Hvilken Mercedes har luftfjæring?

Mercedes-Benz har alltid vært i forkant av teknologiske innovasjoner i biler. Og en av deres mer fremragende innovasjoner har vært deres luftfjæringssystem, også kjent som «Airmatic suspensjon.»

Mercedes-Benz C-klasse, CLS Coupe, E-klasse, S-klasse, S-klasse Maybach, GLE Coupe og GLS SUV har luftfjæringssystemer. Denne fjæringen er forskjellig fra stålfjærfjæringer, da den kommer med justerbare luftfjærer. I tillegg er den mer avansert, da den kan justeres ved å trykke på en knapp.

Mercedes luftfjæringssystem har poser som består av gummi og polyuretan som er fylt med luft. Siden denne fjæringen krever at luften er funksjonell, er det her den får navnet sitt. Det er forskjellig fra tradisjonell stålfjæring, da det mangler spolefjærer eller støtdempere på fjæringssystemet.

Mercedes-Benz-modeller med luftfjæringssystem

C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse er blant de få Mercedes-modellene med et luftfjæringssystem. Hvis du vil bruke luftfjæringen på C-klassen, må du betjene den fra Agility Select Switch. Denne bryteren lar deg bytte til komfort, sport, sport +, eco eller individuelle moduser. Disse modusene endrer hvordan turen føles.

Mercedes C-klasse handler for tiden til $ 42,600. Det er en kompakt bil med flere kroppstyper å velge mellom. C-klasse er utstyrt med en 2,0-liters interkjølt turbomotor. Siden den har et bakhjulsdriftssystem og har et sporty utseende, er denne bilen vanligvis tiltalende for yngre sjåfører. 

CLS-kupé

En annen kjent Mercedes-modell med et Airmatic-fjæringssystem er CLS Coupe. CLS Coupe handler for rundt $ 70,000 XNUMX dollar, og er en av de best presterende sedanene blant mellomstore luksusbiler. Den har en fantastisk utvendig design med nydelige linjer og et omhyggelig utformet interiør.

  Er Mercedes-Benz deler dyre?

Du vil til og med bli mer imponert over sin 3,0-liters interkjølte turboladede inline-6-motor med maksimalt 362 hk. Til tross for at den er mer kompakt enn E-klasse, er denne bilen vakker og tilbyr fortsatt komforten du ønsker i en Mercedes av sin statur.

E-klasse

Mercedes-Benz E-klasse var den andre Mercedes-modellen som ble utstyrt med en luftfjæring etter S-klasse. E-klasse koster rundt $ 57 000, og er en av de mest pålitelige Mercedes-modellene på markedet. Det er en av grunnene til at den er elsket av ledere og ledere. 

E-klasse er ikke bare lengre og vakrere enn standard sedans, men det er også romslig og komfortabelt. Den kommer med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med en eksepsjonell akselerasjon på 0 til 60 mph på 6,1 sekunder. I tillegg er det også trygt og enklere å vedlikeholde enn andre Mercedes-modeller.

S-klasse

Mercedes-Benz S-klasse er den første Mercedes-modellen som er utstyrt med et luftfjæringssystem. I tillegg til å være den første Mercedes-modellen som har luftfjæring, har S-klasse alltid vært utstyrt med den nyeste teknologien i bilindustrien. Derfor er det alltid foran konkurrentene. 

Mercedes-Benz S-klasse selges for rundt $ 100 000, og er i sin egen klasse. Enten det er komfort, luksus, pålitelighet, teknologi eller til og med ytelse, leder Mercedes S-klasse nesten alle sedans i alle kategorier på markedet. Det er det beste av det beste, og det er derfor prisen er utenfor listene.

GLE-kopp

Hvis du leter etter en sporty Mercedes-Benz-modell med luftfjæring, bør GLE Coupe være øverst på listen din. Dette er en av de vakreste Mercedes-Benz-modellene på markedet. Det er som en SUV, en kupé og AMG, alt i ett. GLE Coupe koster rundt 76 000 dollar.

  Hva er forskjellen mellom Mercedes-klassene?

GLS SUV

Mercedes-Benz GLS SUV kan også skryte av luftfjæring. Det er blant de få Mercedes SUVene med Airmatic-fjæring. Dette kjøretøyet er imidlertid ikke billig siden det kommer med noen sofistikerte funksjoner som sammenligner det med bare de beste SUVene på markedet. Den handler for rundt 140 000 dollar.

Ting du bør vite om luftfjæringssystemer

Hvordan vet jeg om min Mercedes har luftfjæring?

Kontroller forakselen på kjøretøyet. Hvis du ser en svart blære, er bilen din utstyrt med Airmatic-fjæring. Denne fjæringen er forskjellig fra den tradisjonelle stiverfjæringen som følger med spolefjærer eller støtdempere på luftfjæringssystemer.

Hvorfor krever Airmatic-fjæringen en kompressor?

En airmatisk fjæring trenger en kompressor fordi det atmosfæriske trykket ikke er tilstrekkelig til å holde vekten av bilen. Som et resultat må en kompressor monteres for å pumpe luft til posene. Kompressoren justerer lufttrykket etter behov via et hydraulisk eller elektronisk system som kan betjenes av føreren.

Hvor lenge varer Airmatic suspensjon?

De fleste Airmatic-suspensjoner kan vare i rundt 120 000 miles før de begynner å utvikle problemer. Etter å ha dekket denne avstanden, kan Mercedes luftfjæringssystem begynne å ha problemer. Noen av luftfjæringskomponentene som utvikler problemer raskt er kompressorer, reléer og lekkende kollisjonsputer.

Hvilke Mercedes-modeller var de første som hadde luftfjæringssystemer?

Mercedes-Benz S-klasse var den første Mercedes-modellen som hadde et Airmatic-fjæringssystem. Det første Airmatic-fjæringssystemet ble introdusert i 1999 på S-klasse og senere E-klasse. Senere monterte selskapet dette systemet på de fleste AV SINE SUV-er.

  Kan en låsesmed lage en nøkkel til enMercedes?

Hvordan fungerer Mercedes Airmatic-fjæringen?

Airmatic-systemet fungerer gjennom systemet ved hjelp av elektronisk drevne luftfjærer som gir en passende balanse mellom tur og komforthåndtering. Systemet gjør at bilens høyde kan manipuleres. Den kan heves for å øke bakkeklaringen eller senkes for å redusere vinddraget.

Fjæringen kan brukes når bilen er lastet eller når det er passasjerer om bord, da den opprettholder bilens høyde. I tillegg senkes fjæringen automatisk ved høyere hastigheter for bedre aerodynamikk, stabilitet og drivstoffeffektivitet. Mercedes Airmatic fjæring er blant de raskere reagerende air-ride systemer på markedet.

Bunnlinjen

Hvis du har lett etter en Mercedes-Benz-modell med en Airmatic-fjæring, har du forskjellige modeller å velge mellom. Avhengig av funksjonene, budsjettet eller typen Mercedes-bil du ønsker, kan du velge mellom en av modellene som vi har fremhevet ovenfor. Disse inkluderer C-klasse, CLS kupé, S-klasse, S-klasse Maybach, GLE Coupe og GLS SUV. 

Alle de ovennevnte Mercedes-Benz-modellene har ikke bare en luftfjæring som gjør turen trygg og jevn, men de kan også skryte av andre luksuriøse Mercedes-funksjoner og teknologi. Velg riktig bil, og du vil like å kjøre Mercedesen din på hvilken som helst overflate eller i hvilken som helst hastighet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter