Er Suzuki Swift Sport en god bil?

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport er en elegant kombi med romslig kupé og en kraftig motor. Den er også økonomisk og morsom å kjøre. Men er Suzuki Swift Sport en god bil?

Det kommer an på hva du er ute etter. Hvis du er ute etter en elegant, romslig, pålitelig og økonomisk sportsbil, er Swift Sports et godt alternativ for deg. Men hvis du er ute etter en luksuriøs, kraftig og avansert sportsbil, er dette ikke bilen for deg.

Suzuki Swifts historie

Suzuki Swift ble solgt på mange markeder siden 1983 som en ombygget Suzuki Cultus. I 2004 ble den imidlertid en egen modell, og Suzuki Swift Sports så dagens lys. I september 2005 introduserte Suzuki Sport-versjonen av den nye Swift i Japan, og i september 2006 ble modellen lansert på de fleste europeiske markeder.

I juli 2008 introduserte Suzuki Tyskland en begrenset utgave av Swift Sport, kalt N’Style Rally, som en hyllest til Suzukis Group N Junior World Rally Championship-bil, og som kun ble produsert i 500 eksemplarer. Den nyeste Suzuki Swift Sport ble introdusert på bilutstillingen i Frankfurt i 2017.

2017-modellen av Suzuki Swift Sport har en 1,4-liters turboladet K14C Boosterjet-motor som deles med Vitara S. Motoren yter opptil 138 hk og har et dreiemoment på 170 lb-ft.

Det er også viktig å merke seg at Suzuki introduserte en begrenset utgave av Swift Sport kun for det nederlandske markedet. Denne utgaven gikk under navnet Swift Sport Katana og ble lansert i 2019. I 2020 lanserte Suzuki dessuten Swift Sport med Suzukis SHVS 48-volts mildhybridteknologi for det europeiske markedet.

Alt om problemer og svakheter ved Suzuki Swift Sport.

Egenskaper ved Suzuki Swift Sport

Utseende

Når det gjelder utseende, ser den nyeste Suzuki Swift Sport elegant og tiltalende ut. Noen av de eksepsjonelle eksteriørtrekkene inkluderer 16-tommers eller 17-tommers lettmetallfelger, en stor, gapende grill, to store eksosrør og noen imiterte karbonfiberlister.

  Er Suzuki Baleno en god bil?

Interiøret kan se flott ut, men det er også preget av kløete plast som ødelegger bilen raskere. Den leveres også med en 7-tommers berøringsskjerm og Sat Nav som standard. Alt i alt gir denne bilen god valuta for pengene sammenlignet med konkurrentene.

Ytelse

Suzuki Swift Sport har flere motoralternativer som avgjør hvordan bilen presterer. Suzuki tilbyr bensin-, diesel- og hybridmotorer. Turbomotoren på 1,4 liter leverer opptil 138,1 hk og et dreiemoment på 169,6 lb-ft. Den kan også akselerere fra 0 til 100 km/t på bare 9,1 sekunder med en toppfart på opptil 130 km/t.

Komfort og lasteplass

Selv om Suzuki Swift Sport er en kompakt og liten bybil, er den ganske komfortabel og har plass til opptil fem personer. Høye mennesker er kanskje ikke veldig komfortable, ettersom setene er noe trange.

Til tross for at bagasjerommet er på hele 265 liter, er det likevel lite, ettersom noen av konkurrentene, som VW Polo GTI med 303 liter og Hyundai i20 med 352 liter, har mer plass. Lasterommet kan likevel økes ved å felle ned baksetene.

Sikkerhet

Suzuki Swift Sport er kanskje ikke enestående når det gjelder innvendige materialer og plass i kupeen, men det kompenserer den for med fantastiske sikkerhetsfunksjoner. Noen av de standard sikkerhetsfunksjonene som er inkludert i denne bilen er kollisjonsputer, trafikkskiltgjenkjenning, cruisekontroll, filholder, varsling for kryssende trafikk bak, hastighetsbegrenser og dekktrykkmåler.

  Vanlige problemer med Suzuki Swift Sport

Drivstoffeffektivitet

Selv om Suzuki Swift Sport kanskje ikke er like kraftig som de fleste av konkurrentene, sparer den mye når det gjelder drivstofforbruk. Den mest effektive utgaven av Suzuki Swift Sport er den med mildhybridsystem og 1,4-liters turbobensinmotor. Suzuki har oppgitt at denne enheten bruker rundt 50,4 km/l, noe som er eksepsjonelt.

Pris

Suzuki Swift Sport er litt dyrere enn de tradisjonelle Suzuki Swift-modellene, men litt billigere enn de fleste av konkurrentene. Denne bilen har en startpris på rundt 28 480 dollar, mens konkurrenter som Abarth 500 koster rundt 39 750 dollar.

FAQ

Er det verdt å kjøpe Suzuki Swift Sport?

Ja, Suzuki Swift Sport er verdt å kjøpe. Den er nemlig kompakt, praktisk, elegant, pålitelig og økonomisk. I tillegg har den en sportslig og engasjerende drivlinje som gjør bilen morsom å kjøre. I tillegg er den billig å vedlikeholde og holder godt på verdien. På den annen side er Suzuki Swift Sport ikke ideell for folk som ønsker en luksuriøs og høytytende sportsbil.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Swift Sport?

Suzuki Swift Sport kan være en elegant og velfungerende bil, men den kommer også med flere problemer som interesserte kjøpere bør være klar over. Noen av de vanligste problemene med denne bilen er svikt i EGR-ventilen, tap av kraft, clutchglidning og svikt i timingkjeden. Den opplever også for høyt oljeforbruk, skrangling på dashbordet og feil på de elektriske vinduene.

Er Suzuki Swift Sport en god daglig sjåfør?

Ja, Suzuki Swift Sport er en utmerket daglig sjåfør. Til tross for at det er en sportsbil, er denne bilen billig å vedlikeholde og bruker ikke mye drivstoff. I tillegg er den billig å vedlikeholde fordi den ikke har mange problemer. Og med sin kompakte og praktiske design er Suzuki Swift Sport en god bil for daglig kjøring.

  Vanlige problemer med Suzuki Ignis

Hva er den høye kjørelengden for Suzuki Swift Sport?

Som de fleste Suzuki Swift-modeller holder Suzuki Swift Sport seg veldig bra. Så hvis du ønsker å kjøpe en brukt Suzuki Swift Sport-bil, bør du vurdere en med mindre enn 150 km. Dette er fordi de fleste Swift Sport-modeller utvikler alvorlige problemer etter at de har kjørt mer enn 150 000 km.

Hvilke biler er som Suzuki Swift Sport?

Suzuki Swift Sport kan være en fin bil, men den har flere rivaler i markedet. Så hvis du leter etter en bil som ligner eller kan sammenlignes med Swift Sport, er det flere alternativer på markedet. Noen av dem er Abarth 500, Ford Fiesta ST, Mini Cooper S, VW Polo GTI, Audi 1, Seat Ibiza og Renault Sport Twingo.

Oppsummering

Suzuki Swift Sport er en fin og elegant sportsbil. Den er også morsom å kjøre, engasjerende, praktisk og pålitelig. I motsetning til de fleste av konkurrentene er denne bilen økonomisk og holder godt på verdien. Men den har også flere problemer som eiere bør kjenne til for å sikre at den varer lenger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter