Er Volvo turboer pålitelige?

En Volvo turbo-motor bruker mindre plass og er ganske mye lettere enn konvensjonelle aspirerte motorer. Volvo turbomotorer er også drivstoffeffektive og pålitelige.

Påliteligheten til en Volvo turbo-motor avhenger av hvordan eierne administrerer den. Dette inkluderer den typen kjølevæske som brukes, og hvor ofte du topper eller bytter den ut. Den typen gass du bruker, kjørevanene dine og boost-nivået ditt har også en stor rolle å spille her.

Volvo turbo motor pålitelighet avhenger av drivere

Mens Volvos turbomotorer lover lang levetid og ytelse, avhenger påliteligheten av brukerne. Hvis du er en uaktsom sjåfør eller slurvete om turbovedlikehold, vil du bruke mer enn du kan forestille deg på reparasjoner. Verre, motoren din kan ende opp med å bryte helt ned når den blir for sliten av for mange reparasjoner.

Hvordan det presterer og hvor lenge du kan beholde det, avhenger av hva du gjør med det. Hvordan du bryr deg om turbomotoren din er også knyttet til hvordan den presterer. La oss ta en titt på noen av tingene som bestemmer påliteligheten til Volvo turbomotorer.

Type bensin

Volvo turboer kan kjøre på vanlig gass med en 87% oktan nivå og oppnå god ytelse. Turbomotoren vil ikke banke på eller gi noen form for bensinrelaterte problemer. Imidlertid vil en premiumgass med et 91% oktannivå eller over gi bedre ytelse og holde motoren i god form.

Olje type

Det anbefales ofte å bruke syntetisk olje på biler som kjører på turbo. Dette er fordi turbomotorer produserer en høy mengde varme, og syntetiske oljer er sterkere til å motstå denne varmen uten å bryte ned raskt.

Hvis du kjører turboen din på petroleumsolje, vil oljen imidlertid bryte ned raskt. Petroleumsoljer er ikke sterke nok til å tåle den typen varme som turboer produserer og kan føre til slam i turboen. Hvis petroleumsoljen brytes ned raskt, må du bytte olje oftere.

  Må du sette premium gass i en Volvo XC90?

For eksempel, hvis du må bytte petroleumsolje hver 3k miles, trenger du bare å bytte en syntetisk olje hver 7k miles. Syntetisk olje kan tjene deg lenger enn petroleumsolje. Problemet kommer når du bruker petroleumsolje og behandler turboen din som om du bruker syntetisk.

Hvor ofte oljen skiftes og toppes

Enten du bruker syntetisk eller petroleumsolje, blir de skitne etter en stund, og oljen må endres. Forurenset olje kan tette innløps- og returlinjene til en turbomotor, noe som forårsaker feil luft- og gassstrøm. Dette kan alltid skade eksosanlegget. Vær også oppmerksom på at en tilstoppet fôrlinje kan spise opp akselen.

Så det anbefales at du bytter olje en gang i blant, basert på hvilken type olje du bruker og produsentens anbefaling (sjekk brukerhåndboken). Og når oljen blir lav, ville det beste være å toppe den. Hvis oljen ikke er tilstrekkelig, kan det føre til at turboen slår ut.

Øk nivået

Turbo-motorer fungerer naturlig på et bestemt boost-nivå. Hvis du går utover det, vil det føre til at turboen fungerer mer enn den skal og forkorte levetiden. De fleste bilprodusenter anbefaler turboer kjøre på noe under 12psi. Kjøring under for mye trykk kan skade turboen, og lavere løpetrykk kan forlenge levetiden. Så enkelt er det.

Turbo design og hva du gjør med det

Å forstå hva slags design volvo-turboen din bruker, kan forlenge eller forkorte levetiden. Turbo-motorer produserer en høy mengde varme. Denne varmen, hvis den ikke er tilstrekkelig kontrollert, kan føre til at motoren bygger seg opp, noe som får den til å «kokse opp». Så, hvordan sørger du for at denne varmen ikke koker opp oljen?

Nylig produserte Volvoer kommer med vannkjølte turboer. En vannkjølt turbo bruker vann til å avkjøle turboen når du stopper motoren. Når motoren er av og den sirkulerende oljen slutter å gå, vil ikke oljen inni bli stekt av motoren fordi motoren allerede er kul.

  Hva kan Volvo XC40 sammenlignes med?

For mye eldre Volvoer som ikke kommer med vannkjølte turboer. Du kan avkjøle turboen ved å tomgang før du slår av motoren. En bil på tomgang har ingen last den bærer, så motoren vil kjøle seg ned. Så når du endelig slår av motoren, stopper den flytende kjølevæsken og møter en kjølig motor. På denne måten brenner ikke kjølevæsken opp.

Å ikke bruke tomgangsmetoden når du ikke har en vannkjølt turbo er ikke egnet for turboen din. Fordi oljen vil steke opp, og ber deg om å endre den tidligere enn nødvendig. Hvis du ikke klarer å bytte olje og kjøre turboen på brent olje, vil den slå ut. Dette vil enten føre til at du bruker penger på reparasjoner eller en ny turbo.

Vanlige spørsmål

Hvor lenge varer Volvo-turboer?

Volvo turboer kan vare 60,000 til 160,000 miles eller lenger før de blir erstattet. Motoren kan til og med vare hele kjøretøyets levetid. Dette avhenger imidlertid av brukeren. Riktig vedlikehold og riktig driftstrykk vil forlenge turboens levetid. Forsøm det; det motsatte ville være tilfelle.

Når bør du bytte Volvo turbo kjølevæske?

Når du skal bytte Volvo turbo kjølevæske avhenger av hvor ofte du kjører og kjølevæsken du bruker. Syntetisk olje brytes ikke ned raskt, så det må endres en gang i blant. Men petroleumsoljen må skiftes med korte intervaller fordi den ikke tåler turbovarme og vil bryte ned raskt.

Jo mer du kjører, jo mer olje blir skitten, så du må bytte olje oftere. Du kan bytte turbo kjølevæske etter hver 5000 eller 7000 miles. Eller enda bedre, se bilens brukerhåndbok for produsentens anbefaling om når du skal bytte olje.

  Hva er vanlige problemer med Volvo?

Hvilket drivstoff og olje skal Volvo turboer bruke?

Volvo turboer kan kjøre vanlig drivstoff uten å gi problemer. Men for optimal ytelse anbefales det at du bruker førsteklasses gass. Syntetisk olje er den beste for Volvo turboer fordi de tåler varmen en turbomotor produserer. Siden det ikke brytes ned lett, trenger du ikke å endre det med korte intervaller.

Hvordan vet du at Volvo-turboen din er defekt?

Legg hendene på kompressorinntaket. Overflødig olje nær dette innløpet kan bety at noe er galt med turboen. Hvis turboen din opererer på halvparten av økningen den vanligvis går på, betyr det at turboen er alvorlig skadet, eksosaktuatorfjæren er svak, eller det er en kraftig boostlekkasje.

Kan du kjøre med en defekt Volvo turbo?

Du kan kjøre med en defekt turbo, men ikke bare vil det gi en crappy tur, det vil også skade andre komponenter som er koblet til den. Du kan kjøre bilen med en lett pedal hvis turboen griper, men tetningene har ikke blåst ut.

Men hvis tetningene blir blåst, brent eller delvis brent, vil olje komme inn i katalysatoren og eksosanlegget. Denne handlingen vil føre til svikt i katalysatoren og alt som er knyttet til eksosanlegget. I tillegg vil du miste olje raskt. Så det beste rådet er å ikke kjøre med en dårlig turbo.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter