Hva er vanlige problemer med Volvo?

Til tross for at Volvo har gjort seg enklere når det gjelder sikkerhet og holdbarhet, har flere vanlige problemer blitt tydelige. Så før du kjøper en Volvo, er det viktig å vite noen av de vanlige problemene du kan støte på underveis.

De viktigste problemene som Volvo-eiere opplever er plutselig motorsvikt, dårlig drivstofføkonomi, overdreven oljeforbruk og overføringssvikt. De fleste av disse problemene begynner å dukke opp når Volvoen din når minst 75 000 miles. Her er vanlige Volvo-problemer:

Brå motorfeil

Tidligere har mange Volvo-eiere klaget over motorsvikt flere ganger. Dette er et problem som finnes på tvers av de fleste Volvo-modeller. Hovedårsaken til at motoren svikter brått er på grunn av kjølevifteproblemer.

Når kjøleviften utvikler problemer, begynner motoren å overopphetes, noe som mislykkes til slutt. Dette er fordi kjølesystemet holder motoren i drift ved en ideell temperatur. Så hvis det er kompromittert, vil det ikke fungere etter behov, og det vil også påvirke driften av motoren.

Problemer med servostyringslekkasje

Problemet med servostyringslekkasje er vanlig i de nyeste Volvo-modellene. Denne lekkasjen skjer når slangen som transporterer servostyringsvæsken fra reservoaret mot systemet begynner å lekke. Det gjør det ganske utfordrende å kontrollere kjøretøyet.

Når bilen startes, blir væsken pumpet til stativet der enhver bevegelse endrer den til skum. Den gode nyheten er at det er enkelt å løse dette problemet, men det bør overlates til en profesjonell eller autorisert Volvo-mekaniker eller tekniker.

For høyt oljeforbruk

En av de viktigste delene av å ta vare på kjøretøyet ditt er ved å sikre at den har riktig type og nok olje. Imidlertid har mange Volvoer en tendens til å bruke overflødig olje, noe som er en irriterende ting, da du må  sjekke oljenivået etter noen uker med kjøring.

  Vanlige problemer med Citroën C1

Dessuten kommer de fleste Volvoer med sprekker i en av drivstoffledningene i motorrommet. Dette fører til drivstofflekkasje i motorrommet etter en tid. Det oppstår på grunn av det trykksatte drivstoffsystemet. Dessuten er det et gråtehull på bunnen av de mekaniske drivstoffpumpene.

Derfor, hvis din Volvo har en intern lekkasje, vil oljen lekke fra gråtehullet. Videre kan oljelekkasjen også foregå i gummislangen og metallrøret fra tanken til drivstoffpumpen. Lekkasjen skjer i metallrøret og gummislangen etter rusting.

Blant de ulike Volvo-modellene er 2012 Volvo S60 den mest berørte modellen. Hovedårsaken til overdreven oljeforbruk er oljelekkasje. Så du kan få en mekaniker til å jobbe med det og rette opp problemet i tide. 

Dårlig drivstofføkonomi

Et annet vanlig problem med Volvo-biler er dårlig drivstofføkonomi. Og en av hovedårsakene bak dette er den langsomme akselerasjonen som Volvos vanligvis har. I motsetning til Mercedes-Benz eller BMWs, har Volvo vanligvis en langsommere akselerasjon som ender opp med å bruke mer drivstoff. Så når du prøver å tråkke på pedalen for å akselerere raskere, brukes mer drivstoff.

Likevel har de nyeste Volvo-modellene en noe bedre drivstofføkonomi enn de eldre modellene. Men de er ikke bedre enn de fleste av konkurrentene. Dessuten kan du fortsatt forbedre volvo drivstofføkonomien ved ikke å akselerere hardt. Bytt også oljefilteret regelmessig slik at det fungerer effektivt.

Feil ved overføring

Dessuten kommer Volvo med en komplisert overføring. Vær oppmerksom på at overføringen er et annet navn gitt til girkassen. Mot Volvos er utstyrt med en automatisk girkasse, noe som er noe risikabelt. På toppen av det har de et powershift-overføringssystem, noe som gjør det vanskelig for sjåfører å forstå teknologien.

  Problemer med Kia Rio GPL

For at Volvos transmisjonssystem skal fungere godt, trenger det en overføringsvæske eller programvareoppdatering, som vanligvis gjøres av en profesjonell mekaniker eller tekniker fra Volvo.

Problemer med sikringsboks

Til slutt står Volvo også overfor sikringsproblemer. Tvert imot finnes dette problemet i en håndfull Volvo-modeller. Dette er fordi sikringen deres er dårlig plassert under dashbordet. Som et resultat blir vann fra utsiden fanget inne i sikringsskapet. Senere forårsaker dette korrosjon og elektriske feil finner sted.

FAQ

Hva er de vanlige problemene spesielt Volvo-modeller? 

Bortsett fra de store problemene som oppleves i de fleste Volvo-modeller, er noen problemer bare vanlige spesielt Volvo-bilmodeller. Disse inkluderer:

  • Volvo S60 – det vanlige problemet som Volvo S60-eiere bør forvente er overdrevent oljeforbruk. Dette er på grunn av oljelekkasje, men det kan løses ved å ta bilen til en autorisert Volvo-forhandler for reparasjon. Andre problemer inkluderer motorfeil og overføringsproblemer.
  • Volvo S80 – denne modellen har forskjellige problemer avhengig av produsentåret. 2000 Volvo S80 har motorproblemer, mens 2014-modellen har overføringsproblemer. 
  • Volvo V70 – dette er blant Volvo med flest problemer. Den 2001 Volvo V70 hadde motorproblemer og overføringssvikt.
  • Volvo 240 – til tross for å være blant de mest pålitelige Volvos gjennom tidene, hadde denne modellen et problem med en dårlig plassert sikringsboks som kunne forårsake stor elektrisk svikt.
  • Volvo XC60 – dette er en av de beste Volvo crossover SUVer på markedet. Men når motoren overopphetes, fører det til feil på grunn av den mislykkede kjøleviften.
  Fiat Tipo 1.4 95 CV problemer

Hvorfor er Volvoer så upålitelige?

Volvoer anses som så upålitelige fordi gjennomsnittskostnaden for reparasjoner og vedlikehold er over industristandarden. Derfor må du bruke mer på reparasjoner og vedlikehold enn en person med en konvensjonell bil som en Toyota.

Produseres Volvo-motorer i Sverige eller Kina?

Før 2013 ble Volvo-motorer produsert i Skovde, Sverige, av Volvo Engine Architecture (VEA). VEA er en familie av straight-three og straight-four bil- og dieselmotorer. Fra 2016 ble imidlertid de fleste Volvos-motorer produsert fra Zhangjiakou, Kina.

Konklusjon

Før du kjøper en Volvo, er det viktig å vite noen av de vanlige problemene du sannsynligvis vil møte. Volvo vanlige problemer inkluderer brå motorsvikt, servostyring lekkasje problemer, overdreven oljeforbruk, dårlig drivstofføkonomi, overføringssvikt, og sikringsboks problemer.

På toppen av det finnes noen vanlige problemer i spesifikke Volvo-modeller. Derfor, hvis du eier en Volvo, bør du være på utkikk når bilen din treffer over 75,000 miles. Og hvis du bestemmer deg for å reparere den, må du sørge for å ta bilen til en Volvo-autorisert mekaniker for riktig festing.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter