Er Kia Forte en god bil?

Kia Forte

Kia Forte er også kjent som K3 i Sør-Korea. Denne mellomstore sedanen kommer med mange nyttige funksjoner, men til en overkommelig pris. Det er også pålitelig med et moderne og fantastisk interiør. Men er Kia Forte en god bil?

Ja, Kia Forte er en enestående bil for folk som søker etter en drivstoffeffektiv, pålitelig, trygg, komfortabel, praktisk og rimelig mellomstor sedan. Men det er ikke en god bil for folk som ønsker en høy ytelse, luksuriøs og svært avansert bil. Dessuten er håndteringen ikke en av de beste i sin klasse.

Historie av Kia Forte

Kia Forte er laget av den sørkoreanske bilprodusenten Kia. Denne bilen har vært i produksjon fra 2008 til i dag. Dessuten erstattet den Kia Spectra. Produsenten tilbyr denne bilen i fire-dørs sedan, to-dørs coupé og fem-dørs kombi varianter. Som nevnt tidligere, denne bilen er kjent som K3 i Sør-Korea.

Det er imidlertid også referert til som K3 eller Shuma i Kina og Cerato i Sør-Amerika, Russland, New Zealand og Australia. Det er også nært knyttet til Kia Ceed og Hyundai Elantra. I tillegg tilbyr produsenten denne bilen med forskjellige motoralternativer, inkludert 1,6-liters Gamma MPi I4, 2,4-liters Theta II MPi I4 og 1,6-liters U II CRDi I4-motorer.

Funksjoner av Kia Forte

Utseende

Kia Forte ser spektakulær og moderne ut. Noen av de utvendige høydepunktene på bilen inkluderer 15-tommers stålhjul, solbeskyttelsesglass, baklykter, karosserifargede dørhåndtak, lysfarget glass, et svart gitter med krominnfatning og klarlakk.

Interiøret i Kia Forte ser også imponerende ut med et minimalistisk design og førsteklasses materialer av høy kvalitet. Noen av interiørfunksjonene som skiller seg ut er 8-tommers berøringsskjerm, 4,2-tommers instrumentdisplay, tilt- og teleskopratt og seter i vevd tøy.

  Kia Niro Pålitelighet

Kia Forte har en akselavstand på 106.3-tommer, en lengde på 182.7-tommer, en bredde på 70.9-tommer, og en høyde på 56.7-tommer. Merk at dimensjonen kan variere avhengig av om bilen er en sedan, kombi, eller laget i Kina.

Ytelse

Hvis du leter etter en mellomstor bil med høy ytelse, Kia Forte er ikke en av dem. Dette er fordi motoren er ikke så kraftig som de fleste biler i sin klasse. Likevel, Kia Forte kommer i forskjellige trim alternativer, inkludert LX, LXS, GT-Line, og GT.

Basismodellen er utstyrt med en 2,0-liters rekkesekser-4-motor som leverer opptil 147 hk og 132 lb-ft dreiemoment.

Komfort og lasterom

Kia Forte er en komfortabel og praktisk bil. Det kan bære opp til fem passasjerer, og det tilbyr god benplass. Bortsett fra å ha en romslig kabin, har Kia Forte også et stort lasterom som kan romme opptil syv håndbagasjer. Takket være 15,3 kubikkmeter plass som tilbys i bagasjerommet.

Sikkerhet

Som de fleste Kia-modeller er Kia Forte veldig sikker og har flere standard sikkerhetsfunksjoner. Noen av dem inkluderer lane following assist, lane keeping assist, bakre okkupasjon varsling, automatisk nødbremsing teknologi, og førerens oppmerksomhet advarsel.

Bortsett fra med viktige sikkerhetsfunksjoner, Kia Forte kommer også med en bransjeledende 10-års/100,000-mile garanti program.

Drivstoffeffektivitet

Kia Forte er blant de mest drivstoffeffektive bilene i sin klasse. Takket være sin EPA rating på 31 mpg i byen, 41 mpg på motorveien, og en kombinert 35 mpg. Noen av konkurrentene som Volkswagen Jetta kommer med lignende effektivitet, men de er bedre enn Honda Civic, med en kombinert 40 mpg.

  Kia Amanti Pålitelighet

Pris

Kia Forte er svært rimelig og perfekt for daglig kjøring. Likevel, denne bilen er også rimelig og morsom å kjøre. Base trim, som er Kia Forte LX går for $19,490 starter MSRP. Imidlertid, high-end trimmer som Kia Forte GT Manuell gå for $24,890 starter MSRP.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Kia Forte verdt å kjøpe?

Hvis du er i markedet for en rimelig, komfortabel, sikker, pålitelig, effektiv og praktisk mellomstor sedan, er Kia Forte den perfekte bilen for deg. Men hvis du leter etter en luksuriøs, høy ytelse og svært avansert mellomstor sedan, er Kia Forte ikke verdt å investere i.

Hva er de vanligste problemene med Kia Forte?

Kia Forte er en kvalitet og komfortabel tur å ha. Imidlertid kommer det også med flere problemer som interesserte kjøpere bør være klar over. Vanlige problemer med Kia Forte er motorproblemer, defekt lampebryter, væskelekkasje, funksjonsfeil i girkassen, lekker interiør, lydproblemer og utvendige belysningsproblemer.

Hvor rask er Kia Forte?

Den Kia Forte ikke utføre eksepsjonelt godt. Dette er fordi den ikke har en veldig kraftig motor. I stedet er den utstyrt med en 1,6-liters turboladet 4-sylindret motor som leverer opptil 201 hk og 137 lb-ft dreiemoment. Denne bilen har også en toppfart på 120 km / t, og den kan akselerere fra 0 til 60 på 6,8 sekunder.

  Kia Niro EV Pålitelighet

Er Kia Forte en god daglig sjåfør?

Ja, Kia Forte er en god daglig sjåfør, da den er veldig effektiv, komfortabel, romslig, praktisk, pålitelig og rimelig. Og siden det er en sedan, er det veldig enkelt å manøvrere denne bilen rundt i byen eller i trafikken. Det er imidlertid også verdt å merke seg at ytelse og håndtering er subpar.

Hva er det mest pålitelige Kia Forte-modellåret?

Kia har produsert mange eksepsjonelle Kia Forte-modeller fra 2008 til dags dato. Imidlertid er ikke alle Kia Forte-modeller pålitelige, da noen er plaget med mange problemer. Tittelen for den mest pålitelige Kia Forte-modellen går til 2016-modellåret. Likevel, 2017 og 2018 modell år er også svært pålitelig.

Sammendrag

Generelt er Kia Forte en av de mest solgte Kia sedanene på markedet. Denne mellomstore bilen er romslig, praktisk, pålitelig, komfortabel, trygg, drivstoffeffektiv og rimelig. Tvert imot er kvaliteten på turen tvilsom. Videre presterer ikke denne modellen eksepsjonelt bra, ettersom de fleste av konkurrentene presterer bedre.

Som forventet kommer Kia Forte også med noen problemer som brukerne bør være klare til å håndtere. Men med rettidig vedlikehold og reparasjon, Kia Forte er en av de beste mainstream sedaner å ha.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter