Fiat 500L & 500X 1.3 multijet 95 CV problemer

Fiat 500L

Fiat 500L og Fiat 500X er noen av de beste Fiat-modellene på markedet. De er også utstyrt med en 1.3 Multijet 95 CV-motor som er en av de beste små motorene på markedet. Som de fleste motorer kommer denne motoren med flere problemer. Men hva er de vanligste problemene med 1.3 Multijet 95 CV-motoren.

Vanlige problemer med Fiat 500L & 500X 1.3 Multijet 95 CV er tette partikkelfiltre, mangel på kraft, motoren starter ikke, tett GR-ventil, blå eller hvit røyk, oljevarsellampe og vanskelig å starte motoren. Med godt vedlikehold og pleie kan de fleste av disse motorproblemene unngås.

Hva er de vanligste problemene med Fiat 500L & 500X multijet 95 CV?

Tette partikkelfiltre

Et dieselpartikkelfilter er et filter som fanger opp og holder eksos sot for å redusere utslippene fra Fiat 500L eller 500X. Men hvis partikkelfilteret blir tilstoppet, vil det forårsake problemer og bringe motoren i ubalanse ved å blokkere den normale utluftingen av gasser. Noen av tegnene på et tett partikkelfilter er dårlig drivstoffeffektivitet, redusert effekt og funksjonsfeil i motoren.

Vær oppmerksom på at partikkelfilteret er pålagt å rense seg selv, noe det bare kan gjøre ved lave hastigheter. Så hvis det ikke renser seg selv ordentlig, kan det bli tett og forårsake problemene vi har nevnt ovenfor. For å unngå alvorlig motorfeil og til og med motorfeil, må du bytte ut det dårlige partikkelfilteret med et godt.

Motoren starter ikke

Flere brukere av Fiat 1.3 Multijet-motoren har også rapportert å ha problemer med å starte motoren. Noen av tingene som forårsaker dette problemet er en blåst sikring, ødelagte ledninger, dårlig batteri, tenningsbryterfeil og startmotorreléfeil. Det er viktig å få en mekaniker til å inspisere bilen din før du løser problemet.

  Fiat Panda 1.1 motorproblemer

Tett EGR-ventil

Når du kjører din Fiat 500L eller 500X i en lang periode, kan den bli sittende fast «åpen» eller «lukket» på grunn av opphopning av sotpartikler, smuss fra drivstoff og karbonavleiringer. Dessuten oppstår dette problemet for brukere som vanligvis kjører korte turer i kulde. Resultatet er at motoren ikke blir varm nok til å forbrenne karbonavleiringene.

For å løse dette problemet bør brukeren rengjøre eller bytte ut den tette EGR-ventilen. I tillegg bør de kjøre Fiat 500L eller 500X over lengre avstander for å forbrenne karbonavleiringer.

Blå eller hvit røyk

Hvis du merker blå eller hvit røyk fra bilen din, er dette et tegn på at EGR-systemet er blokkert. I tillegg kan det også bety at bilen din har lavt drivstofftrykk, et tett luftfilter, oljelekkasje og skitten olje eller oljefilter.

For å løse dette problemet, ta bilen til en profesjonell mekaniker for å få den undersøkt og fikset.

Varsellampe for olje

Mange brukere av Fiat 500L og 500X har også klaget på at oljevarsellampen lyser. Dette problemet er vanligvis forårsaket av en defekt ECU. Men i noen tilfeller kan det skyldes lite olje eller et dårlig oljefilter. Så før du utelukker det ene eller det andre problemet, bør du få en profesjonell mekaniker til å inspisere bilen din.

Hvis ECU er den skyldige, må den omprogrammeres. På den annen side, hvis oljen eller oljefilteret er problemet, må du bytte oljefilter og fylle motoren med ny olje. Sørg alltid for å fylle bilen med riktig olje for en jevn og optimal drift. I tillegg bør du alltid skifte olje som anbefalt av produsenten.

  Vanlige problemer med Audi A7

Mangel på kraft

Et annet vanlig problem med 1.3 Multijet-motoren er mangel på kraft. Dette problemet er vanligvis forårsaket av tette drivstoffinjektorer. Og hvis drivstoffinjektorene er i orden, bør du også inspisere turbo-finner, ladeluftkjølere og rør for lekkasjer. I noen tilfeller kan det skyldes stanglager, et tett drivstoffilter eller problemer med drivstoffpumpeledningene. Få en profesjonell mekaniker til å inspisere og diagnostisere bilen din.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Fiat 1.3 Multijet dieselmotoren pålitelig?

Ja, Fiat 1.3 Multijet dieselmotoren er veldig pålitelig. Den regnes som en av de beste små dieselmotorene på markedet. Dessuten registrerer denne motoren færre problemer, og den har enestående drivstoffeffektivitet.

Hvor lenge varer en 1.3 Multijet-motor?

Med riktig pleie og vedlikehold bør Fiat 1.3 Multijet dieselmotor vare i mer enn 200 000 miles. På toppen av det bør brukeren praktisere gode kjørevaner for at bilen skal vare lenge. Likevel, i gjennomsnitt bør denne motoren vare i minst 150.000 miles.

Har Fiat 1.3 Multijet dieselmotor en turbo?

Ja, Fiat 1.3 Multijet dieselmotor leveres med turbo. Det er en inline 4-sylindret, dobbel overliggende kam, common rail, direkte innsprøytning, turboladet dieselmotor. Så selv om 1.3 Multijet-dieselmotoren er liten, leverer den mer hestekrefter og dreiemoment enn den ville gjort uten turbo.

Hvilke Fiat-modeller er utstyrt med Fiat 1.3 Multijet dieselmotor?

Fiat 1.3 Multijet-motoren er en av de mest pålitelige og ytelsessterke dieselmotorene fra Fiat. På grunn av sin pålitelighet og eksepsjonelle ytelse er denne motoren montert på mange Fiat-modeller. Noen av dem inkluderer Fiat 500, Fiat 500L, Fiat 500X, Fiat Panda, Fiat Punto, Fiat Doblo, Fiat Qubo, Fiat Strada og Fiat Fiorino.

  Overraskende fakta om Fiat Tipo

Bortsett fra å være montert på Fiat-modeller, kan 1.3 Multijet-motoren også finnes i Alfa Romeo Mito, Lancia Ypsilon, Swift, Indica Vista og mye mer.

Hva er en Multijet dieselmotor?

Multijet er et uttrykk som brukes for andre generasjons turboladede dieselmotorer med et common rail direkte innsprøytningssystem. I tillegg kommer den med elektronisk kontroll som deler hele drivstofftilførselen i flere uavhengige injeksjoner, noe som gir en roligere, miljøvennlig og mer effektiv motordrift.

Konklusjon

Fiat 500L og 500X er to eksepsjonelle biler med enestående ytelse. De er også pålitelige, romslige, drivstoffeffektive og enkle å vedlikeholde. Med 1.3 Multijet-dieselmotoren er disse to bilene kraftige selv om de har en liten motor.

Selv om Fiat 1.3 Multijet-motoren er pålitelig og kraftig, er det viktig å kjenne til noen av de vanligste problemene som denne motoren står overfor. Som et resultat hjelper dette brukerne med å vedlikeholde bilen sin riktig og sikre at den går jevnt og varer lenger.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter