Vanlige problemer med Renault Talisman

Renault Talisman

Renault Talisman er en stor familie sedan som først ble introdusert i 2015. Talisman er hva Renault mener er nok til å konkurrere med slike som VW Passat og Peugeot 508, som alle passer under Mercedes E-klasse, Audi A6, Volvo S90, BMW 5-Serie, og Jaguar XF. Dette segmentet av sedaner er fortsatt ganske populært, men for det meste i luksus-segmentet, noe som betyr at Talisman er ikke den mest populære Renault der ute.

I denne artikkelen skal vi nevne alle de vanlige problemene med Renault Talisman og fortelle deg hva du trenger å se etter hvis du er i markedet for en. Disse inkluderer problemer med turboladeren, AdBlue, girkassen, et dødt batteri og potensielle drivstofflekkasjer.

Alt i alt, Talisman ser ut til å være ganske pålitelig som gir mening siden Renault ‘ s nyeste biler er mye bedre enn hva de pleide å være. Hvis du kjøper en, sørg for å ta godt vare på den hvis du vil at den skal vare så lenge som mulig.

Hvis du gjør det, vil du ikke ha noen problemer med å leve med Talisman i årene som kommer. Selv om det ikke er den mest populære bilen Renault gjør, er det faktisk en av de flotteste og mest komfortable.

Turbolader Problemer

Den 1.6 L dieselmotor skyver ut 130hp eller 160hp og er den mest populære diesel drivverk du kan få med Talisman. Det er for det meste en pålitelig motor som Renault vet at disse diesel varianter er å selge veldig bra, bortsett fra turbolader som kan ha problemer og kan til og med mislykkes i noen tilfeller.

  Vanlige problemer med Audi RS7

Det har å gjøre med trykket i turboladeren, så hvis du føler noen mangel på kraft, spesielt i nærheten av 1500 og 2000 RPM hvor turbo vanligvis sparker i, er det sannsynlig at turboladeren må sees på. Noen ganger kan disse løses via en enkel rengjøring, men hvis det ikke fungerer, må du bytte den ut med en ny.

AdBlue-problemer

AdBlue-systemet er designet for å hjelpe dieselmotoren din med å forurense mindre og gjøre den mer effektiv. Dette gjør det mulig for Renault å presse en motor som ellers ikke ville være i stand til å overholde virkelig strenge dieselutslippsregler i Europa.
Problemet her er at beholderen kan lekke, og dermed kan AdBlue lekke ut og bilen kan mislykkes i en utslippstest. Dette er ganske sjelden, og det virkelige problemet med AdBlue-systemet er at folk flest ikke vet at det også trenger vedlikehold. Som sådan, hvis du tar godt vare på AdBlue og fylle det opp når det er nødvendig, bør det holde opp fint.

Overføringsproblemer

De fleste problemer som stammer fra EDC girkasse er ned til eiere ikke erstatte overføring olje når det er nødvendig. Dette fører vanligvis til ujevne skift, forsinkelser og grov skifting som kan gjøre hele kjøreopplevelsen mye mindre behagelig, noen ganger til og med føre til at bilen stanser og ikke skifter gir i det hele tatt.

Hvis du unnlater å skifte olje, kan girkassen også svikte helt, noe som vil kreve at du kjøper en helt ny enhet. EDC 2-girkassen er den nyere modellen som lover å være mye mer pålitelig, men ingenting vil gi mening hvis du ikke vedlikeholder den godt nok.

  Problemer med lading av Kia EV6

Dødt batteri

Det er ganske mange eiere der ute som klaget over at batteriet dør. Hvis motoren din sveiver veldig sakte, avgir klikkelyder mens du starter og flimrer lysene, er det stor sjanse for at batteriet har skylden.

Du må teste batteriets utgang ved hjelp av et voltmeter og se etter rundt 12,6 volt eller mer. Hvis bilen din ikke er i stand til å gi den strømmen, må du bytte ut batteriet med et nytt. Dette er en vanlig forekomst på mange biler og er ikke nødvendigvis et problem.

Drivstofflekkasjer

Et av de mer alvorlige problemene med Talisman er når den begynner å lekke drivstoff på veien og dermed øker sjansene for å miste kontrollen, potensielt til og med fange flammer. Dette var tilfelle for ganske mange Talisman-modeller fra 2018 og 2019 som var en del av en tilbakekalling tilbake i 2020.

Så, hvis du er i markedet for en 2018 eller en 2019 Talisman, sørg for å følge nøye med på dette. Ring din Renault-forhandler og spør om bilen du er interessert i har vært en del av denne tilbakekallingen.

Ofte stilte spørsmål

Bør jeg kjøpe en Renault Talisman?

Så, hvis du er interessert i å kjøpe en mellomstor familie sedan som kan holde sin egen i en bedrift parkeringsplass samtidig som den er romslig og ikke altfor dyrt, Talisman er faktisk et flott alternativ. Det kombinerer utseendet og følelsen av en mye dyrere bil med mindre, mer effektive og rimeligere motorer som gjør det ganske billig å kjøre.

  Vanlige problemer med Skoda Kodiaq

Dette er spesielt tilfelle når du sammenligner det med Premium tyske trio. Imidlertid, hvis du er vant til en luksus mid-size sedan, du kommer ikke til å bli begeistret med Talisman. Selv om det er en veldig god bil, det kan ikke matche tyskerne, tross alt, tyskerne koster mye mer penger.

Hvilke Biler Rival Renault Talisman?

Den hardeste konkurrenten til Renault Talisman var VW Passat sedan som ble avviklet i fjor. Den Talisman nå rivaler sin bedre utseende bror, Arteon som er litt mindre romslig og litt dyrere.

Den Talisman går også mot Peugeot 508 og Skoda Superb som er sannsynlig sin viktigste konkurrent som disse tre er veldig like over hele linja. Den nye DS 9 er litt dyrere og prøver å imøtekomme en mer luksuriøs ende av markedet, men det går faktisk mot Talisman i den virkelige verden.

Er Renault Kvitte seg med Talisman?

Den Talisman er dessverre også forlater listene snart som Renault regnet med at Elbiler, hybrider, crossovere, og Suv-er er veien å gå. Sedan markedet fungerer bare hvis du er i den luksuriøse enden av segmentet, noe som betyr at Talisman følger Passat sedan og er ikke sannsynlig å bli erstattet når som helst snart.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter