Vanlige problemer med DS 3 Crossback E-Tense

DS 3 Crossback E-Tense

DS er for Citroen og Peugeot hva Audi er for VW og Skoda, noe som betyr at DS prøver å være premiumtilbudet som deler de fleste delene med sine to søsterselskaper, Citroen og Peugeot. DS pleide å være en spesiell in-house av Citroen, men siden 2015 har DS blitt helt uavhengig og har som mål å sette et preg på verdens premiumbilmarked.

DS 3 Crossback er den minste premium SUV av DS som prøver å stjele kunder fra biler som Audi Q3 eller BMW X1.  E-Tense-navnet betyr at denne versjonen av DS 3 Crossback er helt drevet av battericeller, ikke en forbrenningsmotor.  I denne artikkelen vil vi imidlertid fortelle deg alle de vanlige problemene med DS3 Crossback E-Tense og hva du skal se etter.

Det virker som om de vanligste problemene med DS 3 Crossback er knyttet til bilens tilbehør og elektriske systemer som dørhåndtakene  . Noen har også rapportert problemer med visse avanserte førerassistansesystemer som ofte kan føles litt for selvsikker og ikke-flytende.

Andre klaget over bilens beregninger og at DS 3 ikke er i stand til å måle riktig hvor mange miles du får igjen i batteriet. Noen har også klaget på bilens ladesituasjon da du ikke kan stille inn bilens charging timer riktig og at den brukbare batterikapasiteten faktisk er godt under 50kW.

DS 3 Crossback E-TENSE – Elektriske problemer

Vi vil starte denne listen ved å nevne at E-TENSE noen ganger har et eget sinn når det gjelder dørhåndtakene og hvordan de fungerer. Bilen leveres med et avansert nøkkelfritt system som er i stand til å oppdage når nøkkelen er i nærheten av bilen og sprette ut dørhåndtakene slik at de alltid hilser på deg når du kommer i nærheten av dem.

  Vanlige problemer med Kia Forte

Noen eiere har imidlertid klaget over at dette systemet ikke alltid er så effektivt som det burde være, og dermed senker bilens kvalitetsnivåer, selv om hovedformålet var å heve det.  Uansett er dette sannsynligvis bare et lite programvareproblem som sikkert kommer til å bli tatt hånd om i de kommende månedene med alle kommende oppdateringer.

DS 3 Crossback E-TENSE – ADAS problemer

Nesten alle biler i disse dager kommer med avanserte førerassistansesystemer som tar sikte på å holde oss trygge uansett miljø. DS3 Crossback får alle de vanlige tingene som filholderassistent, blindsoneassistent, adaptiv cruisekontroll, automatisk nødbremsing og mange andre fasiliteter.

Noen eiere klaget imidlertid over at kjørefeltassistenten er kjent for å være altfor selvsikker og kan slepe deg tilbake til midten av kjørefeltet selv om du vil gjøre et filskifte. Eiere sier at du kan unngå dette ved å slå av systemet som noe beseirer  formålet.

DS 3 Crossback E-TENSE – Kjørelengde spådommer problemer

Siden biler begynte å ha avanserte elektroniskes, har det å ha en kjørelengdeindikator på dashbordet blitt en standard på tvers av alle biler.  Den på DS 3 er ikke den aller beste der ute, da den ofte kan villede deg med den gjenværende rekkevidden. Eiere har uttalt at bilen noen ganger kan vise mindre enn 170 miles selv om bilen din er fulladet.

  Vanlige problemer med BMW F01

Andres uttalte at indikatoren noen ganger kan gå den andre veien selv om du tømmer batteriet ganske mye. Dette er fordi denne indikatoren prøver å ta hensyn til kjørevanene dine og gi deg en vurdering basert på hvordan du kjører bilen. Dette fungerer mesteparten av tiden, men bilen kan noen ganger unnlate å indikere den virkelige kjørelengden som er igjen, uansett hvordan du kjører.

DS 3 Crossback E-TENSE – Ladeproblemer

For å fullføre denne listen, skal vi også nevne visse problemer med ladesituasjonen der DS3 Crossback E-TENSE noen ganger kan være litt vanskelig å bruke.  Noen sier at appen som følger med bilen ikke er den beste når det gjelder å forhåndsbestemme når du skal lade bilen.

Dette er ikke det eneste problemet ettersom mange eiere klager over appen på flere måter enn en.  Det er ikke det enkleste å bruke og mangler også når det gjelder biler fra premiumsegmentet.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe DS 3 Crossback E-TENSE?

Hvis du liker det DS har å tilby, og du er ute etter en god allround elbil, er DS 3 Crossback E-TENSE absolutt verdt det.  Batteriet kan være litt større, og bilen kan ha en mer avgjørende utvendig design, da de fleste biler fra dette premium EV-segmentet har en lang merkevarearv og deres designvalg har en tendens til å være mer sammenhengende.

Imidlertid er Citroen / DS kjent for å lage biler som ikke ser ut som noen annen bil der ute. Jeg antar spørsmålet if DS 3 Crossback E-TENSE er verdt det er helt basert på hva du elsker fra en EV. Hvis du liker DS designspråk og du anser rekkevidden og kraften for å være nok, er DS3 E-TENSE virkelig verdt det.

  Vanlige problemer med Fiat Scudo

Hvilke biler konkurrerer med DS 3 Crossback E-TENSE?

DS 3 Crossback E-TENSE er ofte rettet mot Hyundai Kona Electric, MG ZS EV og Kia e-Niro SUV.  Mellom disse tre ser DS ut til å være det avanserte produktet, og det klarer å være den som kjører best.

Kia e-Niro og MG ZS  koster litt mindre sammenlignet med DS 3, noe som er ganske åpenbart i det øyeblikket du setter disse to opp mot hverandre.  Imidlertid får e-Niro et større 67.5kWh batteri med opptil 230 miles mens MG ZS tilbyr et enda større 72kWh batteri med oppover 270 miles.

Hva står DS i Citroen DS for?

Som nevnt tidligere forlot DS-merket Citroen tilbake i 2014, men en egen DS-modell kom ikke før i 2018.  DS står for «Different Spirit» eller «Distinctive Series» da Citroen prøvde å lage et helt eget merke som henvender seg til kunder med høyere inntektsrate.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter