Er Hyundai Venue en god bil?

Hyundai Venue

Hyundai Venue er en subcompact SUV / crossover som først ble avslørt tilbake i 2019 og er fortsatt i produksjon i dag. Det er den billigste og minste SUV-en du kan kjøpe med et Hyundai-merke, noe som betyr mye med tanke på hvor populært merket er og hvor populære SUV-er er generelt. Så er Hyundai Venue en god bil?

Hyundai Venue er en veldig god SUV med tanke på hvor mye det koster. Det blir en grei motor som kanskje nå er den mest spennende motoren der ute, men den får sikkert jobben gjort uten problemer. Designet er opp til personlig smak, men Venue ser ut som en ekte SUV som ikke er noe du kan si for mange andre SUVer i dette segmentet.

Pålitelighetsmessig er Hyundai Venue veldig bra, men det er fortsatt for tidlig å si hvor godt den kommer til å takle på lang sikt. Det er noen problemer som er verdt å snakke om, spesielt de som er knyttet til seatbelts, girkassen, elektriske og utvendig lyn.

Verdimessig får du virkelig mye med lokalet fordi det koster mindre enn $ 20.000.  Det praktiske er anstendig, men baksetepassasjerene kommer nok til å føle seg litt trange. Sikten er utmerket, og det samme er å komme inn og ut av bilen.

Hyundai Venue – Kraftverket

Hyundai Venue er tilgjengelig med tre forskjellige motoralternativer, avhengig av ditt marked. To av disse motorene er bensindrevne, mens en versjon får en dieselmotor. I USA får vi bare en 1.2L bensindrevet inline 4-sylindret motor med 121hp og 113lb-ft dreiemoment. Dette er greit for bilen, men det er egentlig ikke noe å skryte av.

  Hyundai Santa Fe Sport Pålitelighet

0-60mph tar mindre enn 9 sekunder, noe som er bra, men toppfarten er begrenset til bare 115mph.  Denne motoren er parret med en CVT automatgirkasse med 7 gir, mens andre markeder også får manuelle alternativer som vivil. The Venue er en strengt FWD bil som betyr at det egentlig ikke er en SUV i sin sanneste form som det ikke er designet for off-roading i det hele tatt.

Alt i alt er drivlinjen du får med Venue ok for denne typen biler. Vi må også vurdere den opprinnelige  prislappen,  da du virkelig ikke kan kjøpe mange andre SUVer til denne prisen i det hele tatt.

Hyundai Venue – Design og chassis

Når det gjelder design, ser Venue anstendig ut fra alle vinkler, men det er heller ikke noe spesielt. De designet den til å  se ut som en Hyundai, men det er ikke så spennende som noen andre større Hyundai SUVer.  Interiøret er velutstyrt, noen vil kanskje til og med si for godt med tanke på prisen. Alt i alt, utseendemessig, kommer ikke lokalet til å ruffle noen fjær, men det kommer heller ikke til å fornærme noen.

Chassiset og fjæringen er skreddersydd for komfort og brukervennlighet, noe som betyr at Venue ruller inn i hjørner ganske mye. Du merker absolutt vektoverføringen mens du går gjennom hjørner raskere, noe som umiddelbart forteller deg at dette ikke er en sports-SUV på noen måte.

 

Hyundai Venue – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, er Venue utmerket, da det klarer å oppnå en nær toppnivåopplevelse frem til dette punktet. Dette kommer ikke som noen overraskelse ettersom Hyundai er kjent for å lage pålitelige biler. Dette var, og er fortsatt tilfelle med nesten alle Hyundai moderne modeller. Det er imidlertid noen problemer som er verdt å snakke om i større detalj.

  Hyundai Azera Pålitelighet

For det første har bilen en tendens til å lide av forskjellige motorproblemer som de som er forbundet med sikkerhetsbelter. Hyundai tilbakekalte til og med Venue av samme grunn. Andre problemer inkluderer dim headlights, aktive sikkerhetssystemproblemer og problemer med CVT-overføringen.

Hyundai Venue – Verdi og praktisk

Med en startpris på mindre enn $ 20.000, er Venue en av de billigste SUV-ene du kan kjøpe akkurat nå, noe som absolutt virker lovende. Brukte modeller kan til og med kjøpes for $ 14 000 eller enda mindre, noe som er en stor verdi. Alt i alt kan du virkelig ikke forvente for mye ut av en $ 20.000 SUV, men du vil bli overrasket da Venue kommer med mange fasiliteter.

Praktisk er ikke toppnivå, men det er å forvente fra en liten SUV.  Seteplassen er mer enn innbydende, mens den bakre passasjerplassen er litt trang.  Bagasjerommet  er nok,  sikten er veldig bra, og bilen har ganske mange familievennlige funksjoner.  

FAQ-seksjon

Hvilken Hyundai Venue-modell bør jeg kjøpe?

Du bør gå ut og kjøpe $ 24,000 toppspesifisert Limited-modellen, da den får alt du får med lavere modeller i tillegg til mye bedre utseende eksteriørfarger og innvendige polstringsmaterialer. Du får også et dash-in navigasjonssystem, en trådløs ladepute, oppvarmede forseter, 17-tommers hjul og kule setestoffinnsatser.

Hvis du går for lavere modeller, kommer du til å nedgradere opplevelsen din ganske mye. Visst, $ 24.000 er ikke så «billig» som $ 20.000 eller $ 21.000, men du  vil sannsynligvis kunne fortelle umiddelbart at de ekstra få grand var vel verdt det, spesielt hvis du planlegger å bruke bilen som daglig sjåfør.

  Er Hyundai Elantra en god bil?

Hvor effektiv er Hyundai Venue?

Effektivitet er et utrolig viktig aspekt ved en moderne masse-p-hjulbil, noe som betyr at Venue også er ganske effektiv. Du kan forvente å komme rundt 29MPG i byen og 33MPG på motorveien  som er anstendig, men det er andre biler fra dette segmentet som kan gjøre det enda bedre.

For eksempel kan Nissan Kicks returnere opptil 31MPG i byen og rundt 36MPG på motorveien. Selv om forskjellen ikke er stor, vil du kunne se forskjellen.

Får Hyundai Venue Apple CarPlay og Android Auto?

Den gode nyheten er at du ikke trenger å oppgradere for å få Apple CarPlay og Android Auto på Hyundai Venue, da begge disse er tilgjengelige med til og med inngangsnivåmodeller. Som sådan får alle Venue-modeller en 8-tommers berøringsskjerm rett fra fabrikken, noe som ikke er noe du får i alle biler fra dette segmentet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter