Er Citroën C5 Aircross en god bil?

Er Citroën C5 Aircross en god bil?

Citroën C5 Aircross ble først introdusert for modellåret 2016/2017  , og det ble en av de mest populære Citroën-modellene umiddelbart. Det er en kompakt crossover / SUV som prioritizes plass, ergonomi, og er veldig lett å kjøre og leve med. Så, er Citroën C5 Aircross en god bil?

Hvis du er ute etter en familie crossover / SUV som ikke bryter banken, men tilbyr også alt du forventer av en moderne familiebil, er C5 Aircross faktisk en veldig god bil. Den kommer med et utvalg av noen få diesel- og bensinmotorer , inkludert en hybrid for de som ønsker å spare miljøet og dra nytte av bedre drivstoffeffektivitet.

C5 Aircross ser absolutt interessant ut med sin design, spesielt post-facelift 2022-modellen som til og med ser ganske iøynefallende ut.  Interiøret i C5 Air-krysset er også interessant, men det er sikkert ingen luksusbil.  Pålitelighetsmessig er det greit, men det er noen problemer som er verdt å snakke om mer detaljert.

Når det gjelder verdi, får du mye bil for pengene, spesielt hvis du går for en brukt.  En av de beste aspektene ved C5 Aircross er dens praktiske, da bilen tilbyr en overflod av sitteplasser og bagasjerommet. Den kommer med mange familievennlige funksjoner og er lett å se ut av.

Citroën C5 Aircross – Drivverket

Citroën C5 Aircross motorpalett består av fire forskjellige motoralternativer.  Hvis du vil ha en bensindrevet C5 Aircross, må du gå med den 1,2 L 3-sylindrede in-line-motoren med 130hp og 169lb-ft dreiemoment.  Denne motoren er i stand til å returnere opptil 35MPG hvis du går med den automatiske girkassen eller 40MPG hvis du går for en manuell.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

C5 Aircross kan også fås med en 1,3 L in-line 4-sylindret dieselmotor som tilbyr 130hp 221lb-ft dreiemoment.  Grunnen til at du bør gå med diesel er at den tilbyr opptil 45MPG. Imidlertid er den mest effektive C5 Aircross-modellen hybrid, C5 Aircross 225.

Denne modellen leveres med en 4-sylindret 1,6 L bensinmotor sammen med en elektrisk motor for en kombinert effekt på 181hp og 221lb-ft dreiemoment.  Den får en 8-trinns automatisk girkasse og returnerer opptil 168MPG, noe som gjør 225 til den beste C5 Aircross-modellen der ute. Alle versjoner av C5 Aircross er FWD.

Citroën C5 Aircross – Design og chassis

Når det gjelder design, er C5 Aircross veldig interessant, spesielt etter 2022-oppdateringen som ga bilen et nytt sett med futuristiske frontlykter og mer futuristiske trimstykker.  Interiøret i C5 Aircross er også interessant, spesielt med alle moderne skjermer. C5 er imidlertid ingen luksusbil, og det er ganske åpenbart i det øyeblikket du går inn.

Chassis- og fjæringsjusteringen er utelukkende fokusert på komfort og brukervennlighet, noe som betyr at bilen føles myk og ganske godt dempet. Du føler mye kroppsrull mens du går gjennom hjørner raskt, men C5 Aircross var aldri ment å være en sportsbil uansett.

Citroën C5 Aircross – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig er C5 Aircross greit, men det er noen problemer vi skal diskutere mer detaljert. Til å begynne med opplever bilen ulike elektriske problemer med systemer som ECU, lysene, strømvinduet, infotainmentsystemet og bilens tilkoblingspakke .

  Vanlige problemer med Citroën C5 Aircross

Andre problemer inkluderer problemer med utstyret som takluke og visse trimstykker, problemer med drivstofflekkasjer, problemer med DPF (dieselpartikkelfilter) og problemer med bilens utslipp.  C5 Aircross er ikke så dyrt å vedlikeholde, men det trenger vedlikehold ganske ofte.

Citroën C5 Aircross – Verdi og praktisk

Citroën C5 Aircross er ikke den dyreste crossover / SUV der ute, og det er grunnen til at så mange mennesker er interessert i å kjøpe den.  Andre hånd modeller er priset virkelig rimelig, noe som gjør dem stor brukt bil purchases.  Fra et verdisynspunkt er C5 Aircross veldig bra, men ikke så bra som fra det praktiske synspunktet.

Med fem dører, store seter og stor bagasjerom er C5 Aircross en perfekt bil for lengre reiser, da den sitter 4/5 voksne uten problemer.  Det er også en bil som er lett å komme inn og ut av, og en som tilbyr en rekke familievennlige funksjoner.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lenge kan Citroën C5 Aircross vare?

Det er ekstremt vanskelig å si hvor lenge en bil kan vare, men vi kan absolutt si at mange ting du gjør kan påvirke det. Så hvis du opprettholder C5 Aircross når det er nødvendig, vil du sannsynligvis få mye liv ut av det.  Disse bilene skal kunne vare minst 100.000 til 200.000 miles uten å trenge store overhalinger.

Det er imidlertid viktigere å gjøre det du må gjøre enn det er hvor godt en bil «kan» potensielt være etter 10 års kontinuerlig bruk.

  Er Citroën C3 Aircross en god bil?

Er Citroën C5 Aircross en luksusbil?

I løpet av det siste tiåret eller så ser vi stadig biler på økonominivå med teknologi som en gang bare var reservert for ekte luksusbiler. C5 Aircross er en av de bilene du kan få med mange fantastiske underholdnings- og sikkerhetsfunksjoner som gjør at bilen føles mer luksuriøs enn den egentlig er.

Dette gjør ikke C5 Aircross til en luksusbil, men den bygger noe bro mellom rimelige luksus crossover / SUVer og disse høyere end mellomnivå økonomibiler. Hvis teknologien fortsetter å sildre ned til rimeligere biler, kan ting bli mye mer forvirrende.

Er Citroën C5 Aircross en SUV?

Formen på Citroën C5 Aircross ligner en SUV når du ser på den, og mange utsalgssteder har en tendens til å kalle C5 en SUV, men det er ikke tilfelle. Først av alt er C5 Aircross mer en crossover enn det er en SUV. For det andre får det ikke AWD, og det får heller ikke noe utstyr vi er vant til å se på ekte SUVer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter