Vanlige problemer med Citroën C5 X

Citroën C5 X problemer & feil

Citroen C5 X er Citroens retur til D-segmentet med en bil som prøver å konkurrere med mye dyrere biler når det gjelder komfort og brukervennlighet. Citroen designet ikke C5 X for å være en sportsbil, noe som ikke nødvendigvis er bra hvis du liker morsomme biler, men hvis du liker komfortable biler, er C5 X bilen for deg.

Pålitelighetsmessig kan vi egentlig ikke si noe for øyeblikket fordi C5 X nå bare begynner å rulle av produksjonslinjen. Biljournalister har hatt nok tid med C5 X, og de var opptatt av å påpeke visse problemer som ikke nødvendigvis er relatert til pålitelighet.

Disse problemene inkluderer det faktum at bilens hybriddrivlinje ikke er kalibrert så vel som noen andre hybrider, og at bilen har en tendens til å rulle ganske mye i hjørnene.  Et annet potensielt problem er det faktum at C5 X ikke kommer til å bli tilbudt i dieselform i det hele tatt, noe som absolutt er en skuffelse for de som foretrekker dieselbiler.

Vi må også nevne at C5 X ikke kommer med AWD, noe som er synd da bilen ligner litt på terrengklare biler som Subaru Outback for example.  Uansett må du vente litt lenger før alle relevante pålitelighetsvurderinger kommer ut, da bilen fortsatt er altfor fersk til at det kan skje.

Citroen C5 X – Hybrid drivlinje kalibrering problemer

For det første er dette ikke nødvendigvis et problem av to forskjellige grunner. For det første kan disse kalibreringene endres via programvareoppdatering veldig enkelt, så hvis Citroen anser at hybriddrivlinjekalibreringen kan være bedre, vil de sannsynligvis få det til å skje på et tidspunkt. Likevel må vi påpeke at mange biljournalister sa at kalibreringen ikke er like jevn som rivaliserende biler.

  Vanlige problemer med Volvo C40

Den andre grunnen til at dette ikke er et problem i seg selv, er at det bare skjer når du vil akselerere raskt. Etter at vi har ryddet alt det ut, kan vi nå si at mange journalister klaget over hvordan den elektriske motoren samhandler med bensinmotoren under raske akselerasjoner.

Dette hybridsystemet er designet for å spare drivstoff, noe som betyr at den elektriske motoren og forbrenningsmotoren samordnerhverandre for alltid å tilby deg en mest mulig effektiv opplevelse. Men når du legger ned kraften, kan måten forbrenningsmotoren sparker inn ofte være nervøs og usofistikert for noen.

Citroen C5 X – Karosserirull i hjørnene

I introen til denne artikkelen sa vi at C5 X ikke er designet for å være en sportsbil. Dette betyr ikke bare at bilen ikke er rask i en rett linje. Det er verdt å nevne at et stort antall bilprodusenter har en tendens til å designe biler som prøver å gjøre flere ting på en gang. Som sådan vil noen av dem at bilene deres skal være sporty og komfortable, mens andre prioriterer andre ting.

Citroen bestemte seg for å droppe sportsbilens etos og fokusere utelukkende på komfort og brukervennlighet, noe som betyr at bilen takler bølgene på veien veldig bra. Aggressive jettegryter forstyrrer ikke bilen når bilen glir over humper på en veldig grasiøs og rolig måte.

  Fiat 1.3 firefly motorproblemer

Ulempen her er imidlertid når du legger ned strømmen i svinger, bilen vil rulle ganske mye, noe som kan forårsake understyring veldig enkelt. Dette er heller ikke et problem hvis du liker komfortorienterte biler, hvis du liker sportsbiler, vil du sannsynligvis ikke elske dette.

Citroen C5 X – Ingen diesel C5 X og ingen AWD C5 X

Vi må også nevne det faktum at C5 X ikke tilbys som diesel- eller AWD-bil. Dieselbiler er noe hatet for øyeblikket på grunn av at de ikke er for gode for miljøet, og mange merker (Citroen inkludert) ønsker å kvitte seg med dieselbiler helt. Dermed kommer ikke C5 X i dieselform.

Diesel er mer krafttett, og derfor har de fleste dieselbiler høyere dreiemomenttall og er også det foretrukne valget for de som tilbringer mesteparten av tiden på motorveien, i det minste i Europa. På toppen av det hele kommer ikke C5 X med et AWD-system, noe som er synd, da den hevede kjørehøyden og den forsterkede fjæringen kan være et velkomment tillegg om vinteren.

FAQ Seksjon

Er Citroen C5 X en stasjonsvogn eller en crossover?

Citroen C5 X ser ut til å være en bil som låner sin designinspirasjon fra mange forskjellige typer biler. For det første gjør bilen som en stasjonsvogn når du ser på den fra siden. Men når du tar en titt på taklinjen, vil du se en tydelig krumning som gjør at C5 X også ligner coupe-ish stasjonsvogner.

  Vanlige problemer med BMW 328i

C5 X har imidlertid også en hevet kjørestilling og en hevet bakkeklaring som også gir den et utilitaristisk utseende, men mer på crossover-siden. Som sådan er C5 X unik, da det ikke er mange biler som ser slik ut. Audi A6 Allroad og Subaru Outback ser ut til å være noe like.

Er Citroen C5 X en luksusbil?

Citroen C5 X er ikke en gjennomgående luksusbil, da den ikke kommer med en prislapp som kan konkurrere med slike som A6 Allroad, en ekte luksusbil fra dette segmentet.  C5 X er imidlertid heller ikke en standard bil på økonominivå fordi den kommer med mange luksuriøse detaljer som hever opplevelsen ganske mye.

Når nådde Citroen C5 X markedet?

Citroen C5 X er i salg i omtrent noen måneder nå, mens noen markeder (som Australia og NZ), kommer til å få C5 X sannsynligvis innen utgangen av året.  Derfor bør vi vente noen måneder lenger til vi kan vurdere C5 Xs pålitelighet grundig og korrekt, da korrekte pålitelighetsvurderinger tar tid, noen ganger til og med år.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter