Nye Citroën ë-SpaceTourer vs lignende elbiler

Citroën ë-SpaceTourer

Citroën SpaceTourer ble faktisk først utgitt tilbake i 1994 da den ble kalt Citroën Jumpy. Navnet SpaceTourer ble vedtatt i 2015 med utgivelsen av tredje generasjon av Jumpy / SpaceTourer. Imidlertid ble den elektriske e-SpaceTourer med i serien i 2021 og er en del av en relativt liten gruppe større familie elektriske MPVer.

I denne artikkelen skal vi sammenligne den nye Citroën ë-SpaceTourer elektriske vs lignende EV-biler og fortelle deg hva du får med hver.  Citroën e-SpaceTourer konkurrerer med slike som Peugeot e-Traveller og Opel/Vauxhalle Vivaro-e, og alle disse tre er basert på samme plattform laget av morselskapet Stellantis.

Citroën e-SpaceTourer konkurrerer imidlertid også med Mercedes EQV og Toyota PROACE Verso. e-Spacetourer, Peugeot Traveller og Opel/Vauxhall Vivaro-e er veldig like, da de deler de samme spesifikasjonene, det samme chassiset og de fleste av sine mekaniske og innvendige deler. Dette betyr at de også deler samme dimensjoner og lastekapasitet.

Mercedes EQV og Toyota PROACE Verso er ganske forskjellige, spesielt EQV som tilbyr størst batteri og lengst mulig rekkevidde. EQV koster imidlertid også mer enn alle de andre MPV-ene i denne artikkelen.

Citroën e-SpaceTourer

Citroën e-SpaceTourer starter på rundt € 51.000 for modellen med det mindre 50kW-batteriet, mens 75kW-batterimodellen koster rundt € 5.000 mer.  50kW-modellen tilbyr en rekkevidde på 111 miles/180km mens 75kW-modellen tilbyr en rekkevidde på 164 miles/265km.  Alle versjoner kan sitte opptil 9 personer, og e-Space Tourer kan også fås i sin større XL-form.

Når det gjelder design, kommer e-SpaceTourer sikkert ikke til å vinne noen priser når som helst snart, men det kommer heller ikke til å fornærme noen.  Det er en komfortabel, no-nonsense familie MPV / varebil som kan gjøre hva du forventer av en bil i dette segmentet.

  Er Citroën Berlingo en god bil?

Peugeot e-reisende

Peugeot e-Traveller starter på € 63.000 for den mindre 50kW batterimodellen, mens den større 75kW h-modellen koster litt under € 70.000.  maximum-serien er identisk med e-SpaceTourer, og e-Traveller er også tilgjengelig med mellomstore og lange konfigurasjoner.   Alle modeller av e-Traveller har plass til opptil 9 passasjerer.

Sammenlignet med e-SpaceTourer, kommer e-Traveller med en betydelig prisøkning, selv om disse to er veldig like. Jada, Peugeot ser uten tvil bedre ut, og interiøret er utstyrt med materialer av høyere kvalitet, men faktum er at disse to er de samme, og prisøkningen for e-Traveller er ikke verdt det.

Opel/Vauxhall Vivaro-e

Med en startpris på € 50.000 er 50kWh Vivaro-e den billigste av de tre, mens 75kWh-modellen vil sette deg tilbake € 56.000 som også undergraver e-Traveller og er nesten den samme som e-SpaceTourer. Vivaro-e er også tilgjengelig i M og XL størrelses, og den kan sitte opptil 9 personer på samme måte som de to modellene ovenfor.

Designmessig virker Vivaro-e som den reneste av de tre, og den klarer plassen bedre, noe som betyr at den gir mest plass på innsiden.  Interiøret ser fint ut, men er uten tvil mindre spennende enn de i sine to søsterrivaler.

Mercedes EQV

Hvis du vil ha mest mulig rekkevidde og mest luksus, må du gå med Mercedes EQV. Med en startpris på € 67.000 kommer EQV med et 60kWh batteri med en maksimal rekkevidde på 130 miles / 205km.  Hvis du vil kjøpe toppspesifikasjonen 90kWh-modusl med 190 miles / 305 km rekkevidde, må du betale oppover € 70,000 XNUMX.

  Vanlige problemer med Citroën DS5

EQV er en mer komfortabel, mer luksuriøs og penere MPV enn alle de andresene på denne listen, men den kommer til kort for dem alle, da den ikke tilbyr 9 seter. Du kan sitte opptil 7 personer i EQV max, så hvis du ikke trenger 9 seter, er EQV et klart valg her.

Toyota PROACE Verso

Toyota PROACE Verso er den siste konkurrenten her, og du vil bli overrasket over å finne ut at PROACE er avhengig av en Stellantis-hentet drivlinje som betyr samme rekkevidde og samme batteristørrelse som de tre første MPVene på denne listen.  Verso kan sitte opptil 8 passasjerer i mellomstor modell og opptil 9 i større modell.

Startprisen er € 60.000 for det mindre batteriet og den mindre formfaktoren, mens det større batteriet i 9-setersversjonen av Verso koster€ 5.000 mer. Toyota har et pent lagt ut interiør, men det faller kort av de opprinnelige tre Stellantis-laget MPVs fordi ikke alle versjoner kommer med en 9-seters layout som betyr mer penger må brukes for å få det.

FAQ Seksjon

Er Citroën e-SpaceTourer bedre enn e-Traveller, Vivaro-e, PROACE Verso og Mercedes EQV?

Den beste MPV her er Mercedes EQV, men bare hvis du ikke trenger mer enn 7 seter om gangen. Hvis du trenger mer enn 7 seter om gangen, vil jeg gi den øvre kanten til Citroën e-SpaceTourer, da den balanserer kostnader, design, kapasitet, sitteplasser og  teknologi best. E-Traveller er rett og slett for dyrt uten god grunn, mens Vivaro-e er et nært sekund.

  Hva er den beste Citroën å kjøpe?

PROACE Verso er også et veldig godt alternativ, men det mangler fleksibilitet da ikke alle modeller har en 9-seters layout.

Er elektriske MPV-er populære?

Ikke egentlig. Elektriske MPV-er var ikke engang tilgjengelige for et år eller to siden, noe som betyr at de bare begynner å komme ut. Siden disse bilene ikke er typiske pendlerbiler for folk flest, er det ikke 100% sikkert hvor godt de vil gjøre det. Men hvis du bruker dem som urbane transportører og kommersielle varebiler, kan de faktisk være gode.

Vi må vente og se om disse kommer til å bli populære, men foreløpig er det ikke mange av disse på veien.

Gir en elektrisk MPV/Varebil mening?

Vel, det avhenger av bruksscenariet ditt. Hvis du er den typen fyr som bruker mye tid på å kjøre lange avstander, er dette ikke ditt beste valg. Men hvis du har en tendens til å gjøre korte pendler i byen, kan disse spare deg for både penger og tid.

Siden de fleste byer rundt om i verden tilbyr mange fordeler for elektriske kjøretøy som spesiell parkering, og ingen rushtidsavgifter, kan en elektrisk varebil / MPV faktisk være en veldig god ide, spesielt hvis du eier en flåte av dem.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter