Vanlige problemer med Peugeot 106

Peugeot 106

Peugeot 106 er en subkompakt kombi som først ble introdusert for modellåret 1991 og ble holdt til 2003 da den ble etterfulgt av den sammenlignbart nyere Peugeot 107. Den 106 ble opprinnelig tenkt bare som en tre-dørs kombi, men en fem-dørs kombi kom i produksjon ett år senere.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanlige problemene med Peugeot 106 og fortelle deg hva du trenger å se etter hvis du er i markedet for en. Disse inkluderer problemer med clutchen eller forskjellige andre manuelle girkasserelaterte problemer, forskjellige motorproblemer eller problemer med fjæringssystemet.

Bilens utstyr er også utsatt for feil, spesielt soltaket. Til slutt må vi også nevne et bredt utvalg av elektriske problemer, hvorav noen er ganske vanskelige å leve med. Alt i alt, Peugeot 106 er ikke spesielt god eller dårlig når det kommer til pålitelighet som det hele stammer fra hvor godt du vedlikeholde eller ikke klarer å opprettholde det.

Uansett, det er en god idé å gjøre en pre-kjøp inspeksjon før du kjøper en bil som dette vil gi deg en mye bredere forståelse av hvor godt vedlikeholdt en bestemt bil har vært. Den 106 er ikke verdens mest populære bruktbil fordi den er så liten og ganske gammel.

Overføringsproblemer

Peugeot 106 kommer med en god gammel manuell girkasse, men en som ser ut til å lide av et par forskjellige problemer. Først av alt, girkasse kabel koblinger er kjent for å bli sprø, forskjøvet, eller skadet som vil føre til at overføringen til å skifte på en svært vanskelig og hard måte. Den enkleste måten å fikse dette på er å erstatte alle slitte koblinger med helt nye.

  Problemer med Fiat 1.4 turbomotor

Clutchpedalen er heller ikke fri for feil, og det er derfor den ofte kan feste seg til bakken og hindre deg i å skifte gir helt. Kabelen som betjener clutchen er sannsynligvis ødelagt og bør byttes ut. Selve clutchen er utsatt for akselerert slitasje, og derfor kan det ofte være en god idé å bytte ut hele clutchenheten når det er nødvendig.

Motorproblemer

Hvis din Peugeot 106 begynner å avgi blå røyk under akselerasjon, er sjansen stor for at sylinderboringene dine er slitte og må byttes ut. Toppakningen er også utsatt for overdreven slitasje og kan føre til at motoren overopphetes og mye hvit røyk skyves ut. Katalysatoren kan avgi bankelyder og må byttes ut.

Til slutt, hvis din Peugeot 106 begynner å oppleve uberegnelig tomgang ved lave turtall, er det sannsynligvis på grunn av en problematisk tomgangskontrollventil som også må byttes ut. Alt i alt kan motorpaletten med Peugeot 106 vare en anstendig tid hvis den vedlikeholdes ordentlig.

Suspensjon Problemer

Ganske mange Peugeot 106-eiere rapporterte at deres 106s var kjent for å ha bakhjulene vendt utover. Andre har også rapportert om problemer som overdreven knirking fra det bakre fjæringsområdet. Begge fører til problemer med de bakre radiusarmene som må byttes ut for å løse dette problemet fullstendig.

I tillegg til disse kan stagene, støtdemperne og alle andre nærliggende komponenter lide av mange problemer, hvorav noen er relatert til slitasje, mens andre er relatert til korrosjon.

  BMW 325xi overføring problemer

Problemer med utstyr

Peugeot 106 er nå en ganske gammel bil som betyr at den har mange forskjellige problemer med mange av sine funksjoner og funksjoner. Soltaket er et godt eksempel på det som det er kjent for å lekke. Grunnen til at dette skjer er på grunn av små skruehull på soltakets håndtak. Noen har også spekulert i at dette kan forårsake korrosjon og føre til mer alvorlige problemer.

Andre utstyrsrelaterte problemer inkluderer en defekt radio som enten kan mislykkes i å spille på alle høyttalerne eller mislykkes i å spille helt. De automatiske dørlåsene kan bli defekte og hindre deg i å låse opp/låse bilen med nøkkelen. For å løse dette må du bytte ut døraktuatorene.

Elektriske problemer

Det vanligste elektriske problemet med 106 fører til at bilen ikke vil starte. Dette problemet kan imidlertid ha noen få skyldige. Den første er knyttet til bilens dynamo som slutter å gi juice til batteriet og dermed til slutt fører til et dødt batteri. Den andre er relatert til drivstoffpumpesikringen som kan gå på grunn av overoppheting av pumpen.

FAQ Seksjon

Er Peugeot 106 en pålitelig bil?

Peugeot 106 er en liten, men kvikk og ganske pålitelig bil. Men ikke gå og tro at det ikke kommer til å oppleve et bredt utvalg av problemer, fordi det vil. Disse bilene har for det meste blitt neglisjert i løpet av levetiden fordi de er billige å kjøpe, billige å kjøre, billige å forsikre og billige å selge.

Ikke mange mennesker har gitt innsatsen for å holde sin 106 i en tilfredsstillende tilstand på grunn av at det er en så lav verdi bil. Derfor spiller det egentlig ingen rolle hvor pålitelig 106 virkelig er hvis du ikke finner en som har blitt vedlikeholdt tilstrekkelig, i det minste ikke til en overkommelig pris.

  Alt om 2023 Peugeot 5008

Har Peugeot 106 servostyring?

Eldre Peugeot 106 modeller kom uten servostyring som ikke er noe du ønsker fra en daglig driver. Internett sier at det er teknisk mulig å legge til servostyring senere, men at dette kan koste mer enn hva bilen er verdt.

Hvis du er interessert i en brukt, sørg for å se etter en senere modell utstyrt med servostyring som ingen servostyring i 2023 er som å leve uten strøm.

Hvorfor sluttet Peugeot å lage 106?

Teknisk sett, Peugeot gjorde avvikle 106, men dens etterfølger (107) er i utgangspunktet den samme som 106 med en mer moderne tilnærming. Dette betyr at 107 er mer eller mindre samme størrelse, samme kraft, samme pris, men med alle de nyere og mer avansert teknologi på midten og senere 2000-tallet.

Den 107 ble holdt til 2014 da den ble erstattet av Peugeot 108 som var den aller siste Peugeot «100» – serien modell som selskapet forpliktet seg til 208 er den minste bilen.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter