Hva er den beste Volvoen å kjøpe?

Volvo har mange biler som er blant de beste i sine egne kategorier, som V90, S60 eller XC90, men de rangerer alle lavere enn Volvo XC40. XC40 er en kompakt SUV som har som mål å gi luksus og en komfortabel tur til familier.

Fra og med 2021 er XC40 den beste Volvoen å kjøpe. Bilen har alle Volvos førsteklasses sikkerhetsfunksjoner, samt andre SUV-funksjoner som stor bagasjerom og høy bakkeklaring.

Volvo XC40

Denne kompakte SUV-en ble introdusert i 2017, og det har vært en utmerket Volvo å kjøpe de siste 5 årene. Det er noen andre alternativer som V90 (eller V90 Cross Country), som også er topp i sin kategori og en av de beste Volvoene. XC40 vinner imidlertid over V90 av noen få grunner.

For å være den «beste» bilen, bør en bil ha mange funksjoner, inkludert å være trygg, komfortabel og rimelig. XC40 tilbyr alt dette. Bilen har fulle sikkerhetspunkter fra alle organisasjoner. Edmunds rangerte den 7.8/10. Bil og sjåfør vurderte det 9.5 ut av 10. Sikkerhet er en topp prioritet i XC40.

XC40 sikkerhetsfunksjoner

XC40 tilbyr alle premium Volvo sikkerhetsfunksjoner i en bil. Bilen besto alle de kraftige kollisjonstestene ved Volvos kollisjonssikkerhetsanlegg i Sverige, og scoret bra. Nylig har Volvo til og med lagt til noen flere sikkerhetsfunksjoner som standardfunksjoner i alle modellene.

Volvo designer alle bilene sine for å motstå enhver form for krasj. Byggekvaliteten på XC40 er ekstremt solid. Bilen har alle de aktive og passive sikkerhetsfunksjonene, inkludert:

 • Kjørefeltsassistanse
 • Møtende kjørefeltsreduksjon
 • Avkjøringsvei Avbøtende
 • Varslingskontroll for driver
 • Integrerte dreiesignalspeil
 • Trekkraft kontroll
 • Kollisjonsputer
 • Sikkerhetslåser for barn
 • Elektronisk stabilitetskontroll
 • 4-hjuls ABS
 • Bysikkerhet
 • Informasjon om veiskilt
 • Førerbevissthet
 • Informasjon om blindsone
  Hvilken Volvo er den sikreste?

Stilig eksteriør

Kroppen til XC40 er mye mer som XC60 eller XC90. Det er sporty ser med en tofarget kropp i plug-in hybrid variant. Det skarpe og edgy eksteriøret ser ganske fantastisk ut. Totalt sett ligner bilens dimensjoner på mange andre kompakte SUV-er.

Luksus interiør

Volvo er et ekte luksusbilmerke. De gir en av de beste turene med ekstremt høykvalitets seter. Interiøret i XC40 gir den svenske minimalistiske berøringen over hele bilen. Forsetene er laget av NAPPA som har ventilert skinn med oppvarmede seter og et massasjealternativ. Bakre rad er også ganske romslig og komfortabel.

Bilen har fjæring av god kvalitet som gir en jevn tur. XC40 er utstyrt med en stor frontskjerm som er plassert vertikalt. Det er gode målinger for å avbryte utvendig støy ved å legge til ekstra tepper på bildørene. Totalt sett er det en klassisk Volvo med sitt luksuriøse interiør.

Prestasjon

XC40 kommer i 1,5-liters og 2,0-liters alternativer, som begge er raske nok. Sjåføren har god veiutsikt og fjæring gir et bedre veigrep og en jevnere tur. AWD-alternativet kan til og med få det til å kjøre jevnere på robuste overflater.

Turen er litt stiv sammenlignet med andre kompakte SUV-er. Videre er håndteringen i skarpe hjørner heller ikke den beste. Dette gjør det mer av en familiebil og ikke en sporty bil. Den generelle kjøreopplevelsen er imidlertid god nok til å nyte.

Pris

XC40 er ganske rimelig sammenlignet med andre store Volvo-biler som XC90 eller V90. Prisen starter på $ 33,700 og den dyreste modellen fullelektrisk modell kan koste opptil $ 53,990. XC40 tilbyr mye verdi for prisen fordi mange av de andre luksusbilene egentlig ikke setter ekte luksusfunksjoner i denne priskategorien.

  Hvilken modell erstattet Volvo XC70?

Drivstoffeffektivitet

Drivstoffeffektivitet er en stor bekymring for folk i å velge en kompakt SUV. XC40 gir bedre drivstofføkonomi enn den større Volvo XC90, men er mindre drivstoffeffektiv enn sedans som V60 eller V90. Drivstoffgjennomsnittet på T5 XC40 er rundt 29 mpg.

Drivstofføkonomien blir mye bedre i plug-in hybridversjonen, med et gjennomsnitt på rundt 80 mpg. Plug-in Hybrids drivstofføkonomi avhenger imidlertid også av driveren. Derfor er bilen også ganske bra når det gjelder drivstofføkonomi.

Pålitelighet

XC40 yter best når det gjelder pålitelighet fra alle Volvo-modellene. Den har en forventet pålitelighetspoengsum på 71/100, når alle de andre Volvo-bilene, bortsett fra S60, sliter med pålitelighetspoeng. Reparasjons- og vedlikeholdskostnader er også mer eller mindre lik andre Volvo-modeller.

Lagring

Bilen er en god familiebil som kan bære 5 personer med komfort. Midtsetet på bakre rad er også bra for å sitte. Det er god lagringsplass for sjåføren som i armlenet. Bildørene har også god lagringskapasitet for vannflasker.

Bagasjerommet er en av de største i denne kategorien, men det er mindre enn V90 eller XC90. Bagasjerommet er imidlertid større i XC40 enn i andre sedanmodeller. Dette gir en lasteplass på 20,7 kubikkfot.

Det beste fra begge verdener

Lagringskapasiteten er tydelig større enn i sedans, men mindre enn i andre SUVer eller vogner. Drivstofføkonomien er bedre enn større SUV-er, men verre enn små sedans. Alt dette setter XC40 midt i andre modeller. Så det er rimeligere og mer drivstoffeffektivt enn en større SUV, og den er større enn sedans på å holde last, noe som tydelig gjør den til en av de beste Volvoene.

  Hva er tryggere, Volvo eller Audi?

FAQ

Hva gjør en bil best?

Det er mange faktorer som bestemmer med bil er «den beste». Kanskje høye hastigheter og utmerket bremsing av en bil gjør en bil bedre enn andre, men for det meste kommer det ned til personlig preferanse. Noen andre faktorer er:

 • Sikkerhet
 • Overkommelig pris
 • Ser
 • Komfortabelhet
 • Økonomi
 • Pålitelig
 • God ytelse

Hva er noen av de bestselgende 2021-bilene?

2020 var et ganske dårlig år når det gjelder bilsalg, og 2021 så også noen problemer. Bilsalget ble påvirket av Covid-19-pandemien og andre problemer med halvledermangel. Dette hindret imidlertid ikke folk i å kjøpe biler helt. Dette er noen bestselgende biler i 2021:

 • Ford F-serien
 • Henting av ram
 • Chevrolet Silverado
 • Toyota RAV4
 • Honda CR-V

Hva er noen andre gode Volvoer å kjøpe?

Volvo har et lite utvalg av 2 sedans, 3 SUVer og 2 vogner. Alle av dem er noen av de beste bilene i sine respektive kategorier. XC90 tilbyr et 7-seters alternativ, noe som gjør det til den eneste 3-raders Volvo-bilen. S60 er den mest pålitelige Volvo-bilen der ute, og den er også en av de sikreste. Videre er V90 blant de beste vognene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter