Hvilken Tesla har vingedørene?

Wing dører ble først introdusert i markedet av Mercedes-Benz på 1950-tallet. Flere tiår senere er disse dørene fortsatt i bruk, og Tesla har omtalt dem på en av sine luksuriøse crossovers. Men hvilken Tesla har vingedører? 

Tesla Model X leveres med vingedører. Denne bilen er en mellomstor helelektrisk luksus crossover SUV. Falkevingedører gjør at Tesla Model X skiller seg ut fra konkurrentene. Dessuten gjør disse dørene det enkelt å få tilgang til bilen på trangere steder. 

Dessverre kan falkevingedører bare bli funnet på Tesla Model X Crossover SUV. Så hvis du vil ha en bil eller hatchback med gullwing dører, må du se andre steder. Falcon-wing dører har sine fordeler og ulemper, som er viktig å merke seg før du kjøper Tesla Model X. 

Funksjoner av Tesla Model X 

Som nevnt tidligere er Tesla Model X den eneste Tesla-modellen som kommer med gullwing dører eller falkevingedører. Likevel har denne modellen to varianter; Tesla Model X standardserie og Model X Plaid. Selvfølgelig er Model X Plaid dyrere og yter bedre enn Model X Standard Range. 

Utseende 

Som mange luksusbiler er Tesla Model X vakkert designet og falkevingedører gjør at den ser enda mer enestående ut. Dessuten er denne bilen vakkert designet med den laveste drakoeffisienten til enhver SUV på markedet. Som et resultat er det raskt med et utmerket utvalg. 

I tillegg har denne bilen raffinerte aerodynamikkfunksjoner som fungerer sammen med nye hjul og dekk for å hjelpe føreren med å dekke mer avstand. Dessuten har bilen skarp håndtering og bedre kjørekomfort, noe som gjør den til en av de beste helelektriske SUV-ene på markedet. 

  Fungerer Tesla Smart Summon?

Bortsett fra å ha et eksepsjonelt eksteriør, kan Tesla Model X også skryte av et romslig og avansert interiør. Først av alt kan Tesla Model X sitte opptil syv passasjerer, da det kommer med en valgfri tredje rad sitteplasser som koster rundt $ 3,000. 

Den har også mest lagringsplass og slepekapasitet til enhver elektrisk SUV. Med slike funksjoner er dette en nyttebil. Andre førsteklasses interiørfunksjoner inkluderer et avansert lydsystem, trådløs spilling, romslig hytte, 17-tommers kinoskjerm og trådløs tilkobling. 

Prestasjon 

Tesla Model X Standard Range leveres med et firehjulstrekksystem med to motorer. På toppen av det akselererer denne varianten fra 0 til 60 på 3,8 sekunder med en maksimal rekkevidde på 548 miles. På den annen side har Tesl Model X Plaid-varianten et Tri-motor firehjulsdriftsystem. Den akselererer også fra 0 til 60 på 2,5 sekunder med en rekkevidde på 333 miles. 

Selv om begge disse Tesla Model X-variantene er kraftige og yter utmerket, er Plaid-varianten den bedre og kraftigere bilen. Takket være de 1020 hestekreftene som bilen leverer sammenlignet med 670 hestekrefter produsert av Tesla Model X Standard Range. 

Videre kommer Tesla Model X Standard Range med en toppfart på 155 mph, mens Model X Plaid-varianten har en toppfart på 163 mph. 

Sikkerhet 

I likhet med andre elbiler er Tesla Model X bygget fra grunnen av. Derfor har den svært lav rollover-risiko, utmerket sidekollisjonsbeskyttelse og beskyttelse mot frontkollisjon. Dessuten kommer bilen med standard Tesla-sikkerhetsfunksjoner som automatisk nødbremsing. Og siden den har Autopilot, er denne bilen veldig trygg sammenlignet med konkurrentene. 

FAQ

Åpnes Teslas vingedører automatisk?

Nei, Tesla falcon-wing dører åpnes ikke automatisk. Du kan imidlertid trykke på en knapp på telefonen for å få dem til å åpnes automatisk når du nærmer deg bilen. Dessuten kan du også bruke den samme knappen for å lukke disse dørene når du forlater. Dette er en av de kuleste funksjonene i Tesla Model X. 

  Er Tesla bedre enn BMW?

Hvem lagde gulldører først?

Også referert til av Tesla som falkevingedører, gullwing dører ble først designet av Jean Bugatti for 1939 Type 64. Imidlertid var det Mercedes-Benz som introduserte dem offisielt på Mercedes-Benz 200SL racerbil i 1952. Fra da av har mange bilmerker emulert Mercedes, og det er en håndfull biler med gulldører. 

Hvilken bil ser spektakulær ut med gullwing dører – Mercedes 300SL Coupe eller Tesla Model X?

Begge disse bilene ser spektakulære ut med gullwing dører, men Mercedes 300SL Coupe er på et annet nivå. Gullvingdørene på denne modellen gjorde den til en av de mest ikoniske bilene gjennom tidene. Likevel ser gulldører på Tesla Model X fortsatt bra og spektakulært ut. 

Hvorfor har noen biler gullwing dører?

Først og fremst får gullwing dører biler til å se spektakulære ut og ut av denne verden. For det andre gjør disse dørene det enkelt å komme inn og ut av bilen. I tillegg gjør disse dørene også lagring av bagasje bak førersetet for å være grei. På toppen av det øker disse dørene synligheten. 

En av hovedårsakene til at mange superbiler kommer med gullwing dører er på grunn av synlighet. Disse dørene øker synligheten over førerens skuldre, noe som gjør at de parkerer biler eller kjører på trange steder enkelt. Dette er fordi mange superbiler ikke har en klar bakfra; Derfor spiller disse dørene en stor rolle. 

  Er Tesla god i snøen?

Hva er noen av utfordringene med å ha gullwing dører på en bil?

Gullwing dører eller falkevingedører som Tesla kaller dem er fancy, men også veldig utfordrende. Først av alt er disse dørene veldig tunge. Derfor må de aktivt kjempe mot tyngdekraften på vei til å åpne i stedet for bare å svinge på et konvensjonelt hengsel. Så å åpne disse dørene kan være en utfordring på grunn av vekten.

Et annet tilbakeslag knyttet til å ha gulldører er designproblemer. Hvis du er en kort person og dørene ikke har en automatisk åpning, er du i trøbbel. Barn kan også ha en utfordring med å åpne og lukke disse dørene. Dessuten kan disse dørene være ganske utfordrende å åpne i en forelskelse.  

Sammendrag 

Den eneste Tesla-modellen med gullwing eller falkevingedører er Tesla Model X. I motsetning til de fleste gullwing dører på markedet, Tesla Model X dører åpnes automatisk ved å trykke på en knapp på mobiltelefonen. Dette gjør dem mer praktiske og morsomme å ha. Dessuten får de Tesla Model X til å se spektakulær ut. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter