Er Fiat e-Ulysee en god bil?

Fiat e-Ulysee

Fiat Automobile er den største bilprodusenten i Italia. Dessuten er Fiats populært kjent for sin unike kroppsform og effektivitet. Som mange bilfirmaer skifter Fiat også til elektriske kjøretøy (EV) og planlegger å selge bare elektriske biler i Europa innen 2027. Likevel, er Fiat e-Ulysse en god bil?

Ja, Fiat e-Ulysse er en av de fineste helelektriske minivanene på markedet. Ikke bare har denne bilen en moderne og tiltalende utvendig design, men den har også et fint, koselig og avansert interiør. På toppen av det er det veldig effektivt, enkelt å vedlikeholde og rimelig.

Men folk som leter etter en mer luksuriøs, kraftig og pålitelig elektrisk minivan må kanskje se andre steder.   

Historien om Fiat e-Ulysee

Den originale Fiat e-Ulysse var en familiebuss som ble produsert mellom 1994 og 2002. Den første generasjonen ble laget mellom 1994 og 2002, mens den andre generasjonen ble laget mellom 2002 og 2010. Fiat Ulysse ble imidlertid møtt ut i 2010.

Fiat e-Ulysse er en ny utgave av de stadig voksende Fiat helelektriske modellene. Selv om denne minivanen kommer med mange nye funksjoner, ligner den på mange måter på den eldre modellen. For eksempel deler den samme EMP2-plattformen med andre Stellantis-biler , som Opel Zafira-E, Peugeot e-Expert og Citroen e-Jumpy.

Funksjoner av Fiat e-Ulysse

Utseende

Fiat e-Ulysse ser spektakulær og moderne ut. Eksteriøret skiller seg ut med sin store Fiat-logo, 17-tommers lettmetallfelger og slanke skyvedører. Dessuten har det også et panorama soltak. Videre er interiøret også på et annet nivå som det koselige, avanserte og romslige. Den har en 7-tommers berøringsskjerm, modulære lysbilder for justering av plass og justerbare annonse sammenleggbare seter.

Merk at 2022 Fiat e-Ulysse har et utvalg av standard og lange basismodeller. Standardmodellen har en lengde på 4956 mm, en høyde på 189 mm og en bredde på 2010 mm. På den annen side har den lange basismodellen en lengde på 5306 mm, en bredde på 2010 mm og en høyde på 189 mm.   

  Er Fiat Argo en god bil?

Prestasjon

Fiat e-Ulysse er ikke den bilen med best ytelse i sin klasse. Ytelsen er litt under pari med konkurrentene. Den leveres med en enkelt elektrisk motor som leverer opptil 136 hk og 192 lb-ft dreiemoment. Den har også en 50kWh som standard og et større 75kWh batteri. Det større batteriet gir mer rekkevidde og strøm.

Videre tilbyr Fiat kjøpere en standard 100kW hurtiglading som kan juice basen 50kWh batteri fra 0 til 80 prosent på bare 45 minutter.

Komfort og lasterom

Hvis du har en stor familie, tilbyr Fiat Ulysse god komfort for opptil 7 eller 8 personer. Så det avhenger av konfigurasjonen du velger. I motsetning til noen familiebiler, tilbyr denne enheten komfort i både andre og tredje seterad. Dessuten kommer den også med et dobbelt sammenleggbart bord som kan skyves mellom andre og tredje seterad.

Mens Fiat e-Ulysse er romslig, har den ikke mye lasteplass. Likevel kan dette økes ved å brette andre og tredje rad seter for å ha maksimalt 173 kubikkfot plass.

Sikkerhet

Som de fleste transportører er Fiat e-Ulysse en veldig trygg bil. Den er utstyrt med mange fremragende førerhjelpsfunksjoner, inkludert kollisjonsvarsling forover, trafikkskiltgjenkjenning, blindsoneovervåking, autonom nødhjerne, ryggekamera og grep trekkontroll.

Rekkevidde

Fiat e-Ulysse er  kanskje en fin og komfortabel bil, men utvalget er ikke så tiltalende. Dette er fordi den kommer med en maksimal rekkevidde på opptil 205 miles på den større 75 kWh batteripakken, mens den mindre batteripakken gir opptil 145 miles.

  Er Fiat Toro en god bil?

Drivstoffeffektivitet

Siden Fiat e-Ulysse ikke vil bruke bensin til å kjøre, forventer det å være ekstremt effektiv. Dessuten vil den elektriske motoren sikre at passasjerene får en effektiv, jevn og responsiv tur.

Pris

Det anslås at 2022 Fiat e-Ulysse vil gå for rundt $ 40,700, noe som er ganske rimelig sammenlignet med andre biler med lignende funksjoner.

Faq

Er Fiat e-Ulysse verdt å kjøpe?

Ja, Fiat e-Ulysse er verdt å kjøpe hvis du leter etter en stilig, moderne, komfortabel, pålitelig og rimelig elektrisk minivan. Men hvis du ønsker en mer luksuriøs, høy ytelse og raskere minivan, kan det hende du må se bort. Dessuten er Fiat Ulysses utvalg ikke så imponerende.

Hvor rask er Fiat e-Ulysse?

Fiat e-Ulysse er utstyrt med en enkelt elektrisk motor som produserer opptil 136 hk og 192 lb-ft dreiemoment. Den har også en toppfart på 80 mph, og den kan akselerere fra 0 til 62 mph på bare 13.5 sekunder. Selv om denne bilen ikke er veldig rask, er den langt bedre enn noen av konkurrentene.

Hva er de vanligste problemene med Fiat e-Ulysse?

Fiat e-Ulysse er en moderne og elegant elektronisk minivan med mange eksepsjonelle funksjoner. Men som de fleste biler, kommer det også med flere problemer som interesserte kjøpere bør være klare til å håndtere. Noen av de vanlige problemene inkluderer elektriske problemer, batteriproblemer, styringsproblemer og ladeproblemer.

Er Fiat e-Ulysse en god daglig sjåfør?

Totalt sett er Fiat e-Ulysse en fin bil. Det er svært effektivt og gir god komfort til passasjerene. Noen brukere kan synes det er en god daglig sjåfør, da den er ganske kompakt sammenlignet med andre minivans på markedet.

  Vanlige problemer med Fiat Fiorino

Likevel er det fortsatt stort som det er en minivan og utvalget er ikke så bra. Bortsett fra å være stor, er dette en perfekt bil for daglig kjøring, da den også er lett å håndtere. Så hvis du ikke reiser langt hjemmefra, vil denne bilen spare deg for mye penger, da du ikke trenger å fylle drivstoff.

Hvor ofte skal Fiat e-Ulysse betjenes?

I motsetning til ICE-biler krever ikke elbiler mye vedlikehold og pleie. Dette er fordi de har noen få bevegelige deler. Ikke desto mindre er det viktig å betjene Fiat e-Ulysse hver 18.000 miles eller årlig. Som ICE-biler, bør du få Fiat e-Ulysse grundig inspisert etter 2 år.

Sammendrag

Generelt er Fiat e-Ulysse en eksepsjonell bil. Det er en perfekt familiebil, da den har komfortable seter, en romslig hytte og et anstendig lasteområde, og det er lett å håndtere. Likevel er det verdt å merke seg at denne bilen ikke har god rekkevidde og kommer med andre få problemer.

Siden Fiat e-Ulysse er  en helelektrisk bil, er den mer pålitelig enn de fleste av sine gassdrevne kolleger. Alt i alt er det fortsatt en fantastisk bil med avanserte funksjoner og anstendig ytelse. Det er også billig å vedlikeholde, men trenger riktig vedlikehold og omsorg for å vare lenger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter