Er en brukt Volvo en god bil?

Siden ikke alle har råd til å kjøpe en ny Volvo-bil, velger noen volvo bruktbilmarkedet. Men er en brukt Volvo en god bil?

Ja, en brukt Volvo er en utmerket bil. I motsetning til mange luksusbiler er det ganske billigere å opprettholde en brukt Volvo. Takket være de litt billigere Volvo-delene og lavere vedlikeholdskostnader. I tillegg rapporterer Volvos færre problemer enn andre luksusbiler. 

Likevel bør du inspisere den brukte Volvo-bilen du har tenkt å kjøpe før du betaler for den. Vurder kjørehistorikken, vedlikeholdet og tilstanden til bilen. Modellen og året for den brukte Volvoen er også avgjørende, da noen modeller er kjent for å ha voldsomme problemer.

Hva gjør en brukt Volvo til en god bil?

Avanserte funksjoner

Å kjøpe en ny Volvo er dyrt, da det vil koste deg flere hundre dollar. Du kan imidlertid fortsatt nyte de luksuriøse og avanserte funksjonene som finnes i en Volvo ved å kjøpe en brukt Volvo-modell. Volvo leveres som standard med mange eksepsjonelle interiør- og utvendige funksjoner som ikke finnes på konvensjonelle kjøretøy.

Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene du får i en brukt Volvo inkluderer skinnseter, oppvarmede seter, dobbel sone automatisk klimakontroll, Sensus  infotainment system med en vertikalt orientert berøringsskjerm, Bluetooth satellittradio, et 10-høyttaler lydsystem og mye mer.

Sikkerhetsfunksjoner

Bortsett fra standard interiør- og eksteriørfunksjoner, vil kjøperen av en brukt Volvo få mange sikkerhetsfunksjoner, som inkluderer fører døsighetsovervåking, automatisk nødbremsing, kjørefeltsadvarsel, blindpunktovervåking, trafikkskiltgjenkjenning, varsel om frontkollisjon, varsel om bakre krysstrafikk og kjørefeltsassistanse.

Så selv om du skal kjøpe en bruktbil fra Volvo, kan du slappe av i visshet om at den er trygg og sikker enn de fleste nye bilmerker. Ja, du kan få en ny konvensjonell bil til prisen av den brukte Volvo, men du vil ikke få samme kvalitet på sikkerhetsfunksjoner.

  Er Volvo mer pålitelig enn Audi?

Fra uendelig tid har Volvoer vært kjent for å være trygge biler. Det spiller ingen rolle om Volvoen er 3 år gammel, 10 år gammel eller 20 år gammel, den vil fortsatt ha noen av de viktigste sikkerhetsfunksjonene. Dessuten står Volvo bak de fleste sikkerhetsfunksjonene i bilindustrien, for eksempel et trepunkts sikkerhetsbelte, beltestol, bakovervendt barnesete og mye mer.

Lave vedlikeholdskostnader

Volvo kan være en luksusbil, men det er en av de billigste luksusbilene å vedlikeholde. Ikke bare er en brukt Volvo-bil pålitelig, men den registrerer også færre problemer enn andre konkurrent luksusbiler. Derfor vil du ikke pådra deg mye når det gjelder vedlikehold eller reparasjon av din brukte Volvo-bil.

Den eneste utfordringen du vil møte er å få reservedeler, da Volvo ikke har velspredningsservicesentre. I tillegg betyr dette at reservedelene kan være ganske dyre. Bortsett fra det, trenger du ikke å bekymre deg for alvorlige reparasjoner før bilen treffer over 100 000 miles.

Mer pålitelig

En annen grunn til at brukte Volvo-biler er gode biler, er på grunn av påliteligheten. Ifølge mange pålitelighetsbyråer vurderer Volvos gjennomsnittlig eller litt gjennomsnittlig på pålitelighetspoengene. Dette er vanligvis ikke tilfelle med de fleste luksusbiler, da de rangerer under gjennomsnittet.

Uansett er det også viktig å oppdage om den brukte Volvoen du har tenkt å kjøpe er pålitelig eller ikke. For eksempel var xc90 SUV-modellene bygget før 2015 veldig pålitelige, mens de som ble bygget etter 2015 ikke var så pålitelige.

  Bryter Volvoer mye sammen? Er Volvo en pålitelig bil?

På samme måte, en av de mest pålitelige Volvoene på markedet, hadde Volvo S60 noen få problemer tidligere. S60-modellene som ble bygget før 2012 hadde lekkasjeproblemer og motorsvikt. Men ikke nå lenger. Men når du kjøper en Volvo, kan små detaljer som dette utgjøre en stor forskjell.

FAQ

Er en gammel Volvo pålitelig?

Det avhenger av hvordan eieren har vedlikeholdt bilen. Selv om de fleste Volvoer er pålitelige, vil dårlig vedlikehold etter hvert som bilen eldes føre til kostbar reparasjon og vedlikehold. Så du må sørge for at Volvoen din er godt vedlikeholdt for å vare lenger.

Er brukte Volvoer dyre å vedlikeholde?

Ja, det er de. Som enhver luksusbil er brukte Volvoer også dyre å vedlikeholde, da det ikke er enkelt å få reservedeler og spesialiserte teknikere. Men med riktig pleie og vedlikehold kan det være billigere å eie en Volvo i det lange løp.

Hvor mange miles er Volvos bra for?

De fleste Volvoer er gode i opptil 200 000 miles. Det kan imidlertid være mer eller mindre avhengig av påliteligheten til Volvo-merket og -modellen. Men hvis du tar godt vare på Din Volvo, kan du til og med gjøre over 300,000 miles. Så det handler om riktige kjørevaner, ikke manglende planlagt servicevedlikehold og Volvo-modell.

Har Volvos sin verdi?

Til tross for å være blant de mest pålitelige luksusbilmerkene, holder Volvo ikke verdien godt. Når du sammenligner det med andre luksusbiler som Porsche, Audi, BMW og Mercedes-Benz, vil du oppdage at disse bilene holder verdien godt.

  Best brukte biler for en første bil

Dette skyldes hovedsakelig at kvaliteten på materialene som brukes i Volvo ikke er på nivå med de beste luksusbilene. Bilen fungerer heller ikke så eksepsjonelt som de beste luksusmerkene. Hvis du vil ha en Volvo-modell som holder verdien godt oppe, kan du vurdere å få XC60 Crossover SUV.

Hva er den best brukte Volvo å kjøpe?

En brukt Volvo er en god bil å kjøpe, men ikke alle av dem er pålitelige. Så hvis du leter etter den best brukte Volvo å vurdere å få 2012 XC90. Denne bilen er velbygd, luksuriøs, romslig og holdbar. I tillegg registrerer den færre problemer enn de fleste brukte SUV-er på markedet. 

Konklusjon

Alt i alt er Volvos utmerkede brukte biler. Så hvis du vil ha valuta for pengene, kan du ikke gå galt med en brukt Volvo. Likevel er det verdt å finne ut mer om bilens historie før du kjøper en. På toppen av det bør du prøvekjøre den brukte bilen og oppdage om brukeren opprettholdt den riktig eller ikke.

Totalt sett kan en riktig vedlikeholdt brukt Volvo-modell klokke over 200.000 miles. Bare sørg for at du ikke går glipp av anbefalt planlagt servicevedlikehold og utøver riktige kjørevaner. Hvis du vil ha de best brukte Volvoene, kan du vurdere å få Volvo 2012 XC90 eller 2018 Volvo S60.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter