Er Renault Megane en god bil?

Renault Megane

Renault Megane er en svært populær familiekombi som ble introdusert for første gang i 1995. Helt siden den gang har Megane kontinuerlig klart å toppe salgslistene i sitt segment, ettersom europeerne virkelig elsker en mellomstor familiekupé. Megane RS er tilgjengelig i en rekke utstyrsnivåer med alle typer motorer, fra små til Megane RS Trophy ytelsesvarianter.

Er Renault Megane en god bil? Ja, det er den absolutt. Ingen kan benekte at Megane ikke er en god bil, ettersom salget er det eneste svaret du trenger. Noen vil imidlertid kanskje ikke foretrekke Megane fordi den ikke er altfor luksuriøs. Likevel, for den prisen du betaler, får du virkelig valuta for pengene med Renault Megane.

Megane har eksistert i nesten 30 år nå, noe som betyr at det finnes mange valgmuligheter. Du kan velge mellom flere motorer, girkasser, karosserier, utstyrsnivåer og prisgrupper. Brukte Megane-modeller er virkelig attraktive, spesielt de som er produsert etter 2016.

Alt i alt er Megane en veldig bra bil for deg som er interessert i å kjøpe en relativt rimelig europeisk kombi i mellomklassen som ikke ruinerer deg. Hvis du vedlikeholder den godt nok, kommer den til å vare veldig lenge.

Les om noen av problemene du kan få med en Renault Megane.

Drivlinjen

Renault Megane har for det meste 4-sylindrede motorer, men du kan også finne noen få 3-sylindrede motorer. Den 4-sylindrede motoren på 1,2 liter er gullstandarden i forrige generasjon bensin-Megane, da den yter 100-132 hk og samtidig er den mest økonomiske av dem alle. Den 4-sylindrede bensinmotoren på 1,4 liter yter 140-160 hk, mens toppmodellen Megane RS har en 4-sylindret 1,8 liter med opptil 300 hk.

De aller nyeste Megane-modellene leveres med to bensinmotorer, en mindre 3-sylindret 1,0 l med 114 hk eller en større 4-sylindret 1,4 l med opptil 160 hk. Det finnes også noen få dieselmotorer å velge mellom, som 1.5L med 110 hk, 1.6L med 160 hk, eller den nyere 1.5L 4-sylindrede med opptil 116 hk, som også er den mest økonomiske av dem alle.

  Vanlige problemer med Renault Clio

Alle Megane-modellene er forhjulsdrevne, men du kan velge mellom manuell og automatisk girkasse avhengig av hva du foretrekker. Alt i alt kan dieselmotorene kjøre opp til 60MPG, mens de mindre bensinmotorene kan kjøre opp til 40-45MPG, noe som også er et veldig bra tall.

Design og kjøreopplevelse

På utsiden ser Megane veldig attraktiv ut, spesielt de nyeste modellene med et stort Renault-merke i midten og med store og futuristiske LED-lamper både foran og bak. RS-modellen ser mest attraktiv ut takket være kule lakkfarger, større eksosrør, mørke kontrastpaneler og mye flottere felger.

Interiøret er også ganske fint, men mange av konkurrentene er bedre. Kjøreopplevelsen med den vanlige Megane er føyelig og komfortabel, mens RS føles som en fryd å kjøre. Den er en ekte hot hatchback, og det er derfor mange foretrekker den fremfor Focus RS, Audi S3 eller Golf GTI.

Pålitelighet og vanlige problemer

Den nyere Megane er en rimelig pålitelig bil, noe som betyr at den klarer seg mye bedre enn tidligere generasjoner. Den har problemer med motoren, girkassen, servostyringen, hjulopphenget og elektronikken.

Hvis du tar godt vare på den, bør den kunne vare veldig lenge uten at du noen gang blir stående fast. Realiteten er at mange av de brukte Megane-modellene har blitt misbrukt og ikke skikkelig vedlikeholdt opp gjennom årene, og det er derfor de er så problematiske etter ti års bruk.

Priser og praktiske egenskaper

I Europa starter Megane kombi på rundt 20 000 euro for basismodellen, mens avanserte modeller kan koste opptil 35 000 euro. Megane sedan kan være noe dyrere enn kombikupéen, avhengig av markedet. Brukte modeller er mye billigere, ettersom de taper seg raskt i verdi.

De praktiske egenskapene er mer enn gode nok til vanlig familiebruk, noe som betyr at Megane har nok plass til en familie på fire. Den har også god sikt, gode oppbevaringsmuligheter og et fint og velorganisert bagasjerom.

  Er Renault Koleos en god bil?

FAQ-seksjonen

Hvilke biler konkurrerer med Renault Megane?

Renault Megane er en kompaktbil i mellomklassen som konkurrerer med flere andre populære modeller i sin klasse. Noen av de viktigste konkurrentene til Megane er VW Golf, Ford Focus, Peugeot 308, Mazda 3, Honda Civic og Citroen C3.

Golf er kanskje den med mest merkeappell, Focus har de beste bensinmotorene, Peugeot er sannsynligvis den mest stilige og futuristiske, Mazda er den mest pålitelige, mens Civic er den mest praktiske, men ikke den flotteste.

Hvor sikker er Renault Megane?

I Euro NCAPs sikkerhetsmålinger har Renault Megane konsekvent fått høye karakterer for beskyttelse av voksne passasjerer, beskyttelse av barn, fotgjengerbeskyttelse og sikkerhetsassistansefunksjoner. Den siste Euro NCAP-sikkerhetsklassifiseringen for Megane, som ble gitt i 2015, ga bilen en femstjerners sikkerhetsklassifisering, med særlig ros for sikkerhetsassistentene.

Avhengig av modell og marked kan Megane være utstyrt med blant annet elektronisk stabilitetskontroll, blokkeringsfrie bremser, antispinn, kollisjonsputer, filskiftevarsler, blindsoneovervåking og ryggekamera.

Blir Renault Megane elektrisk?

Ja, den kommende Renault Megane kommer til å bli en 100 % elektrisk bil, noe de fleste hadde håpet på siden elbiler og små familiekupéer er som skapt for hverandre. Det er ennå ikke klart om den nye Megane kommer til å bli en ren elbil, eller om den kommer til å bli tilgjengelig som hybrid, eller til og med en helt bensindrevet modell.

Vi får vente og se, men det ville være en overraskelse om Megane blir en 100 % elektrisk bil, ettersom det fortsatt ikke er mange som er villige til å velge en elbil på grunn av ladebegrensninger og manglende langdistansekomfort.

biler som ligner på Renault Megane:

  1. Volkswagen Golf: Volkswagen Golf er en populær kompaktbil som er kjent for sin solide byggekvalitet, komfortable kjøreegenskaper og allsidighet. Den tilbyr en rekke motorer, inkludert bensin-, diesel- og hybridalternativer.
  2. Ford Focus: Ford Focus er en annen velkjent kompaktbil som tilbyr en god balanse mellom komfort, ytelse og drivstoffeffektivitet. Den er tilgjengelig i ulike karosseriutgaver, inkludert kombi og sedan.
  3. Peugeot 308: Peugeot 308 er en stilig kompaktbil med elegant design og komfortabelt interiør. Den har en rekke effektive motorer og gir en jevn og raffinert kjøreopplevelse.
  4. Opel Astra: Opel Astra er en kompakt bil med et romslig og velutstyrt interiør. Den leveres med en rekke motoralternativer, inkludert bensin-, diesel- og hybridvarianter.
  5. Hyundai i30: Hyundai i30 er en kompaktbil som tilbyr en god blanding av stil, komfort og praktiske egenskaper. Den leveres med en rekke funksjoner og er tilgjengelig i ulike karosseriutførelser, inkludert kombikupé og stasjonsvogn.
  6. Kia Ceed: Kia Ceed er en kompakt bil med god innvendig plass og komfortable kjøreegenskaper. Den leveres med en rekke motorer og gir god valuta for pengene.
  7. Toyota Corolla: Toyota Corolla er en veletablert kompaktbil som er kjent for sin pålitelighet og drivstoffeffektivitet. Den har et komfortabelt og praktisk interiør og leveres med en rekke sikkerhetsfunksjoner.
  8. Honda Civic: Honda Civic er en kompaktbil som kombinerer sportslig styling med praktiske egenskaper. Den tilbyr en rekke motorer, inkludert turboladede alternativer, og gir en komfortabel og engasjerende kjøreopplevelse.
  9. Mazda3: Mazda3 er en kompaktbil som skiller seg ut med elegant design og førsteklasses interiør. Den har utmerkede kjøreegenskaper, en rekke motoralternativer og avanserte sikkerhetsfunksjoner.
  10. Seat Leon: Seat Leon er en kompaktbil med stilig design, gode ytelser og et velutstyrt interiør. Den gir en komfortabel kjøretur og er tilgjengelig med ulike motoralternativer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter