Er Kia Picanto en god bil?

Kia Picanto

Kia Picanto er en fin bybil for bruk i byen eller til og med på motorveien. Som de fleste av konkurrentene er denne bilen effektiv, økonomisk, praktisk, pålitelig og morsom å kjøre. Men er Kia Picanto en god bil?

Ja, Kia Picanto er en god bil hvis du er i markedet for en kompakt, pålitelig, økonomisk, god ytelse, praktisk og morsom å kjøre bil. På den andre siden er denne bilen ikke ideell for deg hvis du ønsker en større, mer romslig, avansert og høytytende bil.

Historien til Kia Picanto

Kia Picanto er en bybil som er produsert av Kia. Denne bilen har vært i produksjon fra 2003 til dags dato. Det er også referert til som Kia Morning i Sør-Korea, Taiwan, Hong Kong og Chile. I Vietnam, det er kjent som Kia New Morning og referert til som Naza Picanto eller Naza Suria i Malaysia.

Hva er mer, denne bilen har blitt produsert i samsvar med «lett bil» kategori i Sør-Korea som gir skatteinsentiver for biler med utvendige dimensjoner under 3,600 mm i lengde, og 1,600 mm i bredde. På toppen av det er Kia Picanto i sin tredje generasjon, som har vært i produksjon fra 2017 til dags dato.

Funksjoner av Kia Picanto

Utseende

Kia Picanto kan være liten, men dette betyr ikke at den er dårlig designet eller ubehagelig. Overraskende nok er Kia Picanto vakkert designet med de nyeste modellene har oppgraderte funksjoner.

Noen av funksjonene som skiller seg ut er tonet glass, kroppsfargede støtfangere, standardmaling, automatisk frontlyskontroll, hastighetsregulerbare frontviskere, 15-tommers hjul og høyt montert bremselys. Interiøret ser også spektakulært og romslig ut. Den kan skryte av funksjoner som rattjustering, skyvbare og tilbakelente forseter og rattmonterte kontroller.

  Kia Rio Pålitelighet

Kia Picanto kommer også med en akselavstand på 94,5 tommer, en lengde på 141,5 tommer, en bredde på 62,8 tommer og en høyde på 58,5 tommer.

Ytelse

Når det kommer til ytelse, vil det avhenge av trim alternativ eller motor du velger. Basismotoren er 1,0-liters Kappa II 3-sylindret i flerpunktsinnsprøytet, 1,0-liters Kappa II 3-sylindret motor med turboladet direkte motor, og 1,2-liters Kappa II 4-sylindret motor. Merk at de to første motorene kom med en 5-trinns manuell girkasse, mens 1,2-liters motoren har en valgfri 4-trinns automatisk girkasse.

Hvis du ønsker den beste ytelsen, bør du vurdere å få Kia Picanto GT-Line S trim. Den har en toppfart på opp til 112 mph, og det kan akselerere fra 0 til 62 mph på bare 9,9 sekunder. Likevel, det er også mye dyrere enn andre trimmer som det kommer med ekstra funksjoner som Autonome Nødbremsing.

Komfort og lasterom

Kia Picanto kan være en bybil, men det er fortsatt ganske romslig i forhold til de fleste av sine rivaler. Denne bilen kan ta opptil fem passasjerer, og den har et bagasjerom på opptil 255 liter. Men hvis du bretter baksetene, vil du få totalt 1010 liter lasterom.

Drivstoffeffektivitet

Når det gjelder effektivitet, er Kia Picanto veldig økonomisk. Dette er fordi den kommer med en effektivitetsvurdering på rundt 48,7 mpg i byen, 65,7 mpg på motorveien og en kombinert 58,9 mpg. Med slike rangeringer er dette en veldig effektiv bybil.

Sikkerhet

Kia Picanto er også en ganske trygg bil. Dette er fordi den kommer med mange sikkerhetsfunksjoner. Noen av dem inkluderer elektronisk stabilitetskontroll, bremse assist system, nødstopp signalering, hill-start assist kontroll, og dekktrykk overvåkingssystem.

  Kia Rondo Pålitelighet

Bortsett fra et aktivt sikkerhetssystem, kommer denne bilen også med passive sikkerhetssystemer, for eksempel støtfølsom automatisk dørlåsing, høydejusterbare hodestøtter rundt, ISOFIX barnesete og ankerfeste og mye mer.

Pris

Selv om Kia Picanto er litt dyrere enn noen av sine rivaler som Hyundai i10, det er rimelig rimelig. Den har en prisklasse på $ 16,290 til $ 20,790. Til en så rimelig pris får brukeren mange avanserte funksjoner og eksepsjonell ytelse.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Kia Picanto en god bil?

Ja, Kia Picanto er blant de fineste bybilene på markedet. Likevel kan det hende at noen ikke synes det er verdt å investere i den. Kia Picanto er en flott bil hvis du leter etter en effektiv, kompakt, praktisk og morsom å kjøre by. På den annen side er det ikke egnet hvis du leter etter en komfortabel, luksuriøs og romslig bil.

Hva er de vanligste problemene med Kia Picanto?

Hvis du vil investere i Kia Picanto, er det viktig å finne ut noen av de vanlige problemene du vil møte underveis. Noen av disse problemene inkluderer veivakselproblemer, uberegnelig tomgang, bakre bremsestøy, drivstoffpumpeproblemer, knirkende støy under styring, svikt i drivstofftrykkregulatoren, sprukne gummislanger og problemer med å skifte gir.

Hvor rask er Kia Picanto?

Kia Picanto er raskere enn de fleste av sine rivaler som Hyundai i10. Kia Picanto 1.0 T-GDi GT-Line S er den raskeste trim-alternativet. Denne varianten er utstyrt med en 3-sylindret turboladet motor som leverer opp til 99 hk og 172 Nm dreiemoment. Det har også en toppfart på opp til 112 km/t, og det kan akselerere fra 0 til 62 km/t på bare 9,9 sekunder.

  Hyundai i10 vs Kia Picanto - Hva er bedre?

Er Kia Picanto en god daglig sjåfør?

Ja, Kia Picanto er en fantastisk daglig sjåfør. Dette er fordi denne bilen er drivstoffeffektiv, kompakt og praktisk. Som en bybil er Kia Picanto lett å manøvrere i trafikken og parkere på offentlige parkeringsplasser. Dessuten er denne bilen billig å vedlikeholde, noe som betyr at du ikke vil bruke mye på å holde den på veien på daglig basis.

Hvilken bil er bedre – Hyundai i10 eller Kia Picanto?

Hyundai i10 og Kia Picanto er basert på samme plattform. Derfor er det ganske utfordrende å velge den ene fremfor den andre, ettersom de deler mange funksjoner. Imidlertid, Hyundai i10 har en liten kant over Picanto som det kommer med et bredere utvalg av motorer. Likevel, Kia Picanto er mer romslig, raskere, og med et større bagasjerom.

Sammendrag

Generelt, Kia Picanto er en enestående bil for personer som leter etter en stilig, kompakt, pålitelig, effektiv og praktisk bil. Men det er ikke ideelt for folk som søker etter en kraftig, luksuriøs, romslig og avansert bil. Med riktig stell og vedlikehold, Kia Picanto er en bil som vil vare i mer enn 250k miles.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter