Hva er tryggere, Tesla eller Volvo?

Både Tesla og Volvo er helt topp når det gjelder sikkerhet, men Volvo rangerer litt bedre enn Tesla.

Volvo har alltid vært en standard for sikkerhet i bilindustrien. Det har gjort navnet sitt i markedet for sikkerhet og pålitelighet. Volvo begynte å lage biler bare for å sikre de beste sikkerhetsfunksjonene for sine kunder.  Tesla har imidlertid også vist seg å lage ekstremt trygge biler med førsteklasses sikkerhetsfunksjoner.

Bilsikkerhet defineres i hovedsak av hvor dyktig et kjøretøy vil vise seg å være i tilfelle en ulykke. Bilsikkerhet er hele tiden en stor bekymring for mange individer, så moderne biler inkluderer mange avanserte sikkerhetstiltak, inkludert både aktive og passive sikkerhetsfunksjoner.

Teslas sikkerhetsvurderinger

Tesla er hovedsakelig kjent for sine elbiler og Elon Musk, men sikkerhetsfunksjonene er også helt topp. Tesla-biler har jevnlig blitt rangert av IIHS som toppsikre biler, og flere Tesla-biler har også blitt vurdert med 5 stjerner av NHTSA. NHTSA-rangeringer er basert på kollisjonstester på hver side av bilen.

Tesla Model Y har alltid vært en veldig trygg bil. Det har vellykket aced alle testene av NHTSA, som ga den 5 stjerner.  Model Y regnes ofte som den sikreste Tesla-bilen. I 2021 ble Tesla Model 3 også plukket ut av IIHS i kategorien Top Safety Pick+.

Teslas sikkerhetsfunksjoner

Tesla gjør bilen sin med sikkerhet som en topp prioritet, og designer bilene for å minimere risikoen for ulykker og krasj. Batteripakken er plassert ved foten av bilen, noe som gir dem høy beskyttelse mot roll overs. Tesla-biler har også en patentert sideskarpestruktur som beskytter passasjerene i tilfelle sidekollisjon.

  Hvilken modell erstattet Volvo XC70?

Den strukturelle integriteten er også utmerket i Tesla-biler. Siden Tesla bare lager elbiler, har de ingen motorer foran eller bak. Dette gjør at de kan plassere en ekstra plass foran og bak på bilene, noe som reduserer passasjerens skaderisiko. Sist, men ikke minst, kommer alle Tesla-kjøretøy med ganske gode kollisjonsputer med sidekollisjonsputer gardiner.

Volvo sikkerhetsvurderinger

Det svenske selskapet Volvo har alltid vært et toppnavn for trygge biler. De har jobbet med sikkerhetsfunksjoner siden begynnelsen.

Mange ideelle bilsikkerhetsorganisasjoner har stadig rangert Volvos veldig bra og gitt dem fem stjerner. For eksempel rangerte NHTSA nylig XC90 med fulle stjerner. Og IIHS rangerte hele Volvos utvalg som en Top Safety Pick+. XC90 regnes som den sikreste bilen som noen gang er bygget.

Volvo produserer et lite utvalg av biler; De sørger imidlertid for at alle er best når det gjelder sikkerhetsfunksjoner. Volvo har bokstavelig talt sentrert sin markedsføringskampanje om bilsikkerhetsfunksjoner og hvor viktig bilsikkerhet er.

Volvo sikkerhetsfunksjoner

Volvos omdømme i sikkerhetssegmentet skjedde ikke på bare en dag. De har jobbet hardt for å gi de beste sikkerhetsfunksjonene noensinne og til og med oppfunnet noen sikkerhetsfunksjoner fra bunnen av. Originale Volvo sikkerhetsfunksjoner inkluderer beltestol, fotgjenger deteksjon, tre-punkts sikkerhetsbelte, og en bakovervendt barnesete.

I tillegg til disse funksjonene har Volvo alle andre standard sikkerhetsfunksjoner som vanligvis kommer i de fleste luksusbiler. Volvo bringer dem imidlertid til neste nivå. Sikkerhetsfunksjoner som er tilgjengelige i alle Volvo-modeller inkluderer oppblåsbare gardiner, rullestabilitetskontroll, whiplash-beskyttelse, elektronisk stabilitetskontroll, førervarslingskontroll og kjørefeltshjelp.

Volvo mot Tesla: Begge er veldig trygge, men Volvo er tryggere

Tesla hadde en gjennomsnittlig USN-sikkerhetsscore på 9,80/10. Dette gjør definitivt Tesla til en av de sikreste bilprodusentene. Volvo, som er det sikreste og mest pålitelige selskapet, fikk imidlertid en høyere 9,90 av 10 i sin USN Safety Score. Andre sikkerhetsrangeringsorganisasjoner, som IIHS, Euro NCAP, ANCAP og NHTSA, rangerer alle Volvo litt høyere enn Tesla.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Til slutt er begge merkene gode når det gjelder å sikre sikkerhet for kundene sine. Volvo har en liten fordel i forhold til Tesla på grunn av sin lange historie med sikkerhetsmålinger. Volvo har laget de sikreste bilene i flere tiår. Tesla er imidlertid fortsatt ny på blokka og har nettopp begynt å produsere biler i 2008. Så Tesla kan overgå Volvo en dag i fremtiden, men foreløpig er Volvo foran i sikkerhet.

FAQ

Er elbiler trygge biler?

Folk har sine bekymringer over kortslutning av batteriene i elektriske biler. I elbiler brukes litium-ion-batterier, som kan kortsluttes hvis batteriet er skadet. Likevel er sjansene ganske små. De er relativt tryggere enn bensinbaserte motorer.

Et annet problem med elbiler er kjørelengden deres. Folk frykter at bilbatteriet deres kan renne ut når de er borte fra hjemmet og la dem være strandet. Men selv den billigste elbilen, Nissan Leaf, varierer rundt 250 miles batteri som er tilstrekkelig for bybruk. Bare planlegg fremover for å unngå at batteriet går tom.

Kan vi legge til sikkerhetsfunksjoner i bilene våre?

Det er mulig å legge til flere sikkerhetsfunksjoner til gamle biler. Sikkerhetsutstyr er tilgjengelig som ettermarkedsprodukter som kan legges til bilen din. Noen av disse tilleggsfunksjonene er enda billigere enn de innebygde sikkerhetsalternativene.

Hva er noen bilsikkerhetsmålingsorganisasjoner?

Det finnes flere ideelle organisasjoner for måling av bilsikkerhet, inkludert:

 • National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) – USA
 • Forsikringsinstituttet for motorveisikkerhet (IIHS) – USA
 • Royal Society for forebygging av ulykker – Storbritannia
 • Foreningen for trygg internasjonal bilreise
  Har Volvo en Supercar?

Hva er sikkerhetsmetodene?

Flere ideelle organisasjoner gjennomfører bilsikkerhetstest for hver bilmodell. Biler får vurderinger basert på deres sikkerhets- og krasjforebyggende funksjoner. Disse funksjonene behandles gjennom strenge testfaser. Biler testes med front-, side- og ryggkollisjonstestscenarier.

Bilens sikkerhetsfunksjoner blir deretter vurdert i henhold til deres ytelse i testene. De mest kjente organisasjonene i disse henseender er IIHS og NHTSA

Hva er aktive og passive sikkerhetsfunksjoner?

Aktive sikkerhetsfunksjoner

De aktive funksjonene er de som forhindrer en bilulykke før det skjer. Disse funksjonene er lagt til for å maksimere fører- og passasjersikkerheten. Disse funksjonene inkluderer:

 • Bedre justering av førersetet
  • Kjøretøyets tyngdepunkt
  • Balanse og håndtering av kjøretøy
  • Kjøretøyets vekt
  • Bedre dekkgrep

Noe sikkerhetsutstyr betegnes også som aktive sikkerhetsfunksjoner:

 • Blokkeringsfrie bremsesystemer
  • Elektronisk stabilitetskontroll
  • Kollisjonsvarsel
  • Parkeringssensorer bak

Passive sikkerhetsfunksjoner

Dette er funksjonene som beskytter passasjerene i tilfelle en ulykke. Disse funksjonene kan redde liv og inkludere ting som:

 • Kollisjonsputer
 • Setebelter
 • Laminert glass
 • Elektronisk fotgjengerbeskyttelsessystem

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter