Vanlige Ford Transit 2.2 TDCi problemer

Ford Transit

I verden av lette varebiler er ingen andre uten tvil så fremtredende som den gode gamle Ford Transit. Transit kan ofte sees over hele verden for både kommersielle og private formål, da det er en av de mest populære varebilene generelt, ikke bare i det lette kommersielle varebilsegmentet.

For at en varebil skal være så populær og vellykket som Transit, må den utmerke seg i en rekke kategorier, hvorav den viktigste bør være pålitelighet. Som sådan skal vi liste opp og prøve å forklare alle de vanlige Ford Transit 2.2 TDCi-problemene, så hvis du er i markedet for en, har du kommet til rett sted!

Disse inkluderer problemer med bilen ikke ønsker å starte opp, problemer med overdreven svart røyk som kommer fra eksos, problemer med timing kjeden, problematisk drivstoff injektorer, og problemer med oljelekkasjer. For å være nøyaktig, 2.2 TDCi ser ut til å være en anstendig pålitelig motor, men det er absolutt ikke perfekt.

Nå er det på tide å gå i dybden om alle disse problemene som inkluderer å komme inn i nitty gritty om hva som forårsaker dem, og hvordan du bør nærme seg å fikse dem.

Oppstartsproblemer

En av de mer vanlig rapportert problemer med 2.2 TDCi er relatert til motoren ikke ønsker å sparke i når du vrir på nøkkelen. Dette problemet er for det meste forårsaket av at startmotoren ikke får en konsekvent tilkobling til svinghjulet. Det sies at dette skjer på grunn av overdreven kondens i startmotorhuset, spesielt i kalde perioder når starteren til og med kan fryse seg selv.

Ettersom dette forhindrer strømmen, vil startmotoren ikke klare å starte bilen. For å løse dette problemet, er det best å bytte ut startmotoren, men prøv å gå for en fra ettermarkedet verden som kommer med kraftigere solenoider som dette problemet er bundet til å skje igjen.

  Elektriske problemer med Citroën C4

Overdreven svart røyk som kommer fra eksosen

Mens vi er på temaet svart røyk som kommer fra eksosen, må vi nevne at dette ser ut til å være det eneste sanne «vanlige» problemet med 2.2 ettersom forumene er fylt med akkurat dette problemet. Det dårlige er at dette problemet kan skyldes noen få syndere. Du bør først inspisere ladeluftkjøleren, turborørene, luftfilteret og EGR-ventilen.

Sjansen er stor for at noe av dette vil være grunnen til at dette skjer, noe som betyr at du bør være i stand til å løse dette problemet. En lekkasjetest kan også hjelpe deg med å finne ut om det er en lekkasje hvor som helst i systemet. Å sjekke SCV og PRV mens du skanner bilen for koder, bør også hjelpe deg med å begrense det hele.

Problemer med timingkjeden

Timing kjeder er et kjent problem for et bredt utvalg av motorvogner, noe som betyr at disse ikke er noe nytt. Realiteten er at de fleste timingkjedeproblemer skjer på grunn av mangel på riktig og rettidig vedlikehold, noe som betyr at du bør holde deg på toppen av rare lyder som kommer fra kjeden og strammeren.

Sørg alltid for å bytte kjedet hvis det begynner å rasle eller du visuelt kan bestemme at det er skadet eller glir noen steder. Hvis du ikke bytter den ut i tide, vil kjedet til slutt knekke og forårsake enorm skade på alle de omkringliggende komponentene mens du låser motoren på plass.

  Vanlige problemer med Audi S7

Problemer med drivstoffinjektoren

Drivstoff injektor problemer er også kjent for å skje med 2.2 TDCi, men det er for det meste forårsaket av lav kvalitet drivstoff som betyr at du bør alltid bruke den anbefalte drivstoff for din bil. Når en injektor svikter, vil du legge merke til en alvorlig mangel på kraft og inkonsekvens som må sees på og testes av en erfaren mekaniker.

Å bytte ut alle injektorene er noen ganger en god idé, så sørg for å få riktig konsultasjon fra et Ford-servicesenter eller en Ford-spesialist.

Problemer med oljelekkasje

Oljepannen og timingdekselet er de to mest sårbare komponentene når det gjelder motoroljelekkasjer. Begge er kjent for å bruke pakninger av lavere kvalitet som har en tendens til å forringes raskt og dermed er bundet til å ende opp med en lekkasje.

Hvis du legger merke til noen oljepytter eller hvis motoren virker litt tilbakeholden, må du umiddelbart sjekke bilen for mangel på olje og trykkteste den for å finne ut hvor lekkasjen faktisk er. Noen ganger kan det skje på andre steder også, og det er derfor en trykklufttest er veien å gå.

Ofte stilte spørsmål

Er Ford Transit 2.2 TDCi en god motor?

Ford Transit 2.2 TDCi er en 2,2-liters turbodieselmotor som tilbyr mellom 100 hk og 155 hk. Siden dette er en dieselmotor, får den også anstendig lavt dreiemoment og er mer enn nok for det den er ment å gjøre. En god ting med denne motoren er at den er ganske langvarig og at den ikke bruker for mye drivstoff.

  Problemer med girkassen i Skoda Kodiaq

Alt i alt er det en god motor som er grunnen til at Ford bestemte seg for å tilby 2.2. i nesten alle sine Transit iterasjoner. Det er kanskje ikke et kraftverk eller den mest sofistikerte av gjengen, men det gjør susen.

Hvilken er den beste Ford Transit-motoren?

Den nevnte 2.2 TDCi absolutt er en av de beste Transit motorer mens den senere 2.0 L er også veldig bra. V6 3.7 liters modeller eller 3.5 EcoBoost er hva Ford sier er «best i klassen» for effektivitet og kraft, men de koster mer å leve med, å registrere, og å forsikre.

Alt i alt, 2.2 TDCi gjør susen for de fleste som det tilbyr en flott blanding av kraft, pålitelighet og effektivitet.

Er Ford Transit Tilgjengelig med en bensinmotor?

De to V6-motorene (3.0 og 3.7) er tilgjengelige som bensinvarianter og er de kraftigste motorene som vanligvis leveres med de best utstyrte Transit-modellene. Disse er imidlertid ikke like gode for arbeids- og flåteformål, da de er tørstere og mer vedlikeholdskrevende.

Mellom de to, 3.0L naturlig aspirert enhet er sannsynligvis det bedre valget.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter