Vanlige problemer med Renault Koleos

Renault Koleos

Renault Koleos er en kompakt familie-SUV som først ble introdusert for modellåret 2007. Siden den gang har den hatt en oppdatering i 2011 mens 2. generasjon av Koleos kom i 2016. Den Koleos er en av de mer interessante Suv-er Renault gjør som den bruker den samme Renault Samsung QM5 plattform som også blir delt med sammenlignbart større Nissan X-Trail.

I denne artikkelen kommer vi til å gå over alle de vanlige problemene med Renault Koleos som inkluderer å fortelle deg hva som er galt og hvor alvorlig det er. Vi vil først starte med suspensjon problemer som også var en grunn til at Renault tilbakekalt Koleos tilbake i 2013. Andre problemer inkluderer problemer med bilens elektriske system, håndbremsen, bilen stalling, og problemer med dørlåser.

Alt i alt, Koleos ser ut til å være en ganske pålitelig bil, i hvert fall så langt som 2. generasjon modell er bekymret. Hvis du gjør alt som må gjøres, og du ikke går for en misbrukt 2. hånd modell med mange miles på klokken, vil du være i stand til å nyte det for en veldig lang tid.

Det er også viktig å si at Koleos var ikke så populær da den først kom ut, men salget i de siste årene så ut til å bli bedre, spesielt i det Sør-koreanske markedet.

Problemer med fjæringen

2011 Renault Koleos led av et alvorlig problem der den nedre fjæringsarmen foran var utsatt for å bryte av. Dette var spesielt risikabelt under bremsing som kan føre til at armen til å bryte og dermed felle hjulet i hjulkassene og forårsake en ulykke.

  Vanlige problemer med Renault Arkana

Renault tilbakekalt en haug av 2011 Koleos modeller tilbake i 2013, og problemet ser ut til å være løst fra det punktet på. Uansett, hvis du er i markedet for en 2011 Koleos, er det viktig å gi din forhandler en samtale og spør om bilen har blitt inkludert i denne tilbakekallingen.

Elektriske problemer

Moderne biler har blitt svært komplekse, noe som er grunnen til at de ofte kan lide av et bredt utvalg av elektriske problemer. Noen få eiere rapporterte om problemer med det tredje bremselyset som enten tennes når det ikke er nødvendig eller forblir på selv når du parkerer bilen. Det ser også ut til å være et problem med 4WD-datamaskinen som ikke fungerer og dermed forårsaker alvorlig skade på 4WD-systemet.
Andre elektriske feil inkluderer potensiell batteriutladning som kan føre til for tidlig batteridød. Sist, men ikke minst, klaget noen få eiere over at klimaanlegget ikke var i stand til å kjøle ned hytta konsekvent, noe som vanligvis skyldes kondensatorproblemer.

Problemer med håndbremsen

Den elektriske håndbremsen var også et diskusjonstema på noen forumtråder om Koleos. En eier klaget over at han ikke var i stand til å frigjøre håndbremsen med knappen inne i bilen, mens andre også klaget over parkeringslyset enten ikke fungerer eller nekter å gå bort selv om bilen ikke er i parken.

Dette er vanligvis en indre elektronisk feil i håndbremsesystemet, og det er ikke helt klart hva som forårsaker det.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Picasso

Bilen Stalling

Renault Koleos diesel-modeller har også blitt oppdaget stalling rett etter å slå på, og årsaken ser ut til å være noe å gjøre med drivstofftanken. Noen har sagt at drivstofflinjene kan lekke og dermed blir drivstoffstrømmen forstyrret, sulter motoren av drivstoff og til slutt slås av.

Luft kommer sannsynligvis inn i systemet et sted, noe som betyr at du må luft- og trykkteste systemet for å finne lekkasjen og fikse den.

Problemer med dørlåsen

Sist, men ikke minst, må vi også diskutere problemer med dørlåser. Eiere klaget over ikke å kunne låse og låse opp bilen eksternt ved hjelp av bilens nøkkel. Dette skyldes vanligvis en defekt nøkkelbrikke, et utladet nøkkelbrikkebatteri eller et problem med dørlåsaktuatorene som må sees på hvis et nytt nøkkelbrikkebatteri ikke løser problemet.

Dette betyr at du må fjerne dørkledningen på Koleos og se etter om det sitter fast i selve aktuatoren. Hvis aktuatoren faktisk er synderen, må du bytte den ut med en ny og teste alt på nytt.

Seksjon med vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Renault Koleos?

Hvis du er ute etter en romslig, men likevel rimelig kompakt crossover-SUV, er Renault Koleos et veldig godt valg. Det er kanskje ikke den mest luksuriøse SUV der ute, men hvis prisen er riktig, kan det være en veldig god bruktbil som vanligvis er tilfelle med disse.

Vi har allerede sagt at eldre Koleos modeller er egentlig ikke så populære som betyr at verdiene av disse har vært relativt lav i mange år. Dette er sakte i endring som crossover-Suv-er er i ferd med å bli den mest populære biler i verden.

  Vanlige problemer med Ford 5.4-motor

Hvilke biler konkurrerer med Renault Koleos?

Dette markedssegmentet er utrolig konkurransedyktig og fylt med mange fristende alternativer. Modeller som Skoda Kodiaq og Ford Kuga er veldig lik Koleos og blir vanligvis sammenlignet med hverandre. Mazda CX-5 er også veldig lik i pris, størrelse og motorer, men er en mer populær modell generelt.

Den nye Koleos er snart å bli utgitt, noe som betyr at Koleos er sannsynlig kommer til å bli mer populær enn noensinne.

Er Renault Koleos en AWD SUV?

Renault Koleos er en 4WD-bil som betyr at den deler kraften mellom for- og bakakselen jevnt. 4WD er et bedre valg for off-roading, tauing og trekking, men er ikke så effektiv eller så effektiv som å sikre trekkraft på veien som et AWD-system.

Hvis du tilbringer mer tid i terrenget, vil du foretrekke et 4WD-system, da det gir mer balanse i terrenget, mens et AWD-system vanligvis er bedre for en daglig sjåfør. Uansett, Koleos starter som en FWD, men du kan oppgradere til 4WD hvis du ønsker det.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter