Er Volvo C40 en god bil?

Volvo C40

Den Volvo C40 er et nytt tillegg til Volvo SUV / Crossover familien med to forskjellige funksjoner som ikke er tilgjengelig på de fleste Volvo SUVer i disse dager. Den første er det faktum at C40 er en full-on elektrisk SUV, mens den andre er at det er en coupe SUV. Coupe SUVer ble opprinnelig gjort «berømte» av BMW X6, men ikke mange forventet at disse skulle bli så populære som de er nå.

Uansett prøver Volvo C40 å være en moderne, ungdommelig crossover/SUV som perfekt gjentar det mange vil ha i en SUV i disse dager. Men er Volvo C40 en god bil? Svaret på dette spørsmålet er enkelt – ja, Volvo C40 er en god bil, men det er ikke nødvendigvis tilfelle for alle.

Så hvis du vil vite at Volvo C40 er en god bil for deg, så hold deg fast og finn ut. C40 drives av et stort batteri som  driver alle fire hjul og tilbyr i overkant av 400 hk, noe som gjør den til en av de kraftigste Volvo-SUV-ene noensinne. Designet ligner de som finnes på dagens XC40, men med en mer coupe-ish bakenden og en blank-out front grille.

Interiøret er veldig mye det samme som i XC40 som er ingen dårlig ting fordi XC40 ser veldig fin. Kjøreopplevelsen er litt mer oppringt sammenlignet med XC40 fordi C40 har et lavere tyngdepunkt og mye mer kraft. Påliteligheten ser ut til å være ok, mens det praktiske er veldig bra takket være de to lagringsplassene.

  Lager Volvo en minivan?

Volvo C40 – drivlinjen

Når det gjelder drivlinjen, drives C40 av et 77 kWh batteri parret med to elektriske motorer for en kombinert effekt på 408 hk.  På full ladning kan C40 Recharge gjøre rundt 220-230 miles i den virkelige verden, mens offisielle estimater er rundt 270 miles.  0-60 tar 4,3 sekunder, noe som er en rask tid for en Volvo SUV.

Med 150kW DC hurtigladeteknologi kan C40 Recharge fylle batteriet fra 0% til 80% på bare 40 minutter, noe som ikke er bra, men ikke forferdelig.  Hyundai Ioniq 5 er ikke en luksus crossover/SUV, men den kan lade med hastigheter på opptil 350 kW, noe som betyr mye raskere ladetid i den virkelige verden.

Alt i alt tilbyr C40 en anstendig drivlinje, men maksimal rekkevidde kan være litt høyere da det er mange biler i dette segmentet som kan gjøre over 300 miles på full lading, hvorav mange er billigere enn C40 Recharge.

Volvo C40 – Design og kjøring

Designmessig ligner C40 på sin eldre bror, XC40. Den eneste bemerkelsesverdige forskjellen foran er det faktum at C40 ikke har grill. Sideprofilen er mye mer forskjellig takket være en skrånende taklinje som bringer oss til baksiden der C40 er unik med kule baklykter og en raket bakrute. Interiøret er i stor grad det samme som i XC40, men med en few distinkteive innslag her og der.

Kjøreopplevelsen er overraskende for en Volvo, da C40 Recharge føles mye mer dynamisk enn praktisk talt alle andre Volvo-SUVer. Dette skyldes først og fremst et lavere tyngdepunkt og stivere fjæring. Uansett kjører C40 fortsatt veldig bra og er komfortabel på alle slags reiser, bortsett fra terrengkjøring som den ikke er designet for å gjøre.

  Hvilken modell erstattet Volvo XC70?

Volvo C40 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, må vi påpeke at C40 fortsatt er en relativt ny bil, noe som betyr at vi ikke kan si for mye. Det er noen problemer folk peker på, og mange sier at C40 lider av lignende problemer som XC40 Recharge.

Disse inkluderer en rekke elektriske og programvareproblemer, problemer med de aktive sikkerhetssystemene, problemer med Apple CarPlay og problemer med lading.

Volvo C40 – Verdi og praktisk

Med en startpris på $ 59,845 kommer C40 fullt utstyrt, da den bare er tilgjengelig med topptrim Ultimate-pakken. Dette betyr at du får alt du trenger med denne pakken, og du trenger ikke å betale ekstra for noe. Dette er sikkert en høy pris, men C40 er tross alt en luksus-SUV.

Praktisk sett er C40 bedre enn XC40 når det gjelder lagringsplass, da den tilbyr både bagasjerom og frunk. Imidlertid er baksetet headspace begrenset på grunn av coupe-ish taklinjen som spiser ut i rommet mye mer enn i XC40.

FAQ-seksjon

Er Volvo C40 bedre enn XC40?

Disse to SUV-ene er bemerkelsesverdig like, men også forskjellige i mange henseender. For et sted av kontekst koster en fullt utstyrt Ultimate XC40 med en B5 toppspesifikasjonsmotor $ 47,595, noe som er mye rimeligere enn C40, samtidig som det er mer praktisk som helhet. XC40 kjører litt høyere og er uten tvil litt mer komfortabel på grunn av et mykere fjæringsoppsett.

  Volvo mot Mercedes: Pålitelighet

Selv om XC40 gir bedre valuta for pengene, er C40 kulere og er etter min mening den bedre bilen. Men hvis du ikke vil ha elektrisk kraft, er XC40 mer enn god nok.

Hvilke biler konkurrerer med Volvo C40?

Selv om det kan være litt dyrere, konkurrerer C40 med Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, Audi Q4 e-Tron og Mercedes Benz EQB.  Av alle disse ville jeg nok gått for Tesla Model Y bare på grunn av Tesla Supercharger-nettverket, men C40 er en av de, om ikke den mest luksuriøse SUV-en her.

Er Volvo C40 tilgjengelig i vanlig SUV-form?

For all del, du kan vurdere XC40 Recharge hvis du vil ha en elektrisk kompakt crossover SUV med elektrisk drivlinje og Volvo-merke. Bokstaven C foran C40 betyr at C40 er en coupe, mens bokstaven 40 betyr at det er mer eller mindre bare en XC40 som har et kjøligere utseende body kit.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter