Vanlige problemer med Kia EV6

Kia EV6

Kia EV6 er en helelektrisk kompakt crossover SUV. Siden debuten i 2022 har Kia EV6 vært en av de mest populære og bestselgende helelektriske kompakte crossover-SUV-ene. Men som alle biler står denne modellen også overfor flere problemer. Likevel, hva er de vanligste problemene med Kia EV6?

Vanlige problemer med Kia EV6 er sviktende månetak, bremseproblemer, strukturelle problemer, frontruteproblemer, siktproblemer, avslag fra Kia-forhandler og kjøreproblemer med én pedal. Vær oppmerksom på at dette er de første problemene som blir lagt merke til, og flere kan komme opp etter hvert som bilen legger på flere miles.

Hva er de vanligste problemene med Kia EV6?

Bremseproblemer

Det vanligste problemet på Kia EV6 er bremseproblemer. Det første bremseproblemet er å rulle bakover. Når bilen stopper mens du går opp en bakke, vil den rulle bakover når bremsepedalen trykkes ned. Dette til tross for at bilen har nok bremsekraft til å stoppe, men den vil fortsatt rulle bakover.

De andre bremseproblemene er nød- og parkeringsbremser. Uavhengig av bremseproblemene, kan du fortsatt få mekanikeren til å fikse dem.

Sviktende månetak

Denne saken er ikke veldig vanlig på de fleste Kia EV6-modeller, men noen få personer har klaget på den. En bruker rapporterte at månetaket deres eksploderte mens de kjørte. Heldigvis hadde sjåføren lukket solskjermen slik at brillene ikke helte på dem og fikk alvorlige konsekvenser. Denne saken er imidlertid ganske isolert, og Kia har ikke utstedt en tilbakekalling ennå eller innrømmet at problemet eksisterer. 

Problemer med frontrute/sikt

Frontruteproblemer er forårsaket av et mislykket varme- eller ventilasjonssystem. Brukere sier at temperaturen faller under 40-tallet når systemet slutter å fungere. Derfor tåker systemet opp og det fører til nesten null synlighet. Dette er et svært alvorlig problem som kan føre til dødsulykker og skader.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 5

Før du løser problemet, kan du hele tiden tørke frontruten klar med en klut. Som de fleste problemer på denne listen har flere brukere klaget, men Kia har ikke utstedt en tilbakekalling ennå.

Strukturelle problemer

Et annet vanlig problem med Kia EV6 er strukturelle problemer. Mange brukere har klaget over å ha en feiljustert bakluke. De fleste føler at dette er et sikkerhetsproblem, men Kia har ennå ikke sendt ut en tilbakekalling. Brukere oppgir at delen av kroppen som hengslene er koblet til, ikke er sterk nok til å åpne og lukke den tunge, ubalanserte bakluken.

Så hvis de prøver å lukke den feiljusterte bakluken slik den er designet for øyeblikket, forårsaker det skade. Likevel er dette problemet i utvalgte Kia EV6-modeller. Mange eiere har prøvd å justere bakluken, men de har mislyktes. Den beste løsningen er å utføre karosseri, noe Kia kan gjøre hvis de tilbakekaller de berørte bilene.

Problemer med kjøring med én pedal

Dette er et annet problem som noen Kia EV6-brukere har registrert. En sjåfør opplyste at nødbremsene ble aktivert da han kjørte i enpedalsmodus og stoppet. Dette er veldig risikabelt da sjåføren bak deg kan pløye inn i bakenden av bilen din.

De fleste brukere korrigerte dette problemet ved å koble det fra manuelt. Dette er ganske utfordrende ettersom uerfarne sjåfører ikke vet hva de skal gjøre. Dessverre har Kia ennå ikke tilbakekalt biler med dette problemet. Som et resultat. Brukere må løse problemet på egen hånd. 

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 6

Kia-forhandler avviser

25. mai 2022 utstedte Kia en tilbakekalling etter å ha identifisert en sikkerhetsinnkalling som var knyttet til motorvognsikkerhet. Siden Kia EV6 er utstyrt med en Shifter Control Unit (SCU) og en parkeringspoteaktuatormotor, kan SCU koble fra parkeringssystemet hvis det er spenningssvingninger. Mange brukere rapporterte at dette skjedde når bilen er av og i parkert stilling.

I tillegg førte dette problemet til at bilen rullet bort, noe som økte risikoen for ulykke og skader. Derfor autoriserte Kia sine forhandlere til å oppdatere Shifter Control Unit-programvaren uten kostnad. Tvert imot klaget mange Kia EV6-eiere over at forhandlerne var sene med å svare på serviceforespørsler, noe som forsinket reparasjonen.

FAQ

Er Kia EV6 en pålitelig bil?

Ja, Kia EV6 skal være en pålitelig bil. De fleste pålitelighetsbyråer forventer at Kia EV6 har over gjennomsnittet pålitelighet sammenlignet med andre nye biler. Denne spådommen er basert på Kias historie. Dessuten produserer Kia noen av de mest pålitelige bilene på markedet. 

Er det dyrt å vedlikeholde Kia EV6?

Nei, det er veldig billig å vedlikeholde Kia EV6. Dette er på linje med de fleste helelektriske biler. Kia opplyser at det i gjennomsnitt vil ta anslagsvis 3.960 dollar på vedlikehold av Kia EV6 i over 5 år. På samme notat vil det bare kreve rundt $ 1,120 i planlagt servicevedlikehold. Dette hjelper brukerne med å spare rundt 70% sammenlignet med gassdrevne rivaler.

  Vanlige problemer med BMW 350i

Hvor mange miles varer en elektrisk Kia?

Kia EV6 er den elektriske Kia med best rekkevidde og batterikapasitet. Så, avhengig av trimnivået du velger, kan bilen dekke mellom 230 og 310 miles. Derfor bør du forvente minst 300.000 til 400.000 miles ut av batteriet i rundt 1.500 ladesykluser.

Hvor mye koster det å lade Kia EV6?

Kostnaden vil avhenge av hvor du lader bilen. Hvis det er hjemme, vil det ta omtrent 16p / kWh, noe som vil føre til en 4.5 kostnad per kilometer. Tvert imot, hvis det er en offentlig ladestasjon, vil det ta rundt 30 p / kWh til 80% ladning som vil føre til 8.3 kostnader per mil. Derfor er lading hjemme langt billigere enn på en offentlig ladestasjon.

Sammendrag

Kia EV6 er en eksepsjonell helelektrisk crossover-SUV. Det ser spektakulært ut med moderne funksjoner og et stort utvalg. Dessuten er det veldig populært og effektivt. Det er imidlertid avgjørende for brukerne å kjenne til noen av problemene de vil støte på underveis. Og etter hvert som bilen eldes, kan flere problemer bli oppdaget.

Totalt sett er dette en fin, elegant, praktisk og effektiv bil for folk som ønsker en fantastisk helelektrisk crossover SUV.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter