Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

I dag kommer mange nye biler som produseres ikke med et reservedekk. Tesla er en av de bilene. Men hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Tesla har ikke et reservedekk i modellene sine fordi det tar mer plass, legger vekt på kjøretøyet, mangler bruk og ineffektiv arbeidskraft. Dessuten er Tesla-kjøretøy utstyrt med TPMS-tjenesten som varsler sjåfører når dekktrykket begynner å bli lavt.

Hvorfor har ikke Tesla et reservedekk?

Vekt

En av hovedårsakene til at Tesla ikke har et reservedekk er på grunn av den ekstra vekten de legger til bilen. Som et resultat betyr dette mindre rekkevidde og mer belastning på dekkene, noe som ikke er bra hvis du vil at bilen skal fungere bedre.

Kjøretøy med reservedekk har vanligvis et reservedekk, en kontakt og andre reparasjonsverktøy. Alle disse legger bare vekt på den allerede tunge bilen. Derfor har Tesla tydd til å utelate reservedekk i bilene sine. Så bilen forblir lettere og fungerer bedre.

Mer lasterom

Bortsett fra å legge vekt, inkludert et reservedekk på en Tesla vil ta opp mer lasteplass. Derfor har Tesla med vilje bestemt seg for ikke å inkludere et reservedekk slik at bilene deres kan ha mer motor- eller kabinplass. Reservedekk-, kontakt- og reparasjonsverktøyene vil kreve betydelig plass som kan brukes til å beholde flere gjenstander.

Praktiske

En annen grunn til at Tesla ikke har reservedekk på modellene sine, er på grunn av den avanserte teknologien. Derfor trenger ikke sjåførene reservedekket, da de kan oppdage når dekktrykket er lavt og iverksette tiltak raskere. Takket være funksjonen for måling av dekktrykk (TPMS).

  Hva er de dårlige tingene med Tesla?

TPMS varsler sjåføren når dekktrykket er lavt, noe som gir dem tilstrekkelig tid til å kjøre til et verksted; dermed redusere faren for å blåse dekket. Likevel er ikke alle sjåfører underholdt med slike tjenester og ønsker å ha et ekstra dekk.

Mangel på bruk

I motsetning til for mange tiår siden er ikke reservedekk lenger så nyttige som de var. Det er en av grunnene til at mange bilprodusenter følger Teslas fotspor og ikke inkluderer reservedekk i sine nyeste biler. Derfor bør du ikke bli overrasket over å oppdage at de fleste nye biler mangler et reservedekk.

Når bilens livssyklus er over, omtrent 85% av tiden, reservedekket og verktøyene som den følger med følger bilen til søppelplassen uten å bli brukt. Som et resultat så ikke Tesla behovet for å inkludere et reservedekk for bare 15% av sjåførene.

Ineffektivt arbeid

Det er lettere for enhver mekaniker å reparere og vedlikeholde de fleste luksusbilbiler som ikke heter en Tesla. Men når det gjelder Tesla, må mekanikeren ha spesiell opplæring og utstyr for å til og med gjøre en liten reparasjon som dekkskift.

Siden Tesla oppdaget at det er noen få mekanikere med ferdighetene og utstyret til å håndtere bilene sine, bestemte de seg for å fjerne reservedekkene, men tilbyr tjenester som veihjelp og mobiltjeneste. Derfor kan Tesla-sjåfører få hjelp når de trenger det.

Dessuten består Tesla-dekkene av støyreduserende, lyddempende skum som er permanent bundet til det indre av slitebaneoverflaten. Som et resultat bidrar skummet til å redusere støy og vibrasjoner langs veien. Den eneste vanskeligheten er at de fleste små mekanikere ikke har ferdigheter og verktøy for å reparere de spesielle Tesla-dekkene.   

  Er Teslas firehjulsdrift verdt det?

Gratis veihjelp

Med Tesla veihjelp trenger du ikke å ha et ekstra dekk, da tjenestene vil bli brakt dit du er. Tesla Roadside Assistance tilbys 24/7. Det gjelder imidlertid bare personer med gyldige garantier. Bare ring og supportteamet vil nå deg innen kortest mulig tid.

I tillegg har ikke Tesla-dekkene registrert dramatiske feil tidligere. Derfor er de svært pålitelige og brister sjelden. Men hvis de mislykkes, vil veihjelpen benytte seg raskt, og de er veldig effektive i hvordan de håndterer situasjonen.

Tesla tilbyr ekstra dekksett

Hvis du ikke er overbevist om at bilen din skal mangle et reservedekk, har Tesla fortsatt det du trenger. Selskapet tilbyr et ekstra dekksett, men til en veldig høy pris. Avhengig av Tesla-modellen din, må du kanskje betale mellom $ 280 og $ 370.

Den gode nyheten er at alle reservedekkene er kompatible med alle andre Teslas fabrikkhjulstørrelsesalternativer. I tillegg er reservedekksettet designet for å okkupere så lite lasteområde som mulig. Derfor er det ikke så tungt som et reservedekk ville være sammen med kontakten og verktøy for reparasjon.

FAQ

Hva skjer hvis du får et flatt dekk i en Tesla?

Hvis du tilfeldigvis sprenger dekket ditt i en Tesla, kan du ringe veihjelp for å få hjelp. Bare ring og Tesla-eksperter vil benytte seg av seg selv innen kort tid. Dessuten kan du også ringe etter en lånehjultjeneste eller taue bilen din til nærmeste Tesla-servicesenter.

  Bryter Tesla ofte sammen?

Er reservedekk nødvendig lenger?

Nei, det er de ikke. Reservedekk er ikke nødvendig lenger, da de fleste av dem ikke brukes i løpet av bilens livssyklus. Det er omtrentlig at rundt 15% av reservedekkene brukes før bilens livssyklus slutter. Så de resterende 85% går til spille sammen med den utdaterte bilen.

Hvorfor er det vanskelig for små verksteder å reparere Tesla-dekk?

De fleste små bilverksteder mangler de nødvendige ferdighetene og utstyret for å håndtere Tesla-dekk. OEM Tesla-dekkene har støyreduserende, lyddempende skum som er permanent bundet til innsiden av slitebaneoverflaten. Dette skummet gjør det vanskelig for uerfarne mekanikere å reparere Tesla-dekk.

Konklusjon

Teslas har ikke reservedekk på kjøretøyene sine av forskjellige årsaker. Ikke bare legger disse dekkene vekt på bilen, men de reduserer også rekkevidden og mangler bruk. Og med TPMS-funksjonen kan Tesla-drivere unngå dekkutbrudd og skade ved å sende inn trykk når de blir varslet.

Hvis dekket brister ved et uhell, er det Tesla-veihjelpen som er klar til å hjelpe. Denne tjenesten er tilgjengelig 24/7 så lenge garantien fortsatt er gyldig. Tesla-mobiltjenesten kan også komme til unnsetning hvis du ikke kan komme deg til nærmeste Tesla-servicesenter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter