Er Renault Koleos en god bil?

Renault Koleos

Renault Koleos er en kompakt familie-SUV som debuterte i 2007. Den andre generasjonen av Koleos kom i 2016 da Koleos-merket faktisk begynte å tiltrekke seg flere kjøpere over hele verden. Så, er Renault Koleos en god bil?

I virkeligheten, Renault Koleos er alt bilen du noensinne vil trenge som det er relativt kompakt, men romslig nok for en mindre familie. Det tilbyr også gode, effektive og ganske sofistikerte motorer, 4WD, og er også ganske kjekk. Interiøret er ganske godt utstyrt med alle de vanlige kit både i forhold til teknologi og sikkerhet.

Pålitelighet er også veldig bra, spesielt med 2. generasjon av Koleos som forbedret seg mye i løpet av 1. generasjon, og er den du bør vurdere hvis du ønsker å kjøpe den brukt. Kjøreopplevelsen er ganske avslappende og føyelig som er perfekt for denne typen bil.

Økonomisk, Koleos er relativt oppnåelig, noe som betyr at det ikke koster mye å kjøpe eller å kjøre. Praktisk er også veldig bra som det er massevis av sitteplasser i begge radene, mens bagasjerommet er veldig bra for sin klasse. Å komme inn og ut av Koleos er enkelt, og det samme er sikten som er klasseledende.

Du kan være interessert i å vite om problemene som Renault Koleos har.

Drivlinjen

Renault Koleos er tilgjengelig med dieselmotorer og den nyeste post-2019 Koleos modell tilbyr to av disse. Entry-level 1.7 L dCi 4-sylindret tilbyr 150hp og er i stand til å returnere rundt 46MPG mens den større 2.0 L 4-sylindret Blå dCi med 190hp er bra for ca 41MPG. 2.0L-modellen kommer også med 4WD som ikke senke sin drivstoffeffektivitet litt.

  Er Renault Talisman en god bil?

Begge modellene er for det meste utstyrt med automatisk X-Tronic girkasse som er ganske glatt og responsiv for bilens størrelse. Den eldre 2016 Koleos er tilgjengelig med enda flere dieselmotorer å velge mellom. Topp-spec 2.5 L dCi er også utstyrt med 4WD, men det tilbyr opp til 180hp og er i stand til å returnere rundt 34MPG.

Denne motoren ble forlatt på grunn av utslipp forskrifter som er grunnen til at du kan nå bare få Koleos med den nevnte 2.0L diesel og den nevnte 1.7L. Alt i alt, Koleos kunne gjøre med en litt mer raffinert bensin alternativ, mens en hybrid er også forventet for en moderne crossover SUV.

Design og kjøreopplevelse

Utformingen av Renault Koleos er ganske skarp og i tråd med resten av Renault-serien. Fronten er dominert av store LED-kjørelys og et fremtredende Renault-merke i sentergrillen. Den bakre har også overdimensjonerte LED-lys og SUV ser ganske boxy. Interiøret begynner å vise sin alder litt, men er fortsatt i stand til å levere lett.

Kjøreopplevelsen er umiskjennelig SUV-ish, spesielt når du føler 4WD-systemet. Dette betyr at Koleos ikke lene seg inn i svinger ganske mye, og er egentlig ikke glad i raskere svinger. Annet enn at det er en avslappende bil å reise i som det er ganske stille og ganske myk.

Pålitelighet og Vanlige Problemer

Renault Koleos pålitelighet er også veldig bra som det er ikke for mange alvorlige problemer å snakke om. De fleste eiere er ganske fornøyd med Koleos som ikke mange ting er kjent for å bryte hvis du tar godt vare på det. Selv om noe går i stykker, er erstatningskostnadene vanligvis ikke alvorlige, noe som virkelig er en veldig god ting.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedre?

De vanligste Renault Koleos problemer inkluderer potensielle drivstofflekkasjer, problemer med dørlåser, problemer med A/C, problemer med de fremre kontroll armene bryte, og potensielle problemer med 4WD programvare feil.

Priser og praktiske egenskaper

Den Koleos er priset mellom £27,610 og £37,145 i STORBRITANNIA mens Europeiske inngangspriser vanligvis sveve rundt €24,000 mark. Den Koleos har mistet ganske mye av verdien gjennom årene som gjør 3 til 5 år gamle brukte modeller virkelig fristende som en annen hånd lett brukte biler.

Praktisk er veldig bra med Koleos som det er mer enn nok plass til å pakke i alle dine venner og din bagasje. Det er veldig enkelt å komme inn og ut av Koleos mens all-around sikt er også veldig bra.

Avsnitt med vanlige spørsmål

Hvor sikker er Renault Koleos?

Som du forventer, er Renault Koleos en 5-stjerners sikkerhetsklassifisert bil, noe som betyr at sikkerhet ikke bør være en av dine bekymringer når du handler for en av disse. Med en imponerende sikkerhetsvurdering på 90 % for beskyttelse av voksne, er Koleos en av de sikreste bilene i sitt segment, mens 79 % sikkerhet for barn ikke er i nærheten av toppen i sitt segment.

En 72% aktiv sikkerhet hjelpe score er heller ikke så imponerende, men det gir mening siden Koleos har vært rundt for en stund nå. Vi er nødt til å vente og se hva neste generasjon av Koleos kommer til å tilby, men vi kan forvente at det skal være en veldig trygg bil som det er sannsynlig kommer til å få de fleste Renault aktive sikkerhetsfunksjoner.

  Er Renault Captur en god bil?

Er Renault avvikler Koleos?

Det har vært ganske mye usikkerhet om Koleos i både Europa og Australia, spesielt siden Renault sluttet å tilby Koleos i STORBRITANNIA etter 2020. Dette var på grunn av veldig dårlige salgstall som virkelig påvirket Renaults planer med Koleos. Bilen har imidlertid blitt beholdt for Australia og de fleste andre markeder.

Salget i Sør-Korea har vært på vei oppover de siste årene, selv om Koleos begynner å bli litt gammel nå. Noen sier at Renault kommer til å holde det til 2025 og senere erstatte den med en 3-rad Kadjar, mens andre mener at Koleos kommer til å gå bort for godt en gang i løpet av de neste to årene.

Er Renault Koleos en Luksus Bil?

Hvis du ser en høyt spesifisert Renault Koleos ut og om, vil du bli tilgitt for å tenke at det ser ut som en ekte luksus-SUV. Imidlertid, Koleos er ikke en luksus-SUV som det er ganske tydelig i det øyeblikket du går inn i en.

Det er litt for plast inne og den generelle knapper og kontroller er langt fra en luksus bil. Selvfølgelig, dette er forståelig siden Koleos undergraver ekte kompakt luksus-Suv-er med en stor margin.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter