Er det en 7-seters Renault?

renault espace 2023

Biler med syv seter har en tendens til å være dyrere og større enn din normale fem-seters bil, og det er grunnen til at de fleste merker som har 7-seters biler finnes i luksusdelen av segmentet. De vanligste syv-seters biler hører hjemme i full-size SUV-segmentet, men du kan også finne 7-seters biler i minivan-segmentet, mid-size SUV-segmentet, eller til og med noen få kompakte SUVer med syv seter.

Når det gjelder Renault, er det virkelig ikke et luksusmerke, og det er heller ikke kjent for å lage store familiebiler, ettersom de fleste Renault-modeller er kompakte, men er det en 7-seters Renault? Ja, det er faktisk et par Renault-modeller tilgjengelig med syv seter som Renault Espace, Renault Grand Scenic, og den kommende Renault Grand Austral som erstatter den utgående Renault Kadjar.

Renault Escape er en stor fem-dørs MPV (multi-purpose vehicle) designet primært for familiebruk. Som sådan tilbyr den et veldig stort interiør med mye plass. Dette gjør at den komfortabelt kan ta opptil syv passasjerer. Grand Scenic er også en stor MPV med opptil syv seter, men den er litt mindre enn Espace.

Sist, men ikke minst, den kommende nye Renault Astral vil være tilgjengelig med syv seter som et alternativ. Det kommer ikke til å bli en stor SUV, men heller en mer kompakt en. Det skal imidlertid være romslig nok for en familie på syv.

Renault Espace

Renault Espace ble først introdusert på midten av 1980-tallet som en stor femdørs MPV og ble senere etterfulgt av fire nye generasjoner frem til nå. Espace er tilgjengelig i to konfigurasjoner, en normal Espace med fem seter, og en Grand Espace-modell som har en lengre akselavstand for å tilby mer sitteplass og plass til syv seter.

  Vanlige problemer med Renault Captur

Den aller nyeste generasjonen av Espace er en blanding mellom en crossover, en sedan, og en SUV, men Renault sier at neste generasjon kommer til å bli en full-on SUV. Espace har to bensinmotorer, en 1.6L rekkesekser med 4 sylindre eller en 1.8L rekkesekser med 4 sylindre med 200hp eller 225hp for den større enheten.

Espace er også tilgjengelig med tre dieselmotorer, en liten 1.6L 4-sylindret med enten en enkelt eller twin-turbo konfigurasjon eller en 2.0L 4-sylindret. Kraften er vurdert til mellom 130hp og 200hp. Alt i alt, Espace er designet først og fremst for komfort, noe som betyr at det ikke prøver å være dynamisk.
Den har en ganske lang liste over aktive sikkerhetsfunksjoner som er å forvente som Espace er en av de dyrere Renault-modeller du kan kjøpe. Til slutt, pålitelighet ser ut til å være i orden for de to siste generasjonene av Espace mens de tidligere er litt av en plage.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic er en liten MPV som først ble introdusert i 1996. Tilbake i 2016 den siste generasjonen av Scenic kom ut og er fortsatt tilgjengelig som ny i hele Renault forhandlere rundt om i Europa. Renault bestemte seg for å avvikle den «vanlige» Scenic for å helelektrifisere den til 2024-modellen.

Som med Espace, Scenic kan også fås som en vanlig Scenic, eller en Grand Scenic som har et større karosseri med mer plass, og tilgjengeligheten av syv seter. Grand Scenic er bra for yngre familier, men er ikke så romslig som Espace som er designet for å være en syv-seters fra get-go.

  Vanlige problemer med Renault Arkana

Design-messig, Grand Scenic ser ganske lik Espace, bare mindre. Interiøret er ganske mye det samme som med Espace som betyr at det ser greit i beste fall. Motorer som tilbys er en 1.2 L bensin 4-sylindret med 114-130hp eller en 1.3 L turbo 4-sylindret med 150hp.

Du kan også velge mellom tre dieselmotorer, en 1.5L 4-sylindret, en 1.6L 4-sylindret, eller en 1.7L 4-sylindret med opp til 160hp. Påliteligheten er i orden med Grand Scenic, verken mer eller mindre.

Renault Austral

Helt siden Renault avviklet Kadjar, vi venter på Austral å slippe som først ble antatt å være en fem-seters, men det virker som Renault kommer til å tilby det med syv seter også. Den Australske lover å være større enn Kadjar som betyr at det er sannsynlig kommer til å bli den mest komfortable og romslige SUV i Renault ‘ s utvalg.

Ikke mange ting er kjent om den Australske bortsett fra det faktum at det kommer til å bli større, lengre og høyere. Du kan også stole på et par hybrid-modeller, mens dieselmotorer er sannsynlig kommer til å bli avviklet fullt ut.

Ofte stilte spørsmål

Lager Renault komfortable biler?

Ja, Renault lager komfortable biler selv om du ikke kan anse dem for å være luksusbiler på noen måte. Renault er et av de merkene som prøver å pakke inn så mange fordeler som de kan i en relativt rimelig pakke. Dette gjør hele merkefilosofien ganske fornuftig og populær blant yngre familier og enkeltpersoner.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedre?

Du vil ikke finne lure teknologi som aktiv fjæring, ekte massasje seter, høy kvalitet sydd og utvidet skinn, eller tre trim inne i en Renault, men Renault ikke prøver å være en luksus merkevare som betyr at de kommer til å tilby deg en god komfortabel opplevelse helt i tråd med prisen.

Når kommer Renault Austral ut?

Renault Austral kommer til de fleste markeder rundt om i verden i 2023, noe som betyr at Austral for tiden er på vei til markedet. Renault håper å selge massevis av disse fordi Austral skal representere neste generasjons Renault med et futuristisk design, mye teknologi og effektive hybridmotorer.

Dette betyr at Austral kommer sannsynligvis til å bli den mest avanserte SUV-en i sitt segment, så vi kan forvente at den vil selge veldig bra i begynnelsen.

Hvorfor gjorde Renault avvikle Scenic?

Renault avviklet Scenic fordi de ønsker å redesigne Scenic fra bunnen av. Som sådan, Scenic kommer til å gjøre en retur i 2024, men bare som en full-on elektrisk kjøretøy som Renault håper også å re-arrangere hele sin lineup for minimum CO2-utslipp.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter