Alt om de nye elektriske Citroëner

Alt om de nye elektriske Citroëner

Citroën er en fremtredende fransk økonomibilprodusent kjent for å tilby sære, urbane orienterte, futuristiske biler som tar sikte på å tilfredsstille så mange kunder som mulig.  I det siste har Citroën gjort en innsats for å investere en hel masse penger i å elektrifisere bilene sine, noe som betyr at Citroën nå har en ganske betydelig EV-rekkevidde  , og vi skal fortelle deg alt om de nye elektriske Citroën-ene.

For å sparke i gang listen, skal vi snakke om den nyeste og muligens særeste Citroën av dem alle, den nye Citroën AMI, en 100% elektrisk mikrobybil designet for å være billig og perfekt for travle bysentre.  Hvis du vil ha noe litt mer voksent, er den nye Citroën e-C4 electric sannsynligvis den beste moderne Citroën EV.

Hvis du er ute etter en 100 % elektrisk MPV som er perfekt for familiebruk, er nye e-Berlingo det opplagte valget, da den tilbyr den beste blandingen av sikkerhet, effektivitet og verdi i denne prisklassen. Til slutt må vi også snakke om den større Citroën e-Spacetourer som har som mål å tilfredsstille de som trenger så mange som 9 seter i en enkelt pakke.  

Det ser ut til at Citroën også kommer til å komme ut med flere elbiler i årene som kommer, en av de mer interessante er sikkert konseptet Citroën OLI.  Citroën skal også komme ut med C3 electric og C4 X EV i løpet av de kommende månedene.

Citroën AMI

Citroën AMI drives av et lite 5,5 kWh batteri parret med en elektrisk motor som tilbyr en gigantisk 8 hk og et permanent FWD-system.  Dette er nok for AMI å nå en toppfart på 28mph/45mph som er ganske fantastisk.  0-60mph er bare mulig hvis du kaster den lille Citroën AMI off en klippe. Uansett er det en morsom bybil som koster nesten ingenting og er nok til bybruk.

  Er Citroën Berlingo en god bil?
Citroën AMI – Alexander Migl

Citroën e-C4

Citroën e-C4 er mye mer seriøs enn AMI, noe som betyr at den kommer med et 136 hk 50 kWh batteri som er standard i mange Citroën elektriske modeller akkurat nå.  Dette er nok til å drive e-C4 for ca 218 miles av rekkevidde topper mens lading fra 20% til 80% med en rask DC 100kW lader bør ta rundt 23 minutter.

e-C4 får et permanent fwd-system og en enhastighets automatgir med revers. Foruten drivlinjen er 3-C4 mer eller mindre den samme som den vanlige C4, noe som betyr at den er komfortabel, romslig og trygg. Jada, e-C4 veier litt mer, og den tilbyr litt mindre bagasjerom, bortsett fra det er alle C4-modusls de samme.

Citroën e-C4 – Alexander Migl

Citroën e-Berlingo

Hvis du eier en stor familie og vil at den skal være så trygg og så komfortabel som mulig i en Citroën-produsert elbil, bør du vurdere Citroën e-Berlingo.  e-Berlingo kommer i to varianter, en familiebuss som kan sitte opptil syv personer eller en varebil med i overkant av 116 kubikk fet bagasjerom.

Begge versjonene drives av det kjente 50kWh-batteriet som finnes i e-C4, men e-Berlingo kan vare opptil 174 miles og tilby 136 hk. Dette skyldes at e-Berlingo er tyngre og mindre aerodynamisk enn e-C4 og dermed ikke kan matche rekkevidden til e-C4. Uansett er e-Berlingo en virkelig konkurransedyktig elektrisk varebil/MPV, en som klarer å slå de fleste biler i sitt segment.

  Er Citroën DS7 Crossback en god bil?
Citroën e-Berlingo – Alexander Migl

Citroën e-Spacetourer

  Den største 12-seters Citroën EV er Citroën e-Spacetourer som  også kommer med Citroëns 50 kWh batteri og 136 hk.   I beste fall  kan e-Spacetourer gjøre opptil 167 miles mens de fleste kommer til å komme seg rundt 136 miles ut av en fulladet e-Spacetourer, spesielt hvis du ofte transporterer 12 personer samtidig.

I tillegg til drivlinjen er e-Spacetourer stort sett den samme som den vanlige Spacetourer. Vi må også legge til at du nå kan kjøpe e-Spacetourer i sin største «XL» form som klarer å tilby mer eller mindre samme utvalg som den vanlige e-Spacetourer.

Citroën e-Spacetourer – Alexander Migl

FAQ Seksjon

Når kommer Citroën e-C3 ut?

Citroën e-C3 har allerede blitt vist for publikum, men produksjonsdebuten vil sannsynligvis skje i første eller andre kvartal 2023, noen spår slutten av april eller begynnelsen av mars.  Det ser ut til at e-C3 også kommer til å få 50kWh batteri med 136 hk.  Noen kilder oppgir at e-C3 kommer til å kunne gjøre rundt 220 miles på full lading.

Vi må vente og se om Citroën kommer til å utvide e-C3-serien med både mindre og større batteripakker for å konkurrere med de fleste av sine Peugeot- og Renault-elektriske rivaler.

Når kommer Citroën OLI ut?

Den splitter nye Citroën OLI har bare blitt avslørt for publikum for noen dager siden, men den kommer ikke til å gå inn i produksjon når som helst snart. Citroën OLI er en konseptbil for nå, og formålet med dens eksistens er å vise frem hva et høyt volum, utilitaristisk og ganske rimelig Citroën CUV kan tilby.

  Er Citroën DS3 en god bil?

OLI ser ut som en kompakt crossover, og den får også et 50kWh batteri som burde være nok til en rekkevidde på 250 kilometer fordi OLI veier bare rundt 2200 pund, noe som er veldig lett for enhver elbil.  Uansett er OLI bare en konseptbil foreløpig, noe  som betyr at vi ikke vil se den på gata på lenge, om enn til og med ever.

Når kommer Citroën e-C4 X ut?

Citroën e-C4 X kommer til å gå inn i produksjon i slutten av 2022 og begynnelsen av 2023, noe som betyr at den også får 50 kWh-batteriet vi har kommet til å se fra alle de tidligere nevnte Citroën-elbilene. Dette betyr 136 hk og rundt 210 miles rekkevidde i beste fall takket være aerodynamikken og den totale effektiviteten.

e-C4 X skiller seg fra den vanlige C4 fordi den er litt større, mer romslig, mer utilitaristisk og uten tvil den penere bilen. e-C4 X kommer sannsynligvis også til å bli sammen med e-C5 X i rett tid ettersom C5 X er det nye flaggskipet Citroën.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter