Er Hyundai Palisade en god bil?

Er Hyundai Palisade en god bil?

Hyundai Palisade er en mellomstor familie-SUV som først ble introdusert i 2018 og ble designet for å bli solgt primært i USA. Navnet Palisade er inspirert av Pacific Palisades, en serie kystnære cliffs som finnes i Sør-California.  Palisade ser ut til å selge veldig bra, men er Hyundai Palisade en god bil?

Ja, Hyundai Palisade er en av de beste mellomstore familie-SUV-ene du kan kjøpe akkurat nå fordi den er verdsatt veldig bra, den får gode motorer, den ser bra ut, den gir masse plass, og den er ganske pålitelig. Palisade er den største personbilen du kan få fra Hyundai for øyeblikket, noe som betyr at den også kommer med tre seterader.

Det kan ikke være en ekte off-roader som noen andre større SUVer, men Palisade kommer med AWD som bør være nok for sporadiske spaserturer off fortauet eller inn i  snøen. Palisade kjører som det ser ut, noe som betyr at du absolutt føler bilens heft og at kjørestillingen din er veldig høy.

Alt i alt er Hyundai Palisade en veldig god mellomstor SUV som tilbyr deg alt du trenger fra en SUV av denne størrelsen.  Det er en godt avrundet pakke som får mye utstyr i nesten alle trimnivåer.

Hyundai Palisade – Kraftverket

Hyundai Palisade leveres med en 3.8L direkteinnsprøytning 6-sylindret motor som skyver ut 295hp og 216lb-ft dreiemoment. Denne motoren kan fås med enten et permanent FWD-system for de som ikke bryr seg om AWD og ønsker å spare drivstoff eller med AWD. Etter min mening er det uakseptabelt å kjøpe en så stor SUV uten et AWD-system.

  Vanlige problemer med Hyundai Genesis

3.8L V6 er en kjent Hyundai-motor som kommer fra Lamba-motorserien, en serie motorer som hovedsakelig ble brukt til høyere Hyundai-modeller som Equus eller Genesis.  Denne motoren er parret med en jevn 8-trinns automatisk girkasse som gjør at Palisade kan returnere opptil 19MPG i byen, 25MPG på motorveien eller 21MPG kombinert.

Ifølge nyere statistikk kan Palisade snart være utstyrt med en mindre 2.2L bensin 4-sylindret motor som skal tilby samme ytelsesnivå, men med lavere CO2-utslipp og bedre effektivitet. I andre markeder er Palisade til og med tilgjengelig med dieselmotor, men diesel i USA er bare reservert for pickups og nyttekjøretøy.

Hyundai Palisade – Design og chassis

Når det gjelder design, hyundai Palisade definitivt leverer som det ser veldig bra ut. Du kan umiddelbart se at Hyundai designet Palisade for det amerikanske markedet på grunn av sin boksete design og lange kommanderende frontnese. Interiøret i Hyundai Palisade ser veldig luksuriøst ut og fylt med fantastisk teknologi som hever kjøreopplevelsen mye.

Chassis og fjæring tuning av Hyundai Palisade er også virkelig imponerende fordi bilen er komfortabel og relativt kompatibel. Jada, det lener seg mye inn i hjørner, men det er å forvente fra en bil av denne størrelsen.

Hyundai Palisade – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder reliability, synes Hyundai Palisade å være bedre enn de fleste mellomstore og store SUVer der ute.  Det er noen problemer som er verdt å snakke om, men de fleste av disse skyldes mangelfullt vedlikehold eller er problemer som er / skal løses med fremtidige iterasjoner.

  Hyundai Nexus Pålitelighet

Først av alt, eiere klager over motoren er veien tilo høyt og vibrerende ved høyere hastigheter. Sikkerhetssystemene som blindsoneassistent, filholderassistent og automatisk bremsing kan alle noen ganger aktiveres tilfeldig. Eiere sa også at Palisade lider av visse utstyrsrelaterte problemer og visse elektriske problemer.

Hyundai Palisade – Verdi og praktisk

Prisen på en splitter ny Hyundai Palisade starter på 33.150 dollar, mens de dyreste modellene lett kan nå 50.000 dollar. For denne prisen kan du egentlig ikke finne mange kompetente mellomstore SUVer, og derfor er Palisade en god avtale. Brukte eksempler kan fås for enda mindre penger enn det som er et veldig fristende prospekt.

Praktisk er også veldig bra fordi Palisade kommer med tre rader med sitteplasser, et stort bagasjerom, fantastisk sikt, og er en veldig enkel bil å komme inn og ut av. Det får mange familievennlige funksjoner som gjør det til en veldig god personbil generelt.

FAQ Seksjon

Er Hyundai Palisade en luksus-SUV?

Hyundai Palisade er ikke en gjennom og gjennom luksus SUV, og det er tydelig pengene du ser på bilens prislapp. Imidlertid gjør Palisade get visse luksusfunksjoner som LED-lys, mye plass, kule interiørfunksjoner og alle nødvendige sikkerhets- og bekvemmelighetssensorer og teknologier.

Motoren i seg selv er også veldig bra fordi den tilbyr 300 hk og er en V6. Dette er ganske sjeldent i ikke-luksuriøse kjøretøy, da disse motorene vanligvis er jevnere, kraftigere og rett og slett morsommere å kjøre enn små 4-sylindrede enheter.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 5

Hvilke SUV-er konkurrerer med Hyundai Palisade?

Hyundai Palisade konkurrerer med Honda Pilot som koster mellom $ 38.000 og $ 52.000 og får også en V6-motor.  2022 Subaru Ascent får en turboladet flat 4-sylindret motor og koster mellom $ 32,000 og $ 45,000, men mange anser det for å falle i en helt annen kategori.  Nye Kia Telluride konkurrerer med Palisade, spesielt fordi den også får samme motor.

Toyota Highlander er også en sterk konkurrent til både Pilot og Palisade, spesielt fordi den får en V6 og fordi den er tilgjengelig med en hybrid.  Prisen på Highlander er nesten identisk med Palisade som ytterligere gjør disse to dead-on konkurrenter.

Er Kia Telluride bedre enn Hyundai Palisade?

Kia Telluride slår Palisade når det gjelder design, interiør, lasterom, pålitelighet, pris og drivstofføkonomi. På den annen side er Palisade mer komfortabel, den kjører bedre, og den er tryggere. Hvis du vil velge mellom disse to, bør du velge hvilken av disse egenskapene  som betyr mest for deg. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter