Vanlige problemer med Renault Modus

Renault Modus

Renault Modus er ikke den mest kjente Renault-modellen fordi den bare ble tilbudt mellom 2004 og 2012. I løpet av denne perioden klarte Renault faktisk å selge ganske mange av dem, ettersom kompakte flerbruksbiler (MPV-er) var veldig populære på den tiden fordi de kombinerer mange fordeler i en enkelt pakke.

Modus er imidlertid ikke den mest lovende bilen der ute når det gjelder pålitelighet, og derfor har vi bestemt oss for å undersøke Modus i detalj. Vi kommer til å nevne alle de vanligste problemene med Renault Modus og fortelle deg hva du må passe på hvis du er på utkikk etter et brukt eksemplar.

De vanligste problemene med Renault Modus er motorproblemer, elektriske problemer, problemer med karosseri og utstyr og problemer med girkassen. Noen av disse er ganske irriterende, men ikke altfor alvorlige, mens andre kan være svært vanskelige å løse helt.

Alt i alt, hvis du er interessert i å kjøpe Renault Modus brukt, bør du undersøke alle detaljer om Modus og prøve å gå for et relativt velholdt eksemplar med god servicehistorikk og ikke for mange kilometer på klokken.

Motorproblemer

Et av de vanligste problemene med Modus er at EGR-ventilen svikter og dermed avgir svart røyk fra eksosen, noe som gjør at bilen sliter med å akselerere jevnt. Dette betyr at EGR-ventilen slipper avgasser inn i turboen, noe som ikke er ideelt for verken ventilen, motoren eller turboladeren.

Noen ganger kan du rengjøre EGR-ventilen, men hvis det ikke hjelper, må du bytte den helt ut. Hvis motoren går ujevnt, bør du også umiddelbart inspisere tennspolene, og hvis en av dem er ødelagt, bør du bytte ut alle fire samtidig, da det alltid er en bedre idé.

  Problemer med automatgirkassen i Fiat 500x

Elektriske problemer

De vanligste problemene med Renault Modus er elektriske problemer, for eksempel utvendige lykter som svikter på grunn av vanninntrenging bak eller på grunn av at den fremre lyspæren blir brent veldig tidlig. Andre elektriske problemer inkluderer defekte instrumentpaneler som ikke viser riktige data eller ingen data i det hele tatt.

Vi må også nevne at sentrallåsesystemet kan svikte, de elektriske vindusaktuatorene kan også svikte, og den elektroniske håndbremsen er også utsatt for å svikte etter hvert. Alt i alt har Modus mange potensielle elektriske problemer, så husk å være oppmerksom på dem hvis du bestemmer deg for å kjøpe en.

Problemer med karosseri og utstyr

Modus lider også av ganske kostbare karosseri- og utstyrsrelaterte problemer, for eksempel et varmeapparat som kan svikte fullstendig og nekte å blåse varm luft eller noe som helst luft for den saks skyld. Soltaksmotoren er kjent for å eksplodere og gjøre det umulig å åpne soltaket, noe som kan være svært dyrt å reparere.

Andre potensielle problemer kan være korrosjon i noen av bilens karosseripaneler fordi det er vanskelig å få vann inn i teppeområdet og bagasjerommet. Dette kan være spesielt farlig hvis det ikke løses tidlig, fordi korrosjon langsomt kan ødelegge bilen fullstendig og redusere dens verdi betraktelig.

Problemer med girkassen

De fleste av disse bilene har en manuell girkasse som kan ha problemer med å skifte gir, slipelyder og glidning. Dette kan skyldes generell slitasje på girkassen og dårlig vedlikehold, noe som begge deler bør gjøres for at girkassen ikke skal svikte.

  Elektriske problemer med Fiat 500x

Clutchen og den tilhørende platen kan slites ut svært raskt, noe som fører til at det blir vanskelig å skifte gir og at clutchen glipper. Alt i alt fremskynder og forverrer manglende vedlikehold disse problemene, så prøv å følge nøye med på hvordan akkurat din Modus ble vedlikeholdt før du kjøpte den, da det kan spare deg for mye penger i det lange løp.

Nyere biler har også problemer, som du kan lese mer om her: Renault Kadjar problemer, Renault Captur problemer eller Renault Twingo problemer.

FAQ-seksjonen

Hvorfor sluttet Renault å lage Modus?

Renault sluttet å produsere Modus i 2012 på grunn av sviktende salg og et skifte i forbrukernes etterspørsel mot crossover-SUV-er og større biler. Modus var en liten, kompakt bil som først og fremst var designet for det europeiske markedet, der den møtte tøff konkurranse fra andre småbiler som Fiat Panda.

Modus var dessuten basert på samme plattform som Renault Clio, noe som gjorde den dyrere å produsere enn noen av konkurrentene. Renault bestemte seg derfor for å legge ned Modus og satse på andre modeller som var mer populære blant forbrukerne og mer lønnsomme for selskapet.

Hvilken bil erstattet Renault Modus?

Renault erstattet Modus med Captur, en subkompakt crossover-SUV som ble lansert i 2013. Captur ble utviklet for å konkurrere med populære modeller som Nissan Juke og Peugeot 2008, og den har vært en kommersiell suksess for Renault.

  Vanlige problemer med Renault Koleos

Captur er fortsatt i salg i dag, og Renault klarer også å selge massevis av disse, noe som er grunnen til at Captur ikke kommer til å forsvinne med det første. Det er logisk, for Captur er akkurat den typen bil de fleste gjennomsnittlige europeiske kunder vil ha i garasjen.

Hva er forskjellen mellom Renault Grand Modus og Modus?

Grand Modus er 23 cm lengre enn den vanlige Modus, med en akselavstand som er 9 cm lengre. Dette betyr mer innvendig plass og større bagasjeromskapasitet. Grand Modus har også en høyere taklinje enn den vanlige Modus, noe som gir mer takhøyde for passasjerene.

Det er også mulig å montere et tredje baksete, noe som gir plass til opptil fem passasjerer, mens den vanlige Modus bare har plass til fire passasjerer. Totalt sett er Renault Grand Modus designet for å tilby mer innvendig plass og allsidighet enn den vanlige Modus, noe som gjør den til et godt valg for familier eller de som har behov for å frakte større gjenstander.

Dansk version: Renault Modus problemer Engelsk version: Renault Modus Problems

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter