2022 Mercedes GLA vs BMW X1

Mercedes Benz GLA er i utgangspunktet en A-klasse på stylter, noe som betyr at den nylig fikk en fullstendig overhaling som endelig gjorde både A-klasse og GLA SUV verdig deres Mercedes-merke. Den eldre A-klasse var litt av en blandet pose fordi den manglet i både luksus og komfort, noe som betydde at det ikke var opp til oppgaven.

Det luksuriøse small/subcompact SUV-segmentet er utrolig konkurransedyktig og populært, og det er derfor bilprodusenter prøver sitt beste for å tilby imponerende biler som ikke bryter banken. BMW X1 nærmer seg slutten av its livline og bør byttes snart, men det er fortsatt en konkurransedyktig SUV som kan kjøpes for betydelige rabatter.

Som sådan er Mercedes Benz GLA et generelt bedre alternativ than X1 fordi det tilbyr en mer futuristisk og luksuriøs opplevelse. Både interiør- og eksteriørstilen er mye bedre utført, og kjøreopplevelsen er også mer sofistikert og mer premium.

BMW X1 er fortsatt en nydelig SUV for de som leter etter mer passasjer- og lasterom og et interiør som er intuitivt og lett å bli vant til. X1 er fortsatt konkurransedyktig når det gjelder kjøreopplevelsen, da har en tendens til å tilby en mer dynamisk opplevelse hvis den er utstyrt med riktig trim.

2022 Mercedes Benz GLA – En stor oppgradering fra den gamle modellen

Den 2022 Mercedes Benz GLA starter på $36,230 for GLA 250 utstyrt med en 2.0l inline 4-sylinder motor som gjør 221hp og 258lb-ft av dreiemoment. Hvis du betaler ytterligere $ 2000, kan du oppgradere til 4MATIC-modellen som inkluderer AWD og gjør GLA mer i stand under ugunstige værforhold.

  Hva er de beste dekkene for Mercedes C300?

Du kan også velge range-topping AMG-modeller, men disse selger ofte for mer enn $ 55,000 XNUMX.  GLA ser imponerende ut både inne og ute, og hvis du elsker den Mercedes-elegansen, er GLA valget for deg. En av de største showstopping funksjonene i GLA er det futuristiske interiøret som kan skryte av to store skjermer.

Imidlertid, hvis du vil at begge disse skjermene skal se ut og føles best mulig, må du betale ganske mye penger, da standardsystemet ser ganske trist ut.  GLA tilbyr heller ikke klasseledende passasjerplass, og lasterommet er faktisk det verste i sin klasse med ganske stor margin.

GLA kjører komfortabelt og med god lydisolasjon. Uansett hvilket trimnivå du går for, vil du dra nytte av klasseledende komfort.

2022 BMW X1 – Nærmer seg slutten av sin livline

Den 2022 BMW X1 koster $ 35,400 for 28i-modellen som også pakker en 2.0L in-line 4-cylinder motor som skyver ut 228hp og 258lb-ft av dreiemoment.  Du kan oppgradere til xDrive-varianten med AWD for $ 2000, noe som gjør X1 mer eller mindre identisk med GLA når det gjelder strøm- og motorvalg.

Du kan også velge range-topping BMW M modeller som rivaliserende Mercedes AMG modeller.  Som tidligere nevnt, den nåværende generasjonen av BMW X1 er en av de eldste nåværende BMW-modeller tilgjengelig og skyldes en fullstendig overhaling i år eller den neste.

Dette betyr ikke at X1 føles arkaisk fordi den fremdeles tilbyr en frisk utvendig design selv om interiørdesignet begynner å vise alderen litt.  Derfor, hvis du er noen som ikke liker omfattende infotainmentsystemer for berøringsskjerm og mangel på knapper, er X1 bilen for deg.

  Hvilken er bedre, Mercedes eller BMW?

X1 er fortsatt en mer romslig SUV både når det gjelder passasjerplass og når det gjelder lasterom. M Sport-modeller føles mest dynamiske å kjøre uten å være overbærende. Det er et mer dynamisk alternativ, men det kan ikke matche GLA for både eleganse og komfort på veien.

Konklusjon – Mercedes Benz GLA er en bedre bil

Takket være en nyere plattform fullpakket med alle moderne luksus- og komfortfunksjoner, slår Mercedes Benz GLA BMW X1 i de fleste segmenter, spesielt når det gjelder ønskelighet, luksus og komfort.

GLA ser ut og føles 2000-tallet mens X1 virker som en bil fra forrige tiår. Det er ikke å si at X1 er en dårlig bil, men den kan rett og slett ikke matche GLA.  Den forrige generasjonen av GLA var ikke i stand til å konkurrere med slike som BMW X1, men den nåværende er absolutt best X1 i de fleste områder.

BMW kommer sannsynligvis til å slippe en helt ny X1 i år eller den neste som skal lukke gapet mellom disse to i de fleste områder. Inntil da tar GLA kaken.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes Benz GLA en mer effektiv bil enn BMW X1?

Både BMW X1 og Mercedes Benz GLA tilbyr imponerende motorer som kan handle slag i nesten alle avdelinger, inkludert effektivitet. X1 er vurdert for 24MPG i byen og 33MPG på motorveien mens GLA er vurdert for 24MPG i byen og 34MPG på motorveien.

  2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

Dette betyr at disse to er nesten identiske når det gjelder drivstoffeffektivitet, og den største forskjellen ligger i hvordan du pleier å kjøre bilen.

Er Mercedes Benz GLA en tryggere bil enn BMW X1?

Både BMW X1 og Mercedes Benz GLA tilbyr imponerende sikkerhetsvurderinger, da begge disse er vurdert med en 5-stjerners sikkerhetsvurdering. Dette betyr at de kombinerer passive og aktive programvaresikkerhetsfunksjoner som sikrer førsteklasses sikkerhet.

Forskjellene her er også marginale, så det er trygt å si at begge disse er like trygge.

Er Mercedes Benz GLA en mer pålitelig bil enn BMW X1?

Ifølge noen troverdige kilder som J.D. Power, BMW X1 synes å være litt mer pålitelig. Forskjellene her er også marginale, men de fleste kilder gir en liten fordel for X1. Dette er heller forventet ettersom den nåværende generasjonen av X1 har vært på markedet en stund.

Alt i alt er begge disse over gjennomsnittlig pålitelige, spesielt sammenlignet med deres forutinntatte.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter