Vanlige problemer med Renault Kangoo

Renault Kangoo

Renault Kangoo er en populær serie kompakte 4/5-dørs flerbruksbiler (MPV) produsert av den franske bilprodusenten Renault. Kangoo ble først introdusert i 1997 og har siden gjennomgått flere oppdateringer og redesign for å gjøre den mer konkurransedyktig og mer i tråd med hva Renault tilbyr i dag.

Kangoo er designet for å være allsidig og praktisk, med et romslig interiør og konfigurerbare setearrangementer som gjør den egnet til å frakte passasjerer, last eller en kombinasjon av begge deler. I denne artikkelen skal vi ta for oss de vanligste problemene med Renault Kangoo, slik at du får en bred oversikt over hva du bør være oppmerksom på når du kjøper en Kangoo.

De vanligste problemene med Renault Kangoo omfatter elektriske problemer, tannremmen, problemer med servostyringen, problemer med dørene og problemer med drivstoffsystemet. De fleste av disse kan være veldig irriterende, men heldigvis er det bare noen få som kan være veldig dyre å ta seg av.

Alt i alt ser Kangoo ut til å være en ganske pålitelig MPV hvis du tar godt vare på den. Mange små og mellomstore bedrifter bruker Kangoo til alle sine forretningsbehov, noe som er grunnen til at Renault har beholdt Kangoo den dag i dag.

Elektriske problemer

Elektriske problemer og Renault-modeller er som skapt for hverandre, spesielt når det gjelder modeller fra tidlig 2000-tall. De mest bemerkelsesverdige elektriske problemene med Renault Kangoo omfatter et defekt speedometer som kan synke i hastighet på grunn av en defekt sensor. Selve nøkkelen kan svikte og gjøre tyverisikringssystemet ubrukelig, samtidig som du ikke får tilgang til bilen.

  Vanlige problemer med Hyundai Nexo

Varmeviften er også et problem, ettersom viftemotstanden er kjent for å svikte og må skiftes ut. Sist, men ikke minst, kan Start & Stop-systemet på nyere modeller være ganske påståelig og tregt til å starte bilen, noe som kan gjøre den daglige pendlingen irriterende. Heldigvis kan dette løses ved hjelp av programvareoppdateringer eller ved å slå funksjonen helt av.

Problemer med tannremmen

Som mange andre biler har Renault Kangoo en registerreim som er ansvarlig for å synkronisere bevegelsene til motorens ventiler og stempler. Problemer med registerremmen kan oppstå i alle biler, også i Renault Kangoo, og kan føre til alvorlige motorskader hvis de ikke løses raskt.

Tannremstrammeren er ansvarlig for å holde remmen stram og på plass. Hvis strammeren svikter, kan remmen løsne eller bli feiljustert, noe som kan føre til skade på motoren. Dette skyldes for det meste oljeforurensning, noe som betyr at du bør skifte motorolje så ofte du kan for å minimere risikoen for problemer med registerremmen.

Problemer med servostyringen

Hvis du føler at rattet blir tyngre og tyngre å kontrollere, kan det være at servostyringsvæsken lekker. Hvis servostyringsvæsken lekker, kan det hende at servopumpen ikke har nok væske til å fungere som den skal, noe som kan føre til at styringen blir stiv eller ufølsom.

Dette kan føre til en defekt servopumpe, noe som igjen gir deg et utrolig stivt ratt. Selve remmen kan også bli slitt, så sørg for å holde hele servostyringssystemet under kontroll og inspiser det ved hvert oljeskift.

  Vanlige problemer med Suzuki Celerio

Problemer med dørene

Dørhåndtakene på Kangoo kan av og til gå i stykker eller løsne. Hvis dette skjer, kan det være vanskelig å åpne eller lukke døren. Aktuatorene til dørlåsene kan også svikte, men husk å inspisere nøkkelfjernkontrollen i tillegg, da mange først antar at det er dørlåsene det er noe galt med.

Gummipakningene på Kangoo-dørene kan bli slitte eller skadet, slik at vann og smuss kan trenge inn i bilen. Dette kan forårsake problemer med interiøret og føre til korrosjon.

Problemer med drivstoffsystemet

Når det gjelder drivstoffsystemet, er det to ting vi må nevne. Kangoo ble tilbakekalt i 2018 og 2019 på grunn av et defekt drivstoffrør som førte til at den brukte for mye drivstoff. Så hvis du ser at drivstofføkonomien blir dårligere, bør du ringe forhandleren og spørre dem om dette problemet.

Hvis bilen begynner å surre, stanse eller ikke starter, kan det være drivstoffpumpen som er problemet. Hvis du ikke hører at drivstoffpumpen starter når du vrir om nøkkelen, har du nettopp oppdaget det aller første symptomet på en defekt drivstoffpumpe.

FAQ-seksjonen

Bør jeg kjøpe en Renault Kangoo?

Kangoo er kjent for sin allsidighet, med et romslig interiør og konfigurerbare setearrangementer som gjør den egnet til å frakte passasjerer, last eller en kombinasjon av begge deler. Hvis du trenger et kjøretøy som kan tilpasses dine skiftende behov, kan Kangoo være et godt valg.

Den er også drivstoffeffektiv, koster ikke mye penger og har mange alternativer å velge mellom. Hvis du derimot ønsker noe litt mer moderne og komfortabelt, vil Kangoo sannsynligvis ikke være ditt førstevalg.

  Vanlige problemer med Citroën Berlingo

Hvilke karosserityper av Renault Kangoo finnes?

Renault Kangoo er tilgjengelig som kassebil, som er den vanligste karosseritypen designet for å frakte mye last. En mannskapsbilmodell er også tilgjengelig og er vanligvis valget for de som ønsker å kombinere person- og godstransport.

MPV-versjonen av Kangoo er designet for personlig bruk og har et større passasjerområde med plass til opptil syv personer. Den er også tilgjengelig i ulike størrelser for å dekke ulike behov. Du kan også gå for Kangoo Z.E., som er elbilmodellen, og bobilen som ikke tilbys som standard, men som mange har bygget om til bobilkonfigurasjoner.

Er Renault Kangoo sikker?

Renault Kangoo har generelt blitt vurdert som en sikker bil, men sikkerhetsfunksjonene og -vurderingene kan variere avhengig av årsmodell og modell. European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) har testet flere versjoner av Renault Kangoo og gitt den en samlet sikkerhetsvurdering på fire av fem stjerner.

Den har også mange moderne aktive sikkerhetsfunksjoner som kollisjonsputer, ABS, ryggekamera, AEB og sensorer, men ikke det mest avanserte som adaptiv cruise og filholderassistent.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter