2022 Mercedes GLA mot Volvo XC40

Den 2022 Mercedes GLA er en stor oppgradering over forgjengeren mens Volvo XC40 er første gang Volvo våget seg inn i den alvorlige luksus subcompact SUV segmentet. Det er trygt å si at Volvos første forsøk er mye bedre siden XC40 gjør det best GLA på visse områder.

Mercedes GLA er mer ønskelig, bedre ser inn og ut, men det taper når det gjelder praktisk og plass. XC40 spikrer SUV-nødvendighetene mens GLA sitter på et gjerde mellom en hevet hatchback og en ekte SUV.

Volvo er kjent for sine overlegne sikkerhetsvurderinger og flotte allsidige kjøreegenskaper. XC40 er en bedre familiebil, men GLA er mer ungdommelig og mer luksuriøs. Begge disse er fantastiske SUV-er som skal tilfredsstille selv de mest krevende kundene.

Alt i alt er GLA valget mellom de to fordi det føles mer dristig og mer luksuriøst. Et Mercedes-merke har også en mer premium resepsjon, spesielt når du vurderer at XC40 koster mer enn GLA i visse sammenlignbare trimnivåer.

2022 Mercedes Benz GLA – Den mest ønskelige subcompact luksus SUV

Den 2022 Mercedes Benz GLA starter på rundt $36,320 for 2.0l in-line 4-sylinder turbomotor som skyver ut 221hp og 258lb-ft av dreiemoment.  Hvis du betaler ytterligere $ 2000, kan du utstyre GLA med Mercedes 4MATIC AWD-systemet som gjør GLA mer i stand under ugunstige værforhold.

GLA ser mye mer futuristisk og mer dristig ut enn XC40 både innvendig og ute. Uansett hvilket trimnivå du går for, vil du sannsynligvis føle deg mer imponert over GLA. GLA tilbyr et mer sofistikert infotainmentsystem og bedre generell interiørkvalitet.

  Er en Mercedes SUV dyr å vedlikeholde?

GLA tilbyr også en komfortabel tur som er bedre enn alle andre luksuriøse subcompact SUVer på markedet. GLA er tilgjengelig med AMG trim og kraftigere motorer som gjør GLA mye mer dynamisk og spennende å kjøre.

Du må imidlertid betale mer enn $ 55,000 XNUMX hvis du vil ha en anstendig utstyrt toppmoderne GLA AMG 45.

2022 Volvo XC40 – En flott all-around subcompact SUV

Volvo XC40 starter på rundt $ 34,100 med en 2.0l 4-sylinder motor med enten 187hp og 221lb-ft av dreiemoment eller en mer potent 2.0l 4-sylinder motor med 248hp og 258lb-ft av dreiemoment.  187hp-versjonen leveres med FWD mens 248hp-versjonen leveres med AWD som standard.

Hvis du vil ha AWD og mer kraft, må du bruke minst $ 36,100 XNUMX, noe som betyr at XC40-modeller på inngangsnivå koster litt mindre enn GLA. Imidlertid, hvis du beveger deg opp i området og velger alle de ønskelige alternativene, kan XC40 faktisk koste ganske mye mer enn GLA.

XC40 tilbyr bedre SUV nødvendigheter som betyr at det er mer praktisk og mye enklere å bruke. Den generelle kjøreopplevelsen er ikke så behagelig, men det føles mer SUV-ish.  En ytelsesversjon av XC40 finnes, men den kan ikke samsvare med GLA AMG-modeller.

Totalt sett føles XC40 bare mer vanlig og mindre spennende enn GLA. GLA er mye mer ungdommelig, og den samler mye mer interesse enn XC40. Hvis du vil fly helt under radaren mens du nyter en luksuriøs kjøreopplevelse, er XC40 perfekt for deg.

  Er Volvo-deler dyre?

Konklusjon – Mercedes Benz GLA er en bedre bil

Begge disse subcompact SUVene kjøpes på grunn av deres luksuriøse legitimasjon, og det er der GLA tar seieren. Det føles rett og slett mer eksklusivt, spennende  og luksuriøst. Det er ikke å si at XC40 ikke føles eksklusiv, men at det heller føles litt kjedelig i sammenligning.

Men hvis du har en familie, har du det bedre med XC40 fordi det er mer praktisk og Volvos legendariske sikkerhet er også noe du vil ha i en familiebil.  Performance-wise, GLA tar også kaken som AMG-modeller er ofte dobbelt så kraftige som noen XC40-modeller.

Mercedes-merket er mye mer ønskelig, og de fleste anser GLA for å se bedre ut i alle avdelinger.  Effektivitetsmessig er de nesten identiske, noe som betyr at de største forskjellene er luksus, komfort, plass og merket.

XC40 er mer praktisk, men GLA tilbyr ganske enkelt mer av alt, og det ser mer eksklusivt ut.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes GLA mer pålitelig enn Volvo XC40?

Volvo XC40 ser ut til å ha et litt bedre spådd pålitelighetsresultat sammenlignet med GLA.  Dette er imidlertid bare fornuftig hvis begge disse opprettholdes riktig og med like dyktig mekanikk.

Pålitelighetsforskjellene er så marginale at det gir liten eller ingen mening å sammenligne disse to. Volvo-biler har imidlertid en tendens til å koste mer å fikse fordi de er litt mer komplekse i de fleste tilfeller. Uansett har begge disse et over gjennomsnittet pålitelighetsresultat mens de fortsatt leverer en overflod av luksus.

  Hvilken Mercedes har luftfjæring?

Holder Mercedes Benz GLA verdi bedre enn Volvo XC40?

Mercedes Benz GLA er den mest ønskelige subcompact luksus SUV på markedet som betyr at den generelle etterspørselen etter GLA er konsekvent sterk. XC40 er også en relativt populær subcompact luksus SUV, men det kan ikke matche GLA.

Som sådan holder GLA verdi bedre enn XC40, spesielt hvis den er utstyrt med alle nødvendige alternativer. XC40 er også en subcompact luksus SUV som holder verdien ganske bra, men GLA er langt mer populær og holder dermed verdien bedre.

Er Mercedes Benz GLA mer effektiv enn Volvo XC40?

Volvo XC40 er vurdert til 22MPG i byen og 30MPG på motorveien mens GLA tilbyr 22MPG i byen og 29MPG på motorveien.  Dette betyr at begge disse gir imponerende effektivitetsresultater med tanke på at motorene deres tilbyr mer enn 200hp hver.

Nesten alle luksuriøse subcompact SUVer tilbyr en 2.0l 4-sylindret motor med rundt 200hp. Derfor er de så tett matchet i alle motorrelaterte data , inkludert effektivitet, vedlikeholdskostnader og raffinement.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter