Vanlige problemer med Kia Niro

Kia Niro

Kia Niro er en rimelig, drivstoffeffektiv, kompakt og komfortabel crossover SUV. Det er også miljøvennlig da det har hybrid, plug-in hybrid og batterielektriske modeller. Men hva er de vanligste problemene med Kia Niro?

Vanlige problemer med Kia Niro er tap av bremsekraft, motorproblemer, overoppheting av elektrisk relé, clutchaktuatorlekkasjer olje, overføringsproblemer og tap av elektrisk servostyring. De fleste av disse problemene kan unngås med god pleie og vedlikehold av Kia Niro.

Hva er de vanligste problemene med Kia Niro?

Overoppheting av elektrisk relé

Dette er et av hovedproblemene som Kia Niro-brukere har klaget over. Dette problemet finnes imidlertid bare i utvalgte modellår fra Kia Niro. De mest berørte modellårene er modellår 2016, 2017 og 2018 Kia Niro.

Dette problemet skyldes hovedsakelig at hovedreléet inne i strømreléenheten har utilstrekkelige forbindelser mellom kontaktene. Som et resultat kan dette føre til kortslutning eller forhindre at bilen starter, og dermed øke risikoen for brann og ulykker.

Kia tilbakekalte disse modellene, og problemet ble løst. 

Clutchaktuator lekker olje

Et annet problem som fikk Kia til å huske noen modellår, er clutchaktuatoren som lekker olje. Dette problemet er vanlig i Kia Niro-modellårene mellom januar og desember 2017. Dette problemet skyldes oljelekkasje på kraftelektroden i den hydrauliske koblingsaktuatoren. Dette kan forårsake en kortslutning som kan forårsake brann.

Heldigvis husket Kia også alle modellår med dette problemet, og problemet ble utbedret. 

Tap av bremsekraft

Bortsett fra tilbakekallingene fra Kia, er andre problemer å bekymre seg for tap av bremsekraft. Dette problemet er vanlig i noen 2017, 2018 og 2019 Kia Niro Hybrid-modeller. Noen brukere har rapportert om manglende trykk fra bremsepedalen når pedalen trykkes inn.

  Vanlige problemer med Fiat Fiorino

Dessverre har Kia aldri akseptert dette problemet, og en tilbakekalling ble aldri utstedt. Imidlertid fant mange brukere med dette problemet ut at den høyre fleksible bremselinjen bak var løs på et punkt der den er festet til linjen. Besøk en mekaniker for å løse dette problemet. 

Motorproblemer

Motorproblemer er også vanlig på Kia Niro Hybrid. Noen brukere har rapportert at bilene deres ikke starter under 10 grader. Den enkleste måten å finne ut om du har et motorproblem på din Kia Niro, er å observere motorlyset på dashbordet.

Andre Kia Niro-motorproblemer inkluderer en tilstoppet injektor, defekt lambda, dårlig posisjonssensor og et skittent partikkelfilter. Hvis du har et av problemene ovenfor, kan du besøke en profesjonell mekaniker for å hjelpe deg med å fikse dem.

Tap av elektrisk servostyringsassistanse

Dette problemet er vanlig i modellårene til Kia Niro i 2017. Brukere rapporterte et fullstendig tap av elektrisk servostyringsassistent. De fleste av dem rapporterte å ha et plutselig og totalt tap av servostyring, noe som gjør styringen ganske utfordrende ved lavere hastigheter.

Heldigvis var det bare 135 biler som ble berørt, og Kia ble tilbakekalt. Det ble oppdaget at disse bilene hadde en funksjonsfeil motordrevet servostyringskontakt. Kia erstattet dette gratis for de berørte modellene.

Problemer med overføringer

Kia Niro har også overføringsproblemer. Mange brukere har klaget over å ha forsinket akselerasjon og lunsj fremover. Dette problemet er knyttet til Kia Niros drivlinje. Dessuten er dette problemet vanlig i modellårene 2017 til 2019.

  Hyundai 2.0 Motorproblemer

Brukere av de ovennevnte modellårene rapporterte å ha dårlig akselerasjon og rykk eller lunsj fremover når de skiftet. Selv om dette er tegn på dårlig overføring, er overføringen ikke feil, men dårlig innstilt. Dette er fordi Kia Niro bruker en 6-trinns dual-clutch girkasse som var dårlig forskjøvet.

FAQ

Hvor pålitelig er Kia Niro?

Kia Niro er en av de mest pålitelige hybrid-SUV-ene på markedet. I 2018 kåret Consumer Reports Kia Niro til den mest pålitelige bilen. Dessuten vurderte JD denne bilen til å ha en pålitelighetsscore på 78 av 100, noe som er eksepsjonelt. Så totalt sett er Kia Niro en pålitelig bil.

Hvor lenge varer Kia Niro?

Kia er et av de mest pålitelige bilmerkene på markedet. Så, hvis Kia Niro er godt vedlikeholdt, bør den vare i mer enn 200.000 miles eller 13 år. Med riktig vedlikehold vil Kia Niro ikke registrere noen større reparasjoner i løpet av denne perioden.

Er Kia Niro dyrt å vedlikeholde?

Siden Kia Niro er en hybridbil, er kostnadene ved å vedlikeholde den betydelig lavere. Den estimerte kostnaden for å opprettholde en Kia Niro er mellom $ 95 og $ 2307. På årsbasis er kostnaden rundt $ 142. Med en slik kostnad er vedlikehold av Kia Niro langt billigere enn de fleste av konkurrentene.

Hvor mye koster det å bytte ut et Kia Niro EV-batteri?

Den gjennomsnittlige kostnaden for en Kia Niro hybrid høyspent batteri erstatning er mellom $ 5,575 og $ 5,617. Videre vil arbeidskostnadene variere mellom $ 158 og $ 200, mens delene vil koste rundt $ 5,417. Merk at dette ikke inkluderer skatter og avgifter. Dessuten kan kostnadene være høye med tanke på din plassering og modellåret til Kia Niro.

  Vanlige Ford Ranger 3.2 Motorproblemer

Varer Kia Niro registerreimer?

Dessverre har de fleste Kia Niros ikke registerreimer, men timingkjeder. Ja, de fleste Kia Niro-timingkjedene varer. Ikke desto mindre, for at Kia Niro-timingkjeden skal vare lenge, må du vedlikeholde bilen riktig og sørge for at oljeskiftet gjøres som anbefalt av produsenten.

Konklusjon

Nå som du kjenner til noen av de vanlige problemene som Kia Niro står overfor, er det viktig å ta godt vare på bilen hvis du vil at den skal vare. Med riktig pleie og vedlikehold kan Kia Niro vare i mer enn 200 000 miles eller 13 år uten større reparasjoner. Totalt sett er Kia Niro en rimelig, effektiv, pålitelig og morsom bil å kjøre.

Bremsesystemet er imidlertid ikke det beste, og motoren er ikke av beste kvalitet. Men likevel vil du nyte denne bilen, mer hvis du vil ha den til en daglig sjåfør eller rundt i byen.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter