Vanlige problemer med Citroën C3 Picasso

Citroën C3 Picasso problemer & feil

Citroen C3 Picasso er en femdørs MPV som først ble avslørt tilbake i 2008. Bilen var i kontinuerlig produksjon frem til 2017 da den ble avviklet. C3 Picasso leveres med en frontmotor, forhjulsdriftskonfigurasjon som betyr at den først og fremst er designet for transport av familier for større avstander.

Som sådan er bilen romslig, trygg og fylt med mange familievennlige funksjoner. Når det gjelder pålitelighet, ser C3 Picasso ut til å være i orden. Citroen-modeller er ikke de mest pålitelige bilene på markedet, og de fleste er klar over det. Men hvis du tar riktig vare på disse bilene, bør de gjøre susen en god stund.

Den gode nyheten er at det ikke koster så mye penger å vedlikeholde en bil som C3 Picasso, men den dårlige nyheten er at den trenger vedlikehold ofte. Uansett er de vanligste C3 Picasso-problemene knyttet til fjæringen, girkassen, bilens elektriske systemer, motorproblemer og bremsene.

Noen av disse problemene er verre enn andre, noe som betyr at de krever bedring så snart som mulig. Ellers kan reparasjonskostnadene enkelt legge seg opp som til slutt vil pensjonere C3 Picasso som brukte modeller avskrives som gale.

Citroen C3 Picasso – Suspensjon problemer

Citroen C3 Picasso er en relativt stor og tung bil. Det kommer også med et ganske høyt tyngdepunkt, noe som betyr at vektoverføringen C3 vanligvis tåler er ganske betydelig, spesielt hvis du har en tendens til å svinge på en mer aggressiv måte.  Som sådan kan dette legge mye stress på suspensjonssystemet ditt  som er kjent for å gi ut, spesielt på tidligere modeller.

  Vanlige problemer med Fiat Toro         

Som sådan må overføringen repareres, noe som kan koste ganske mye penger. Du vil imidlertid ikke kjøre bil med et defekt fjæringssystem, da dette kan gjøre bilen ganske farlig å kjøre og leve med.

Citroen C3 Picasso – Overføringsproblemer

Citroen C3 Picasso leveres med en Citroen proprietær Sensodrive girkasse. Denne overføringen er et kjent ømt punkt for C3 og mange andre Citroen-modeller fordi den har en tendens til å bryte ned ofte. De vanligste Citroen Sensodrive-problemene er relatert til at overføringen er veldig lat og noen ganger til og med veldig grov.

Dette kan legge ytterligere belastning på overføringen som kan forårsake mer alvorlige problemer nedover linjen.  Men hvis du reagerer raskt nok, kan en enkel reprogramingav systemet løse problemet. Hvis ikke, må du erstatte visse maskinvarekomponenter som også kan legge opp til en kostbar sluttregning.

Citroen C3 Picasso – Elektriske problemer

Citroen C3 Picasso er ikke en luksusbil, men den har mange funksjoner for å holde deg og familien komfortabel, trygg og underholdt under en lang reise.  For eksempel er varmeapparatet kjent for å svikte og slutte å blåse ut varm eller / og kald luft når den er aktivert.  Dette problemet er vanligvis ned til en ødelagt distributer klaff.

Sentrallåsen er kjent for å svikte, og det samme er lysene. De fleste av disse problemene skyldes kontrollmodulproblemer, noe som betyr at disse må byttes ut hvis du vil løse disse problemene i det lange løp.

Citroen C3 Picasso – Motorproblemer

Citroen C3 Picasso kommer med noen forskjellige motoralternativer, som alle prioriterer effektivitet og glatthet. Hvis du føler at noen av disse motorene misfiring eller mangler strøm, står du sannsynligvis overfor et problem med injektorsensorene dine som må byttes ut for å løse dette problemet.  De fleste motorproblemer er relatert til injektorene med C3.

  Er Citroën C5 Aircross en god bil?

Derfor inkluderer å løse disse problemene vanligvis å erstatte injektorsensorene eller noen ganger til og med alle injektorene.

Citroen C3 Picasso – Bremser problemer

Vi har allerede nevnt at C3 Picasso er en ganske tung og tungvint bil, noe som betyr at den trenger riktige bremser for å komme til et fullstendig stopp.  Hvis du føler at C3 Picasso lider av dårlig bremsetrykk som uunngåelig fører til lengre stoppavstander, er sjansen stor for at vakuumpumpen din har skylden.

For å fikse dette, må du enten reparere vakuumpumpen eller noen ganger til og med erstatte den helt.  Noen ganger er timingbeltet synderen, og noen ganger kan bremselinjene lekke, noe som til og med kan føre til fullstendig tap av bremsekraft, noe som absolutt kan være en stor sikkerhetsrisiko.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Citroen C3 Picasso?

Hvis du er interessert i en familie MPV som ikke koster mye penger og en som kan gjøre alt du trenger det til, er C3 Picasso faktisk et veldig godt valg. Det er romslig, noe som betyr at du og familien din ikke vil mangle sitteplasser eller bagasjerom.

På den annen side er MPV-markedet veldig stort,  noe som betyr at det er mange alternativer du også bør vurdere. Hvis du har sjansen, må du prøvekjøre alle alternativene dine, slik at du kan bestemme hvilken bil som fungerer best for deg.

  Jeep Renegade 1.6 diesel clutch problemer

Hvor lenge kan en Citroen C3 Picasso vare?

Å svare riktig på dette spørsmålet er ganske vanskelig, da mange variabler påvirker hvor lenge en bil kan vare. Først av alt, hvis du går for en helt ny C3, vil du sannsynligvis kunne bruke den i flere tiår hvis du tar riktig vare på den. På den annen side, hvis du går for et brukt eksempel, bør du nøye velge et som ble holdt i god stand.

Uansett bør du kunne få minst 100 000 miles fra en. Hvis du bestemmer deg for å gå gjennom denandre håndruten, må du gjøre en pre-kjøp inspeksjon for å være fullt klar over tilstanden bilen er i.

Kan jeg kjøpe en Citroen C3 Picasso i USA?

Citroen forlot det amerikanske markedet på 1970-tallet, og det virker som om de ikke kommer tilbake med det første. Franskproduserte biler selges til en premie i USA, men de er ikke så gode som mange innenlandske produkter eller til og med japanskproduserte konkurrenter fra Toyota, Honda og Nissan.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter