Er Citroën Berlingo en god bil?

Er Citroën Berlingo en god bil?

Citroen Berlingo er et større flerbrukskjøretøy som kan kjøpes i enten folks  transportørform eller en liten van / caddy form. Berlingo har eksistert siden 1990-tallet, noe som betyr at det er et av de kjente Citroen-tilbudene, spesielt i det kommersielle segmentet. Er Citroen Berlingo en god bil?

Berlingo er virkelig en veldig god bil fordi mange foretrekker det fremfor sine mest ærverdige konkurrenter. Berlingo kommer i mange forskjellige varianter avhengig av layout, motor og trims. Utvendig design er ganske upretensiøs og karakterløs, men det er tilfelle med de fleste biler fra dette segmentet. Interiøret er velutstyrt, men er heller ikke noe å skryte av.

Berlingo kjører på en sømløs måte, noe som betyr at den gjør alt den skal gjøre. Nyere modeller er betydelig mer raffinerte, komfortable og stillegående. Pålitelighet er bedre enn de fleste Citroen-modeller, da Berlingo kan vare lenge hvis de tas vare på riktig. Det er mange av disse som slår rundt med hundretusenvis av kilometer på klokken.

VerdiprospektetBerlingo bærer er også veldig anstendig, da du kan kjøpe et brukt eksempel for ikke så mye penger. Praktisk er veldig bra som det er tilfelle med nesten alle biler som kommer fra dette segmentet. Alt i alt er Berlingo en fin bil som kan gjøre hva du vil.

Citroen Berlingo – Drivverket

Eldre bensindrevne Berlingo-modeller leveres vanligvis med små 4-sylindrede motorer som tilbyr rundt 90hp til 120hp.  Eldre Berlingo-modeller kommer også med mange dieselmotorer, alle er 4-sylindrede med effekt mellom 75hp og 120hp.  Nyere Berlingo bensinmodeller kommer med 3-sylindrede motorer, men kraften varierer nå mellom 110hp og 130hp.

  Vanlige problemer med Citroën C6

Nyere diesel Berlingo-modeller kommer fortsatt med 4-sylindrede motorer, men det er mye mer raffinert og skyver opp til 130hp også.  Du kan til og med få elektriske Berlingo-moduser med 50kW batterier og rundt 136hp.  Berlingo varebiler kommer med stort sett de samme motoralternativene som MPV-ene.

Eldre Berlingo-modeller leveres med manuelle girkasser , mens nyere modeller er tilgjengelige med både manuelle og automatiske girkasser. Alle Berlingo-modellene er FWD og har vært slik siden Berlingo først kom ut. Drivstoffeffektivitet er også veldig bra, da alle Berlingo-modeller kan returnere opptil 55MPG for de mest effektive dieselvariantene.

Citroen Berlingo – Design og chassis

Citroen Berlingo ser ganske upretensiøs ut, bortsett fra noen lyse fargehøydepunkter og rare kroppspaneler rundt siden.  Citroen utstyrte også den nye Berlingo med noen funky utseende frontlykter for å gjøre bilen litt mer ungdommelig og interessant. Interiøret i Berlingo er velutstyrt, men er ikke spesielt på noen måte.

Fjæring og chassis tuning er set opp annerledes på tvers av MPV og van konfigurasjoner fordi van Berlingo er stivere enn MPV. Uansett, begge disse er ikke de mest komfortable biler på markedet og er designet primært for nytte, ikke komfort.

Citroen Berlingo – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, kan vi lett si at Berlingo er mye bedre enn de fleste Citroen-modeller , da det ikke bryter ned så ofte, og det har en tendens til å vare lenger også. De vanligste Berlingo-problemene er relatert til bilens utstyr som lekke tak, lekke dører, defekte dørhåndtak og problemer med skyvedørlåsen.

  Er Citroën C5 Aircross en god bil?

Andre problemer inkluderer elektriske gremlins som absolutt er irriterende, spesielt hvis de er forårsaket av vanninntrengning. Styresystemet kan bli feiljustert, og motoren kan lide av tennspoleproblemer og andre problemer som forårsaker forskjellige rare motorlyder.

Citroen Berlingo – Verdi og praktisk

Verdimessig er Berlingo en sterk utfordrer da den konkurrerer med mange andre MPV-er / varebiler i dette segmentet head-on. Brukte Berlingo-modeller selger fortsatt veldig bra over hele Europa, da det ikke lenger er mangel på kommersielle varebiler eller MPVer.  Alt i alt er Berlingo en anstendig 2.-plass som bør vurderes.

Praktisk er flott som det er tilfelle med dette markedssegmentet. Du kan transportere hele familien uten problemer med all bagasjen i ryggen og en hund. På den annen side kan Berlingo også brukes som en varebil med god plass, og det er grunnen til at så mange bedrifter bruker Berlingo som sin primære transportør.

Delen Vanlige spørsmål

Er Citroen Berlingo en god varebil?

Citroen Berlingo van er en av de mest populære, om ikke den mest populære varebilen fra sitt segment i Europa, som absolutt ikke er uten grunn. Berlingo van er en veldig god varebil fordi den tilbyr alt du trenger fra en varebil i en enkelt pakke.

Det tilbyr mye lasteplass, last er lett tilgjengelig takket være brede åpningsdører og skyvedører.  Synligheten er veldig bra, lasteområdet er veldig holdbart, og Berlingo er veldig bra når det gjelder drivstoffeffektivitet. Videre er mange av disse kjent for å vare veldig lenge hvis de blir ordentlig tatt vare på.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Aircross

Hvor lenge kan en Citroen Berlingo vare?

Hvis du opprettholder Berlingo som anbefalt av fabrikken, og du gjør alt du kan for å holde bilen i en god tilstand, ser du på forbi 200,000 miles med Berlingo som ikke er noe de fleste forventer av Citroen. Videre kjører noen eiere fortsatt Berlingo varebiler med mer enn 300,000 miles på klokken.

Grunnen til at det er så mange av disse fortsatt rundt er fordi reservedeler er enkle å komme forbi og bilen er veldig billig å løpe og leve med.

Er Citroen Berlingo trygt?

Eldre Citroen Berlingo varebiler er ikke de sikreste varebiler rundt, men det er noe du bør forvente som den opprinnelige Berlingo er nå en virkelig gammel bil. Nyere / nyeste Berlingo-modeller er imidlertid mye bedre, da alle av dem er 5-stjerners sikkerhetsrangerte biler som tåler krasj veldig enkelt.  Videre er Berlingo tilgjengelig med en rekke toppmoderne programvaresikkerhetsfunksjoner.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter