Gjør Volvo en kabriolet?

Volvo pleide å lage konvertible biler, men de avviklet dem i 2013.

Volvo C70 ble avviklet i 2013 på grunn av dårlig salg. Volvos daværende sjef Hakan Samuelsson sa også at selskapet hadde mye på tallerkenen. Avviklingen var ikke overraskende fordi det eneste svenske anlegget som pleide å lage C70s også ble stengt i 2013.

Volvos konvertible: C70

Volvo introduserte sin første kabriolet i 1998. De lanserte Volvo C70 i to varianter. Den ene var en kupé, og den andre var konvertibel. Det var et veldig spennende prosjekt for Volvo, da de aldri hadde bygget noe sånt tidligere. De slo seg sammen med Tom Walkinshaw Racing (TWR) for å gjøre det mulig.

Bilen ble avduket i 1996 på Paris Motor Show og ble veldig godt mottatt. Den ble designet i Oxford ved TWR. Volvo bestemte egenskapene og grunnstrukturen til bilen, mens TWR hadde ansvaret for design og produksjon.

Andre generasjon

Bilen fikk en andregenerasjonsoppdatering i 2006. De forbedret seg i vektstyring og bremsesystem. Håndteringen ble også forbedret i denne generasjonen. Taket på den konvertible versjonen fikk en oppdatering med en uttrekkbar hardtop. Interiøret fikk også noen oppgraderinger.

Hvorfor avsluttet Volvo konvertible?

Seponeringen var ikke overraskende. I 2011 avslørte Volvo at de skulle slutte produksjonen på grunn av dårlig salg. Anlegget som bygde C70 i Sverige ble også stengt i 2013. I 2013 kunngjorde daværende sjef Hakan Samuelsson at bilens etterfølger ville være ute så snart som mulig. Den konvertible versjonen ble imidlertid aldri kunngjort.

Volvo C70 ble erstattet av Polestar 1. Dette ble avduket i 2015. Polestar 1 er en plug-in hybrid sportsbil, men det er ingen konvertibel versjon av denne bilen.

  Hva er vanlige problemer med Volvo?

Vil Volvo noen gang gjøre en kabriolet igjen?

Ser vi på fortiden, avviklet Volvo sin konvertible på grunn av dårlig salg. Dette indikerer at det å lage en ny sannsynligvis ville være for dyrt for Volvo, og til gjengjeld ville det være en lav avkastning. Kabrioleter krever ekstra ingeniørarbeid med strukturell stivhet, noe som gjør dem mye dyrere å produsere.

Også i 2017, i et stort trekk fra selskapet, kunngjorde Volvo at de bare skulle lage elektriske og hybride biler. Dette flyttet Volvos fokus mot elektrifisering, noe som gjør det enda mer usannsynlig å produsere en prangende kabriolet.

Volvo har heller ikke så stor produksjon som andre bilmerker. De produserer mange færre biler enn sine rivaler. Derfor, med sine elektrifiseringsplaner kombinert med den lavere skalaen av Volvos produksjon, er det vanskelig å forestille seg at de noen gang gjør en kabriolet igjen.

Volvos fremtidsplaner

Volvos fremtidsplaner mangler også tegn til kabriolet. Med kunngjøringen av elektrifisering oppfyller de sitt løfte om å skifte til elektrisk kraft. Volvos neste mål er å selge 50% av bilene sine som helelektriske biler. De har til og med planlagt å slutte å lage hybridbiler innen 2030. Dette vil bety at de vil bytte til helelektriske biler innen 2030.

Hva er konvertible biler?

En bil som kan kjøres uten tak er kjent som en konvertibel bil. Ideen om konvertible biler er enkel. Passasjerene sitter under åpent tak mens de reiser. Taket lagres vanligvis på baksiden, og tilbaketrekkingsmetoden på taket er forskjellig fra bil til bil. De fleste takene er sammenleggbare laget av stoff. Noen er imidlertid hardtops.

  Lager Volvo en minivan?

Konvertible biler har eksistert i evigheter. De fleste bilene som ble introdusert på 1800-tallet var åpne tak. Det var på slutten av 1800-tallet da motorer ble kraftigere. Kraftigere motorer fødte de sammenleggbare takene. Takene var laget av stoff eller lær.

Det var på 1920-tallet da stållegemer ble masseprodusert. De var billigere og derfor rimeligere for kjøperne. Dette ga opphav til de lukkede takbilene. Det var denne gangen kabrioleter begynte å forsvinne. På midten av 1930-tallet ble kabrioleter solgt som dyre luksusbiler.

Problemer med kabrioletbiler

For det første har kabrioleter et problem med strukturell stivhet. Bilen er modifisert for å holde seg stiv, noe som krever intensiv ingeniørarbeid for å gjøre den stabil. Så er det flere andre problemer som:

  • Du kan ikke høre på radioen
  • Konvertible topper kan lekke
  • Noen konvertible hastigheter er begrenset
  • Solbrenthet

FAQ

Er konvertible biler trygge?

Mange mennesker har sine bekymringer for å rulle over i en kabriolet. Siden de fleste kabrioleter er sportsbiler, er tyngdepunktet svært lavt. De er konstruert for å være slik. Men ifølge IIHS er moderne kabrioleter like trygge som andre biler.

Er det noen konvertible elbiler?

Det er ingen konvertible elbiler akkurat nå, men det er fremgang i sikte. Volkswagen jobber med en elektrisk konvertibel bil, og Tesla gjør også fremskritt i fire-seters konvertible elbiler. Bortsett fra dem, jobber noen andre bilgiganter også med å lage en konvertibel EV som Bentley, Fiat og Nissan.

  Hvorfor sluttet Volvo å lage xc70?

Hva er forskjellen mellom kabriolet og cabriolet?

De er i utgangspunktet de samme tingene. De er begge åpne takbiler med en sammenleggbar topp. Cabriolet er et fransk ord. Derfor liker tyske og andre europeiske bilprodusenter å kalle dem cabriolets, mens amerikanere kaller dem kabrioleter. Men i dag er begrepet kabriolet mye mer kjent enn cabriolet.

Dør kabrioleter?

Ifølge de fleste bilprodusenter har kabrioleter dårlig salg og tar mye mer innsats for å konstruere dem. Dette er grunnen til at de dør. Den dyre produksjonen og lavere etterspørsel gjør det mye vanskeligere å opprettholde dem i en vanlig biloppstilling. Men hvis du har råd til det, blomstrer de fortsatt i luksussegmentet.

Er det noen billige kabrioleter?

Som vi alle vet, er kabrioleter vanligvis dyrere enn den vanlige versjonen av de fleste bilmodeller. Den høye produksjonskostnaden og den lave etterspørselen gjør dem mye dyrere å produsere. Imidlertid er det noen relativt billigere kabrioleter tilgjengelig i markedet som:

  •  Fiat 500c: Prisene starter på $ 29,300 XNUMX.
  • Mazda MX-5 Miata: Prisene starter på $ 23,970.
  • Ford Mustang Convertible: Prisene starter på $ 29,300 XNUMX.
  • Chevrolet Camaro Convertible: Prisene starter på $ 32,200.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter