Er Suzuki Alto en god bil?

Suzuki Alto

Suzuki Alto er en rimelig bil, men med bedre bygge- og kjøreegenskaper enn de fleste av konkurrentene. Men er Suzuki Alto en god bil?

Suzuki Alto er en god bil hvis du er ute etter en praktisk, effektiv, pålitelig og lite vedlikeholdskrevende bil. Derimot er det ikke en utmerket bil hvis du ønsker en høytytende, raskere, luksuriøs og avansert bybil.

Historien om Suzuki Alto

Suzuki Alto er en subkompakt kei-bil. Denne bilen har vært i produksjon siden 1979 til dags dato. For øyeblikket er denne modellen inne i sin 9. generasjon. Alto oppsto som et kommersielt kjøretøyderivat av Fronte, men etter en tid ble Alto-typeskiltet populært, og i 1988 erstattet det Fronte-navnet helt.

Denne bybilen omtales også som Suzuki Fronte, Suzuki Cervo Mode, Maruti 800, Suzuki Mehran og Maruti A-Star. Det er også viktig å merke seg at den første Suzuki Alto var en 3-dørs lasteversjon av personbilen Fronte.

I dag er den nyeste versjonen av Suzuki Alto, som er i 9. generasjon, en 5-dørs kombi basert på HEARTECT-plattformen.

Kjennetegn ved Suzuki Alto

Utseende

Suzuki Alto er kanskje en fin og rimelig liten bybil, men den ser ikke særlig tiltalende ut. Dette gjelder både utvendig og innvendig utseende. Likevel er den fortsatt nyttig og billig i drift. Suzuki Alto har en akselavstand på 96,9 tommer, en lengde på 133,7 tommer, en bredde på 58,1 tommer og en høyde på 58,1 tommer.

Ytelse

Suzuki Alto kommer med forskjellige motorer. Siden denne bilen har vært i produksjon siden 1979, har brukerne et bredt utvalg av motoralternativer å velge mellom. Likevel er den nyeste modellen utstyrt med en 658 cc R06A I3-motor og en 658 cc R06A I3 turbomotor for det japanske markedet. Den har også mulighet for 5-trinns manuell girkasse og 5-trinns automatisert manuell AGS CVT-girkasse for det japanske markedet.

  Er Suzuki Celerio en god bil?

Tidligere modeller var utstyrt med enten en 998 cc K10B I3-motor eller en 658 cc K6A I3-motor. Ytelsesmessig er Suzuki Alto ikke særlig rask, ettersom den kan akselerere fra 0 til 100 km/t på bare 6,8 sekunder. Den har også en toppfart på rundt 93.23 mph.

Komfort og lasterom

Selv om Suzuki Alto er en subkompakt bybil, klarer den likevel å romme opptil fem personer. Det er imidlertid viktig å velge riktig utstyrsalternativ, da noen modeller bare har plass til fire personer. Til gjengjeld er kupéen ikke så komfortabel, da den leveres med seter av lav kvalitet.

I tillegg til den romslige kupéen har denne bilen også rikelig med lasterom, sammenlignet med konkurrentene. Den har totalt 130 liter eller 4,6 kubikkmeter med plass, noe som er godt nok. Dette kan imidlertid økes ved å felle baksetene.

Sikkerhet

Suzuki Alto er kanskje ikke en avansert bil, men det er en trygg bil. Noen av de viktigste sikkerhetsfunksjonene som denne bilen har, er parkeringssensorer bak, doble kollisjonsputer, ABS med EBD, blokkeringsfritt bremsesystem, barnesikring, sikkerhetsbeltevarsler og kollisjonssensor. Merk at de fleste av disse funksjonene er standard, men produsenten tilbyr også noen tilleggsfunksjoner.

Drivstoffeffektivitet

Når det gjelder effektivitet, er Suzuki Alto en av de mest effektive bilene i sin klasse. Den kommer med en drivstofføkonomi på 55 til 65 mpg. Merk at dette er i henhold til de britiske klassifiseringene. Derfor vil brukeren ende opp med å spare mye penger når det gjelder drivstofforbruk.

  Vanlige problemer med Suzuki Celerio

Pris

Suzuki Alto er en av de billigste bilene på markedet. Prisen på Suzuki Alto varierer fra $ 1,400 til $ 7,000. Dessuten er de brukte modellene enda billigere. I tillegg til å være rimelig, er denne bilen også billig å vedlikeholde, siden den ikke har mange avanserte funksjoner og deler.

FAQ

Er Suzuki Alto verdt å kjøpe?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du er ute etter en rimelig, pålitelig, vedlikeholdsvennlig og effektiv bybil, er Suzuki Alto den perfekte bilen for deg. Men hvis du ønsker en høytytende, sikker, raskere, luksuriøs og mer avansert bil, bør du se bort.

Hva er den høye kjørelengden for Suzuki Alto?

Suzuki Alto er en pålitelig bil. Men som alle biler begynner den også å utvikle problemer når den eldes. Så hvis du kjøper en brukt Suzuki Alto, er det viktig å sjekke hvor mange miles som er på kilometertelleren for å unngå å skaffe deg en bil med mange problemer.

Når det er sagt, har enhver Suzuki Alto med mer enn 120 000 km høy kjørelengde.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Alto?

Suzuki Alto er kanskje en av de mest populære Suzuki-modellene på markedet, men den kommer også med en del problemer. Noen av de vanligste problemene med Suzuki Alto er mangel på strøm, feil på elektriske vinduer, feil på bakhjullager, teppeslitasje og raslende lyd. Det har også blitt registrert at den har hjulvibrasjoner, motorlåsing i regntiden og defekt klimaanlegg.

  Vanlige problemer med Suzuki Alto

Er Suzuki Alto en god daglig sjåfør?

Ja, Suzuki Alto er en fantastisk daglig sjåfør. Dette er fordi den er liten og lett å manøvrere i trafikken. I tillegg er den lille størrelsen perfekt for parkering på offentlige parkeringsplasser. I tillegg er denne bilen drivstoffeffektiv, noe som betyr at det ikke vil koste mye å holde den på veien hver dag.

Hvilke biler ligner på Suzuki Alto?

Suzuki Alto er en fin subkompakt bybil med god ytelse og drivstoffeffektivitet. Likevel møter denne bilen hard konkurranse fra markedet. Noen av de nærmeste konkurrentene er Maruti Celerio, Hyundai Grand i10, Renault Kwid, Hyundai Santro og Datsun Redi-Go.

Avsluttende tanker

Suzuki Alto er en god bil med høy effektivitet, praktiske egenskaper og gode ytelser. Den er også pålitelig, holdbar og billig å vedlikeholde. Men som alle andre biler har den også vanlige problemer som kan unngås med godt stell og vedlikehold.

Alt i alt er den en av de mest ettertraktede subkompakte bybilene på markedet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter