Volvo vs BMW pålitelighet – som er bedre?

Volvo er kjent for sin pålitelighet og sikkerhet og BMW for sin rene kjøreglede og kraftige ytelse. BMWs er lettere, mer aggressive, raskere og har bedre håndtering. Volvo-biler er derimot mer pålitelige enn BMWs.

Husk at 2 av topp 5 minst pålitelige biler er BMWs, svaret på hvilken bil som er mer pålitelig, bør ikke være så vanskelig. Det er Volvo. Men er det en bedre bil totalt sett?

Volvo-biler er mer pålitelige enn BMWs

Ifølge Pålitelighetsindeksens database og liste over topp 40 mest pålitelige bilmerker, er Volvo på 23. plass, mens BMW på 31. Volvo er nesten dobbelt så pålitelig som BMW generelt. Volvos pålitelighetsvurdering er 127,00, mens BMW 177,00. Jo lavere vurdering, jo bedre pålitelighetspoeng.

BMWs vanligste problemer

Feil elektronikk og dingser

Nyere modell BMWs har en tendens til å oppleve mye defekt elektronikk, feildører, vinduer og tekniske dingser. Videre er merkevaren beryktet med et defekt kjølevæskesystem og nedbrytbar gummi, som bare gjør det mulig for motorer å kjøre i noen år tidligere garanti til de bryter helt ned.

Gummielementer i motoren har en tendens til å bryte

Det er vanlige problemer med varmeapparatkjernen, lekke oljefilterpakninger og noen ganger til og med problemer med drivstoffpumpen. Alle disse har en tendens til å hope seg opp, til slutt koster eieren mer enn den opprinnelige kjøpesummen til BMW selv.

Volvos vanligste problemer

Komplisert girkasse for girkasse

Volvo, til tross for å være mer pålitelig enn BMW har også en ganske liste over problemer du bør vite om før du kjøper kjøretøyet. Volvo V70 opplever ganske mange overføringsproblemer.

Servostyring lekkasjer

Volvo S60 kan gi deg en styringslekkasje. Servostyringssystemer har blitt ganske mye i det siste, slik at du enkelt kan dreie hjulet på et tungt kjøretøy. Noen Volvoer opplever imidlertid feil med servostyringen, noe som kan føre til lekkasjer og til og med gi deg vanskelig for å dreie rattet.

  Er Volvo mer pålitelig enn Audi?

Defekte kjølevifter

Den noe pålitelige XC60 opplever derimot vanlige problemer med mislykkede kjølevifter.

Feil i sikringsboks

Volvos sikringsboks er svært dårlig plassert, noe som gjør det vanskelig å nå for reparasjoner. Det er under dashbordet, hvor utevann noen ganger kan nå og få det til å mislykkes elektrisk.

Drivstofflekkasjer

Det er små sprekker i en av drivstoffledningene i motoren til noen Volvoer, noe som fører til drivstofflekkasje.

Volvos proffer over BMW

Volvo er en av de sikreste bilene noensinne

På et generelt notat er Volvo kjent for sikkerhet og pålitelighet. Volvo biler er vanligvis mye tyngre og stive enn din typiske BMW kjøretøy. Dette er en av grunnene til at de er så kjent for sikkerhet.

Volvos mål som selskap er å produsere de sikreste kjøretøyene i verden. Ikke rart Volvo oppfant sikkerhetsbeltet vi bruker i dag i vår daglige kjøring, uansett hvilket kjøretøymerke vi kjører. I 1959 kom Volvos ingeniør Nils Bohlin på ideen, og helt siden de har merket seg ved å sette sikkerhet og pålitelighet først i produksjonen.

Pålitelighet

Når man bare ser på de første 5 årene av eierskapet, BMW deler den 9. plassen når det gjelder å være den mest pålitelige bilen, sammen med Mazda. Volvo faller til 16.-plass, men det betyr ikke at Volvo generelt er mindre pålitelig enn BMW, da de fleste problemer for biler dukker opp etter de første årene.

  Hva er de beste sedans for sikkerhet og pålitelighet?

Hvis vi sammenligner BMWs bestselgende 3-serie med Volvos bestselger XC60, kan vi tydelig se at Volvo slår BMW med stor margin. Volvo XC60 pålitelighet indeksen er 112, og BMW Series 3 er 216, noe som gjør den to ganger mer pålitelig enn sin BMW motpart.

Videre, i topp 100 mest pålitelige biler listen over Pålitelighet Indeks, Volvo C30 gjør listen i #73, med en flott score på 61, mens BMW ikke gjør diagrammet i det hele tatt, med noen modell, det vil være.

Bedre utstyrt og mer romslig

Sammenligning av modeller av lignende pris, Volvo er bedre utstyrt når det gjelder teknologi og funksjoner, og er også større enn sin BMW motpart, både i bagasjeplass, takhøyde og benplass for passasjerene.

BMWs proffer over Volvo

Kjøreglede

Hvis du er ute etter en sporty følelse, lettere håndtering, og et mer aggressivt utseende, BMW er bilen for deg. Den rene kjøreglede en BMW tilbyr, er mye mer enn hva noen Volvo bil kan gi deg. BMW er avhengig av å gi en flott kjøreopplevelse uten å ofre komfort for sjåføren og passasjerene.

Mer komfortabel kjørestilling

BMWs er spesielt designet for å passe enhver førers preferanser. Setene er mekanisk justerbare, og du kan velge mellom noen få kjøremoduser slik at du føler at bilen er en del av deg, selv om du aldri har kjørt den før.

Rattet er også justerbart og lar deg gjøre det til ditt eget. Til slutt er det som virkelig betyr noe det du leter etter, og om det sammenfaller med bilen du for øyeblikket tester. Gå alltid for en prøvekjøring før du kjøper et kjøretøy og kjør trygt.

  Er en brukt Volvo en god bil?

Ting du bør vurdere før du kjøper en Volvo

Er Volvo-biler dyrere å vedlikeholde og reparere enn BMW?

I gjennomsnitt koster Volvo-biler litt mindre enn BMW-biler å vedlikeholde. Deler, reparasjoner og arbeidskraft er svært dyre, og det totale eierskapet til en Volvo i løpet av en 10-årsperiode kan utgjøre $ 15,000 XNUMX. Den estimerte gjennomsnittlige årlige kostnaden for Volvo er $ 800, mens de fleste BMW-modeller vil variere hvor som helst mellom $ 800 og $ 1,200.

Hvorfor er brukte Volvo-biler så billige?

Brukte Volvo-biler er billigere enn du forventer på grunn av at deres deler og reparasjoner er svært kostbare. De fleste kjøper Volvo på en leieavtale, og etter at garantien utløper, selger de dem på bruktmarkedet. Dette betyr at når de bryter sammen, er de utenfor garantien. Av denne grunn avskriver kjøretøyet sterkt, siden kjøpere vet det og forventer en lavere pris.

Hvilken er den beste Volvo-bilen?

Volvos flotteste og mest kjøpte bil noensinne er Volvo XC60, som er en favoritt blant Volvo-fans. XC60 er en pent designet SUV som gir en unik skandinavisk ta på segmentet. XC60 leveres i et bredt utvalg av motorer og er et ekstremt trygt kjøretøy å kjøre. I tillegg er det ganske pålitelig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter