Hyundai i10 vs Kia Picanto – Hva er bedre?

Er Hyundai i10 en god bil?

Hvis du er i markedet for en liten hatchback, har du virkelig muligheter. Du kan gå for en hatchback på økonominivå, eller du kan gå etter premiumsegmentet. Du kan kjøpe en subcompact hatchback, eller du kan unne deg en familie hatchback. Hvis du virkelig liker hatchbacks, kan du til og med gå for en varm hatchback og til og med nyte den på banen.

I denne artikkelen skal vi fokusere på to subcompact hatchbacks som ser ut til å bli mer og mer populære. Hyundai i10 ble først introdusert tilbake i 2007 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner, som alle er en stor forbedring sammenlignet med eldre modeller. Kia Picanto ble faktisk utgitt tilbake i 2003, og den fikk nylig en heftig oppdatering.

Hensikten med denne artikkelen er å sette disse to små bilene i en head-to-head matchup og fortelle deg hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Vi skal sammenligne dem i et bredt spekter av kategorier som tilgjengelige drivlinjer, effektivitet, design, utstyrsnivå, praktisk, verdi, pålitelighet og hvordan de føler seg bak rattet.

Før vi dveler dypere inn i denne sammenligningen, bør vi fortelle deg at både Hyundai i10 og Kia Picanto er veldig gode biler for prisen. Som sådan er det veldig vanskelig å ta en feil beslutning her. Uansett kan bare en av disse være den sanne vinneren. Så, Hyundai i10 vs Kia Picanto – Hvilken er bedre?

Hyundai i10

Hyundai i10 er en av de billigste bilene du kan kjøpe i dette segmentet, og det er derfor så mange mennesker er interessert i den. En av måtene Hyundai klarte å holde prisen så lav er fordi i10 bare er tilgjengelig med to motorer, som alle er strengt bensindrevne. Den mindre 1.0L 3-sylindrede motoren tilbyr enten 67 hk eller 100 hk.

  Hyundai Ioniq 5 Elbil pålitelighet

Den større 1.2L 4-cylinder-motoren tilbyr 87hk. Alle Hyundai i10-modeller er strengt FWD, og det er ingen AWD-alternativer her. En manuell girkasse leveres som standard, men du kan oppgradere til en automatisk.  Designmessig er i10 en stor forbedring i forhold til den forrige modellen, da den nå ser veldig moderne ut innvendig og utvendig. Interiøret er veldig pent lagt ut, noe som betyr at det er enkelt å bruke og forstå.

Kjøreopplevelsen er det du forventer av en bil av denne størrelsen, noe som betyr at den er nippy, men ikke altfor stiv.  Pålitelighet er der Hyundai virkelig leverer, og derfor er i10 helt på toppen av de mest pålitelige subcompact hatchbacks der ute. Praktisk er bra for klassen takket være et stort bagasjerom og en relativt lang akselavstand som resulterer i mye sitteplass.

Kia Picanto

Kia Picanto koster omtrent tusen euro/dollar mindre sammenlignet med i10, men sammenlignbart spesifiserte modeller er hals og nakke når det gjelder pris. Motormessig deler Picanto drivlinjen med i10, noe som betyr at den kommer med en 1.0L 3-sylindret motor som tilbyr enten 67 hk eller 100 hk.

Picanto var også tilgjengelig med den nevnte1.2L 4-sylindrede du også finner i i10, noe som sannsynligvis betyr at 1.2L-enheten ikke kommer til å bli tilbudt med i10 lenger.  Begge deler de samme drivlinje- og overføringsalternativene, noe som betyr fallodd, en standard manuell girkasse eller en valgfri automatisk.

  Kia Soul pålitelighet

Kia Picanto kjører stort sett på samme måte som i10 fordi de er basert på samme plattform.  Exterior-designet har også sett noen endringer med den nåværende ansiktsløftede modellen, mens interiøret tilbyr mer eller mindre samme funksjonalitet som i10, men noen er opptatt av å påpeke at Picanto ser litt billigere ut på innsiden.

Påliteligheten er så god som den kan bli, da Picanto er mer eller mindre den samme som i10. Praktisk er bra for klassen, bortsett fra baksetene som ikke er så romslige.

Bedømmelse – Hyundai i10 er bedre

Når det kommer til hvilken av disse to som er bedre, vil jeg gi en liten kant til Hyundai i10. Først av alt er drivlinjealternativene de samme. Picanto får ikke 1.2L-enheten, men den pleide å for et år eller to siden. Designmessig føles Hyundai i10 på en eller annen måte litt bedre satt sammen på utsiden, mens interiøret er mye bedre med i10, spesielt hvis du går for en høyere trimmodell.

i10 vinner også når det gjelder seteplass bak, da det virker som Hyundai klarte plassen litt bedre. Bagasjerommet på Picanto er litt dypere, men den i i10 ser ut til å være litt lengre.  Picanto ser ut til å være litt mer dynamisk og engasjerende å kjøre, men i10 er den bedre pakken totalt sett.

  Hyundai Veloster Pålitelighet

FAQ-seksjon

Er Hyundai i10 mer effektiv enn Kia Picanto?

Du kan forvente å få rundt 48MPG kombinert med i10 som er et enormt godt resultat for enhver bil med bensinmotor.  Selv om Kia teknisk sett skal være den samme, har noen få tester vist at Picanto  er omtrent 2MPG verre, noe som setter den på rundt 46MPG, noe som også er et veldig godt resultat.

Co2-utslippet med i10 måler imponerende 109g/km mens Picanto er litt dårligere på 139g/km .

Er Hyundai i10 tryggere enn Kia Picanto?

Begge disse to små kombiene er mer enn tilstrekkelig sikre, noe som betyr at begge er 5-stjerners rangerte biler. Passiv kollisjonsbeskyttelse er veldig bra, mens aktive sikkerhetssystemer er mange på begge modellene.  i10 får et system eller to fra fabrikken, mens Kia er mye mer tilbakeholden i den kategorien.

Er Hyundai i10 mer komfortabel enn Kia Picanto?

Selv om det ikke er noen store forskjeller mellom disse to bilene, føles Hyundai i10 mer komfortabel, spesielt på motorveien. Vi har allerede sagt at Picanto føles litt mer engasjerende å kjøre, noe som sannsynligvis er grunnen til at i10 føles mer komfortabel.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter