Er NIO bedre enn Tesla?

Er NIO bedre enn Tesla?

I elbilverdenen er Tesla konge, i hvert fall foreløpig. I løpet av de siste raske årene begynte mange kinesiske EV-startups å love seriøs Tesla-konkurranse, og det virker som Nio er det første kinesiske EV-merket som går etter Tesla i en head-to-head matchup.

Tesla er fortsatt det mest verdifulle og mest populære EV-selskapet der ute, men Nio klarte å bli det mer vellykkede selskapet i Kina som er det desidert største ELBIL-markedet.  Nio, Xpeng, Li, Aiways og mange andre merker pumper ut nye modeller nesten på daglig basis, men er ikke bedre enn Tesla?

Nio er faktisk bedre i noen aspekter, men ikke i dem alle.  Tesla er fortsatt den globale elbillederen og er det desidert bedre valget for investorer. Ingen er sikre på om dette noen gang kommer til å endre seg, men Tesla går absolutt ikke uten kamp.

I denne artikkelen vil vi sammenligne disse to selskapene og se hvilken som lager bedre biler. Vi vil også skissere hvorfor du bør gå for den ene over den andre og hvordan denne sammenligningen sannsynligvis vil spille ut i fremtiden.

Tesla – ELBIL-pioneren

Helt siden Tesla avslørte Model S, har selskapets posisjon på markedet vært turbulent, men vellykket.  Den første bilen Tesla noen gang tilbød var Tesla Roadster som virkelig ikke kuttet den for de fleste. Først etter at Tesla lanserte Model 3 nådde selskapet høydene det er på for øyeblikket.

Som sådan er Model 3 den beste Tesla-bilen du kan kjøpe i disse dager med mer enn en million enheter solgt over hele verden.  For rundt $ 4 5,000 MODEL 3 kommer med et 50kWh batteri som tilbyr rundt 263 miles rekkevidde, og det drar full nytte av Tesla proprietære Supercharger-nettverket.  Den 350 kilometer lange 80kWh toppmodellen Model 3 koster rundt $ 60,000 XNUMX.

  Hvilken Tesla har vingedørene?

Teslas design er flytende, men litt livløs. Du kan absolutt fortelle at det er en Tesla, men ikke alt som mange mennesker selges på måten bilen ser ut. Interiøret er minimalistisk og forfriskende, men ikke alle kommer til å kunne bli vant til å ikke ha noen målerklynge.

Alt i alt tilbyr Tesla et førsteklasses merkenavn, utrolig teknologi og designfunksjoner, og en virkelig god ytelsesmodell.

Nio – Den nye gutten på blokka

Nio er det ledende kinesiske EV-selskapet som har til oppgave å stjele kunder fra Tesla. Den kommende Nio ET5 er sannsynligvis den beste Nio-bilen som kommer ut og er en head-on konkurrent til Tesla Model 3.  ET5 starter på $ 51,000 SOM er et åpenbart skritt opp fra Tesla Model 3, men ET5 tilbyr enten en 75kWh, en 100kWh, eller til og med et 150kWh batteri med en maksimal teoretisk rekkevidde på 600 miles.

Nio ET5 ser absolutt ut som delen, men den er ikke vakrere enn Model 3.  Interiøret i Nio ET5 kommer heldigvis med en målerklynge, men det generelle utseendet ligner også på Model 3.  Nio drar ikke nytte av et proprietært ladenettverk, men det tilbyr noe potensielt enda bedre, utskiftbare batterier.

Nio mener at lading av store EV-batterier tar for lang tid, så mye at det er en av de viktigste grunnene til at folk egentlig ikke liker elbiler så mye, Ved i hovedsak å bytte batteriet i løpet av få minutter, får du et fulladet batteri,  men infrastrukturen er langt fra utbredt  på dette stadiet.

  Tesla VS Porsche – Hvilken er bedre?

Det er trygt å si at Nio gjør trekk for å bli et av verdens ledende EV-merker, men Tesla er fortsatt på toppen, da det er mer fornuftig å kjøpe, selge og eie nesten alle Tesla-modeller over en Nio.

Konklusjon – Tesla er fortsatt bedre

Tesla-merkenavnet er synonymt med elbiler, mens Nio fortsatt er et mysterium for de fleste. Jada, Nio klarer å selge bedre i Kina, men ethvert annet utenlandsk marked foretrekker fortsatt Tesla. Ideen om utskiftbare batterier høres bra ut i teorien, men i praksis er det ikke noe som lett kan oppnås.

For eksempel kan den nåværende 100kWh Nio ES8 lades opp gjennom en rask DC-lader fra 0% til 100% på omtrent 44 minutter.  På den annen side kan Tesla V3 Supercharger lade opp en helt utarmet 100kWh Tesla Model S på omtrent 30-25 minutter, noe som faktisk er bedre.

Alt i alt er en Tesla-bil og vil sannsynligvis være en tryggere investering enn en Nio for tiden som kommer.  Å eie en Tesla er fortsatt mye enklere for de fleste.  Som sådan  lager Nio flotte biler, men Tesla er fortsatt konge.

Delen Vanlige spørsmål

Er Tesla-selskapet mer verdifullt enn Nio?

Ja, Tesla er det mest verdifulle bilselskapet med ganske stor margin.    Tesla-aksjens inntekter er 10.1x mens Nio-selskapets aksjeinntekter er 3.4x. Teslas markedsverdi er over $ 1 billion, mens Nios markedsverdi er mindre enn $ 30 milliarder, noe som er en stor forskjell.

Sjansen er stor for at Nio kommer til å fortsette å klatre etter hvert som tiden går, men knapt noen tror at Nio vil komme nær Tesla når som helst snart. Tesla vil alltid være den som startet alt, og det er derfor Tesla for investorer sannsynligvis vil forbli nummer 1.

  Er en Tesla skuddsikker?

Hvem lager tryggere biler Tesla eller Nio?

Ifølge de fleste kilder på nettet er Tesla bedre enn Nio når det gjelder å lage førsteklasses trygge biler.   Nio EC6-krasjtesten har imidlertid vist at EC6 går bedre enn  Model 3. Noen sier at å sammenligne disse to ikke er rettferdig fordi EC6 er en dyrere bil.

Uansett kan vi si med sikkerhet at både Tesla og Nio lager trygge biler,  og det er ikke nødvendig å vurdere noen av dem på grunn av sikkerhetshensyn.

Hvem lager mer pålitelige biler Tesla eller Nio?

Å sammenligne Tesla og Nio i pålitelighetsavdelingen er utrolig vanskelig, da Nio bare begynner å tilby flere biler mens nesten alle vanlige Tesla-modeller har eksistert en stund. Tidligere Tesla-modeller var ikke i nærheten så pålitelige som dagens Tesla-biler er.

Nio dømmer etter innledende rapporter,  og gjør også virkelig høy kvalitet. Kina er ikke nødvendigvis et land kjent for å lage high-end produkter, men Nio klarte å endre det. For det som er verdt,  er Nio sannsynligvis det mer pålitelige merket, men det er fortsatt ikketidlig å si sikkert.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter