la den søke etter enheten.
 4. Gå til smarttelefonen, slå på Bluetooth og vent i opptil 30 sekunder på at BMW-en skal vises på listen. Du kan nå koble de to sammen.
  Vanlige problemer med Renault Kadjar

Hvordan parer jeg iPhone med BMW?

Først og fremst må du sørge for at BMW-en er i Bluetooth-paring eller trådløs modus før du prøver å koble den til telefonen. Deretter går du til iPhone og klikker på Innstillinger / Generelt / CarPlay / Tilgjengelige biler, og velger bilen din. Forsikre deg om at bilen din kjører, eller at iPhone ikke oppdager den. Du kan nå pare de to.  

Konklusjon

BMW lager slanke, kraftige og avanserte biler. Ikke desto mindre er disse utmerkede funksjonene de som forårsaker mest problemer for BMWer. Selv om Bluetooth hjelper sjåføren med å motta samtaler håndfritt, forårsaker de mange problemer som kan være frustrerende.

Nå som du kjenner de fleste av BMWs Bluetooth-sammenkoblingsproblemer, bør du håndtere dem i tide og unngå å kutte kommunikasjonen når du trenger det dyrt. Uansett er noen BMW Bluetooth-sammenkoblingsproblemer knyttet til visse telefoner. For eksempel er programvareoppgraderingsproblemet utbredt med den nyeste versjonen av iOS 13.1.3.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter