Er Suzuki Ignis en god bil?

Suzuki Ignis

Suzuki produserer noen av de mest pålitelige bilene på markedet. De produserer også fremragende bybiler som Suzuki Ignis. Denne bilen er elegant, holdbar, romslig og rimelig. Men er Suzuki Ignis en god bil?

Suzuki Ignis er en god bil da den er lett, drivstoffeffektiv, lite vedlikehold, kompakt og pålitelig. På den annen side er det ikke så tiltalende for folk som søker etter en luksuriøs, raskere, romslig og høy ytelse bybil.

Det kan også være lurt å lese om problemene og utfordringene som Suzuki Ignis har.

Historie av Suzuki Ignis

Suzuki Ignis er laget av den japanske bilprodusenten Suzuki. Denne bilen har vært i produksjon fra 2000 til dags dato. I de første årene (2000 til 2008) ble den imidlertid produsert som en subkompakt bil. Men fra 2016 og utover har den blitt produsert som en crossover-stil bybil.

Suzuki Ignis erstattet Suzuki Cultus i 2000. Hva er mer, Cultus selges under forskjellige navn, inkludert Suzuki Swift. Tvert imot, mens den Cultus-baserte Swift ble erstattet av Ignis i Europa og Australasia, ble japanske modeller faktisk merket Suzuki Swift.

På grunn av et samarbeidsprosjekt mellom Suzuki og General Motors dannet Ignis fra 2001 også grunnlaget for Chevrolet Cruze. Videre Cruze ble solgt i hele Japan som en Chevrolet, med Australasian-markedet versjoner merket som Holden Cruze.

Funksjoner av Suzuki Ignis

Utseende

Den nyeste Suzuki Ignis ser mer raffinert enn sine forgjengere. Det har også en fin interiør utseende som minimalister vil sette pris på. De fleste av konkurrentene har et mer raffinert interiør og avanserte funksjoner. Noen av de fascinerende funksjonene som denne bilen kommer med er en 7-tommers berøringsskjerm, satellittnavigasjon, stemmestyring, skinndekket ratt, justerbare forseter og ryggekamera.

  Vanlige problemer med Suzuki Ignis

Suzuki Ignis har en akselavstand på 2435mm, en lengde på 3700mm, en bredde på 1660mm, og en høyde på 1595mm. Merk at basismodellen, som er Ignis GL, kommer med fem seter, mens GLX og Skygge trimmer kommer med fire seter hver.

Ytelse

Suzuki tilbyr Ignis i tre forskjellige trim alternativer, inkludert GL, GLX, og Skygge. De har alle en 1.2 DualJet motor med 1242 slagvolum. Motorene kommer også med 4 sylindere og 16 ventiler. På toppen av det, denne bilen leverer maksimalt 90 hk og 89 lb-ft dreiemoment.

Generelt, Suzuki Ignis ikke utføre så godt som de fleste av sine rivaler. Likevel, det fungerer bra, og det er flott for bykjøring.

Komfort og lasterom

Det er ingen tvil om at Suzuki Ignis er en subkompakt bil, men den er veldig romslig. Denne subcompact crossover bybil kan bære opp til fem personer, noe som er eksepsjonelt. Dessuten har den også rikelig med kabinplass, noe som betyr at passasjerene fortsatt vil finne litt komfort i den.

Bortsett fra å ha en fin og romslig hytte, kommer denne bilen også med rikelig med bagasjerom. Den har totalt 271 liter eller 9.6 kubikkmeter plass med baksetene opp. Men med baksetet ned, denne bilen har totalt 1101 liter eller 38 kubikkmeter plass.

Drivstoffeffektivitet

Suzuki Ignis er en drivstoffeffektiv bil. Dette er fordi det er vurdert til å ha en kombinert drivstoffeffektivitet på 55.7 mpg, noe som er bedre enn Hyundai i10, Kia Picanto og Volkswagen Up. Bensinmotoren er den mest effektive med en vurdering på mellom 50.4 og 58.0 mpg. På den annen side, Hybrid bensinmotor har en effektivitet rating på mellom 48.6 og 54.1 mpg.

  Er Suzuki SX4 S-Cross en god bil?

Sikkerhet

Bortsett fra å ha utmerket drivstoffeffektivitet, denne bilen kommer også med noen anstendig sikkerhetsfunksjoner. Noen av standard sikkerhetsfunksjoner er startsperre, frontkollisjonsputer, sidekollisjonsputer og gardinkollisjonsputer. I tillegg kommer den også med et blokkeringsfritt bremsesystem, elektronisk bremsekraftfordeling, bremseassistentsystem, antispinnkontroll og stabilitetskontroll.

Pris

Suzuki Ignis er en rimelig bil. En brukt modell går for rundt $8,720, avhengig av modell og andre faktorer. På den annen side, en ny Ignis varierer mellom $11,262 og $25,500, avhengig av trim alternativer. Alt i alt er denne bilen langt billigere enn de fleste av sine rivaler.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Suzuki Ignis verdt å kjøpe?

Ja, Suzuki Ignis er en flott bil hvis du er i markedet for en lett, nydelig, effektiv, lite vedlikehold og pålitelig bil. Men hvis du leter etter en luksuriøs, høy ytelse og raskere subcompact crossover bybil, er dette ikke bilen for deg.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis er en lett, drivstoffeffektiv, romslig og morsom å kjøre bil. Likevel kommer det også med flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Noen av dem inkluderer en tett EGR-ventil, høyt drivstofforbruk, styringsproblemer, elektriske problemer og en røykende tenningsbryter. Brukere har også rapportert å ha et defekt pusterør, ladelys opplyst og motorstopp.

Hvor rask er Suzuki Ignis?

Når det kommer til hastighet, Suzuki Ignis er en av de tregeste bilene i sin klasse. Dette er fordi det raskeste trimalternativet kan akselerere fra 0 til 62 km / t på 12,4 sekunder. På den annen side, den tregeste trim, som er den firehjulsdrevne SZ5-modellen tar 12,7 sekunder å akselerere fra 0 til 62 mph.

  Vanlige problemer med Suzuki SX4 S-Cross

Er Suzuki Ignis en god daglig sjåfør?

Ja, Suzuki Ignis er en utmerket daglig sjåfør. Takket være sin kompakte design og enestående drivstofføkonomi. I tillegg kommer den med et ergonomisk interiør, og den er pålitelig. Dessuten er den billig å vedlikeholde, noe som gjør den til en god bil for daglig bruk. Dessuten kan den også brukes til lange kjøreturer utenfor byen.

Hvilke biler er som Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis kan gjøre det bra i markedet i sin kategori, men det står også overfor hard konkurranse fra sine rivaler. Noen av de nærmeste konkurrentene er Hyundai i10, Dacia Duster, Renault Twingo, Tata Tiago, Nissan Micra og Citroen C3.

Sammendrag

Suzuki Ignis er en god bil. Denne subcompact crossover bybilen er elegant, lett, romslig, drivstoffeffektiv og pålitelig. På toppen av det, det er billig å vedlikeholde og varer lenge. Likevel, det kommer fortsatt med flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om.

Totalt sett er det en fin og rimelig bil med anstendig funksjoner og ytelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter