Fiat 500e Lade- og elektriske problemer

Fiat 500e problemer & feil

Fiat 500e er en mer avansert og raffinert bil enn den elskede bensindrevne Fiat 500. Selv om den er elektrisk, har den også visse elektriske problemer som interesserte kjøpere bør kjenne til. Men hva er lade- og elektriske problemer med Fiat 500e?

Vanlige problemer med lading og elektriske problemer med Fiat 500e er dårlig batteri, at batteriet tømmes og begrenset lademulighet. I tillegg har noen brukere klaget på at ladingen går for sakte og at ledningsnettet er skadet.

Flere problemer med Fiat 500e.

Hva er de elektriske problemene med Fiat 500e?

Dårlig batteri

Batterier er noen av de viktigste delene av et elektrisk kjøretøy. Når du har kjørt Fiat 500e i mange kilometer, kan du begynne å få problemer med batteriet. De fleste batteriproblemer skyldes overforbruk, alder eller værforhold.

De fleste Fiat 500e-brukere har klaget over at batteriet har mistet ladingen. For å unngå de fleste batterirelaterte problemer med Fiat 500e bør du være oppmerksom på hvordan du bruker bilen og hvor mye strøm den har før du kjører den.

Hvis batteriet har sviktet eller ikke holder ladingen, må du oppsøke et Fiat-servicesenter for en kontroll. Avhengig av problemet kan batteriet repareres eller skiftes ut. Vær oppmerksom på at det kan være ganske kostbart å bytte batteri.

Batteriet tømmes

Et annet problem som Fiat 500e-brukere har klaget over, er batteridrenering. Hvordanelektrisk pleier, dette problemet er mer vanlig med Fiat 500e fra kaldere områder. Som forventet vil Fiat 500e-biler i kaldere temperaturer vanligvis tømme batteriet raskere enn de i milde temperaturer.

  Vanlige Ford 3.5 V6 motorproblemer

Noen studier viser at elbiler kan miste opptil 32 % av ladingen i kjøligere områder. Derfor er det viktig å holde batteriet ladet, og det bør varmes opp før kjøring. I tillegg til at kalde temperaturer tapper batteriet i Fiat 500e, vil det også redusere batteriets levetid.

Skadet ledningsnett

Dette problemet er vanlig på eldre Fiat 500e-modeller. Ledningsnettet i en ELBIL bidrar til å håndtere energi- og informasjonsflyten i E/E-systemet for å utføre primære bilfunksjoner som bremsing og styring, samt sekundære bilfunksjoner som infotainment og ventilasjon.

Hvis ledningsnettet i Fiat 500e er skadet, fungerer ikke disse funksjonene som de skal. Sørg for å oppsøke et Fiat-servicesenter eller en profesjonell mekaniker for reparasjon eller utskifting.

Begrenset antall ladere

Fiat forsyner sine brukere med laderen Fiat Lelectric carel-1 ELECTRIC CARSE. Dette er den anbefalte laderen for Fiat 500e. Når det er sagt, har noen brukere forsøkt å bruke andre ladere, og de har hatt problemer med å lade bilen. En bruker installerte en Clipper-creek LCS-25 ELECTRIC CARSE-lader, og den var ikke kompatibel med bilen hans.

Noen brukere har derimot hatt problemer med å bruke Clipper-creek LCS-25 ELECTRIC CARSE-lader. En kunde opplyste at han fikk feilmeldingen «P0D27-00 BATTERY CHARGER 1 INPUT VOLTAGE TOO LOW». Hovedårsaken til at Clipper-creek LCS-25-laderen ikke er kompatibel med enkelte Fiat 500e, er inkompatibilitet.

Stiften øverst til høyre er mindre enn stiften øverst til venstre. De to pinnene må ha samme størrelse for at laderen skal fungere. Før du kjøper en universallader, bør du derfor forsikre deg om at den er kompatibel med bilen din.

  Vanlige Ford V10-problemer

Ladingen går for sakte

Endelig har selectric careral-brukere også klaget over at bilen lader for sakte. Dette er ikke et problem som bare Fiat 500e-brukere opplever, men også andre elbileiere. Mange brukere har klaget på at det tar litt lengre tid å lade Fiat 500e.

For eksempel tar det opptil 30 minutter å lade 24 kWh-batteriet fra 10 % til 80 % med hurtigladeren. Og for det større batteriet på 42 kWh tar det 35 minutter å lade batteriet fra 0 % til 80 % ved 85 kWh. Men når du lader hjemmefra, kan det ta flere timer.

Så dette er noe Fiat 500e-brukere bør venne seg til. For hurtiglading bør man bruke en hurtiglader.

FAQ

Er Fiat 500e en pålitelig bil?

Ja, Fiat 500e er en pålitelig bil. Den er også effektiv og slitesterk. Derimot er den originale bensindrevne Fiat 500-modellen ikke særlig pålitelig. Fiat 500e er mer pålitelig enn forbrenningsmotoren, siden den har færre bevegelige deler.

Hva er de vanligste problemene med Fiat 500e?

Fiat 500e er en pålitelig og komfortabel bil. Likevel har den også en rekke problemer, inkludert ladeproblemer, elektriske problemer, batteriproblemer og programvareproblemer. Hvis du vil unngå de fleste av disse problemene, bør du sørge for å ta godt vare på bilen og utføre reparasjoner i tide.

Hvor lenge varer batteriet i Fiat 500e?

Med riktig stell og vedlikehold vil Fiat 500e-batteriet vare i mellom 10 og 20 år. Dette avhenger av hvor godt du vedlikeholder bilen og hvor ofte du kjører den. Vær oppmerksom på at Fiat-batteriet forringes med 0 % til 2 % per år.

  Vanlige Ford Transit 4x4-problemer

Hva er rekkevidden til Fiat 500e?

Fiat 500e er utstyrt med en kapasitet på 42,2 kWh (brutto) og 37,3 kWh (netto), noe som gir elbilen en rekkevidde på 164 miles eller 264 km i WLTP-kjøresyklusen med standard 17-tommers hjul. Men hvis bilen utstyres med 18-tommers hjul, reduseres rekkevidden til 157 miles eller 253 km.

Er det dyrt å vedlikeholde Fiat 500e?

Nei, det er billigere å vedlikeholde Fiat 500e enn de tradisjonelle Fiat 500-modellene med forbrenningsmotor. Dette skyldes at Fiat 500e ikke bruker drivstoff, og at det er billigere å lade bilene enn å fylle opp en Fiat 500. Dessuten er vedlikeholdskostnadene for Fiat 500e opptil 35 % lavere enn for Fiat 500-modeller med forbrenningsmotor.

Konklusjon

Selv om elbilen Fiat 500e er raffinert, 61 mm lengre, 56 mm bredere og 29 mm lengre enn forgjengeren med bensinmotor, har den fortsatt flere problemer. Noen av de vanligste el- og ladeproblemene med Fiat 500e er dårlige batterier, ødelagte ledningsnett og batterier som tømmes.

I likhet med de fleste andre biler vil godt stell og vedlikehold av Fiat 500e bidra til å unngå noen av disse problemene og forlenge bilens levetid.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter